Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Bedrītis un Rinkevičs apņēmības pilni Jūrmalas smiltīs parādīt labāko sniegumu

Jānis Celmiņš

Bedrītis un Rinkevičs apņēmības pilni Jūrmalas smiltīs parādīt labāko sniegumu
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: LVF

“Esam tik gatavi, cik vien gatavi varam būt. Esam aizvadījuši labus treniņus, lējuši sviedrus, pirmie sezonas turnīri jau aiz muguras, esam iekrājuši arī zināmu spēļu praksi,” pirms Jūrmalā notiekošā “Elite 16” turnīra kvalifikācijas sacensībām sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst latviešu pludmales volejbolists Artūrs Rinkevičs.

Duets Ardis Bedrītis / Artūrs Rinkevičs aizvadītajā nedēļas nogalē uzvarēja pirmajā Latvijas čempionāta posmā Ventspilī, bet jau otrdienas rītā aizvadīja pirmo treniņu Jūrmalas pludmalē izveidotajā “Elite 16” turnīram paredzētajā centrālajā laukumā. “Segums te būs ciets, laukums ir pielijis, ir arī neliels vējš, tas mums patīk. Mēs cenšamies spēlēt interesantu volejbolu, izmantojam daudz kombināciju, tāpēc vējš var mums arī palīdzēt. Ir labi, esam gatavi rītdien paredzētajam kvalifikācijas turnīram,” stāsta Ardis Bedrītis.

Duetam šogad šī ir pirmā sezona pieaugušo pludmales volejbolā, kas tomēr ievērojami atšķiras no jauniešu turnīros spēlētā. “Jā, esam padarījuši lielu darba apjomu, lai varētu te būt. Prieks, ka dažbrīd sanāk, žēl, ka dažbrīd arī nesanāk, bet mēs darām, ko varam un centīsimies arī mājās parādīt labāko sniegumu. Esam daudz prom no mājām, tāpēc te spēlēt būs īpaši,” klāsta Artūrs Rinkevičs. “Jā, vēl pirms vairākiem gadiem mēs uz šiem turnīriem Jūrmalā skatījāmies no malas, bet tagad pašiem būs iespēja te apliecināts savu varējumu. Arča ir nedaudz atlaidis ūsas, lai varētu nedaudz iebiedēt pretiniekus,” smejot piebilst Bedrītis.

Abiem gan šī nebūs pirmā pieredze, spēlējot lielā turnīrā Jūrmalā, taču kopā spēlēts tāda mēroga turnīros mājās nav. Vaicāti, vai pašiem nav žēl, ka nacionālajā atlasē tika izcīnīta vieta pamatturnīrā, bet beigu beigās pa priekšu tika palaisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, tādejādi jaunajiem sacensības būs jāsāk ar kvalifikāciju, abi vienbalsīgi atbild, ka neliels rūgtums ir, taču viņi saprot savu vietu un statusu un ciena savus pieredzējušākos tautiešus, ar kuriem arī bieži kopā trenējas, jo abus duetus vieno treneris Rihards Finsters. “Mums savs vieta zem saules jānopelna. Ticu, ka vienu dienu mēs tur būsim. Esam jauni un perspektīvi,” saka Rinkevičs. “Viņi mums pagājušajā sezonā palīdzēja ar Kontinentālā kausa punktiem, tāpēc mēs šogad atdevām parādu. Viss kārtībā,” piebilst Bedrītis.

Vaicāti par mērķiem turnīrā, abi saka, ka katra izcīnītā uzvara būs zelta vērtē, bet skaidrs, ka galvenais dueta uzdevums ir iekļūšana pamatsacensībās.

Kvalifikācijas sacensības Jūrmalas smiltīs sāksies jau trešdienas rītā plkst. 9.00, bet pamatturnīra cīņas sāksies ceturtdien. Tik augsta līmeņa sacensības Jūrmalā līdz šim vēl nav notikušas. Organizatorus nedaudz piesardzīgus dara laika prognozes, taču ir cerības, ka nedēļas nogalē Jūrmalā uzspīdēs arī saulīte.