Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs Ostravā pārvar izslēgšanas turnīra pirmo kārtu

Ints Megnis
Ints Megnis

Pļaviņš un Točs Ostravā pārvar izslēgšanas turnīra pirmo kārtu
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Ostravā ar uzvaru sāka Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas sacensības, pirmās kārtas duelī ar 2-0 (23:21, 21:15) apspēlējot amerikāņus Vilijamu Alenu un Stefordu Sliku.

Pļaviņš un Točs šogad trīs aizvadītajos turnīros atzīmējušies ar 17. un divām devītajām vietām. Čehijā viņi veiksmīgi sāka pamatturnīru un aizvadīja divus labus mačus, tomēr tas rezultējās tikai vienā uzvarā, jo otrajā cīņā tomēr tika zaudēts spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram. Tas nozīmēja, ka izslēgšanas turnīrs jāsāk no pirmās kārtas.

Maču veiksmīgāk iesāka Pļaviņš un Točs, iegūstot vairāku punktu pārsvaru. Tomēr pie rezultāta 7:4 viņi ļāva trīs punktus pēc kārtas gūt pretiniekiem un turpinājumā līdz pat seta beigām cīņa notika punkts punktā. Kaut pirmās setbumbas bija amerikāņiem, Latvijas sportisti tās atspēlēja un uzvarēja ar 23:21.

Otrajā setā scenārijs bija identisks. Šoreiz latvieši panāca pat četru punktu pārsvaru, bet tad apstājās un pretinieki panāca 8:8. Tomēr šoreiz seta otrajā pusē latvieši lēnām ieguva pārsvaru un svinēja uzvaru.

Nākamā cīņa gaidāma sestdien, bet piektdienas vakarā izslēgšanas turnīru sāks arī otrs Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pirmajā kārtā spēlēs pret kanādiešiem Semu Pedlovu un Semu Šehteru.