Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Arī sievietēm uzvar brazīlietes

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Arī sievietēm uzvar brazīlietes
Talita un Antonelli
Foto: www.fivb.com

Tāpat kā vīru konkurencē, arī sievietēm šīs nedēļas FIVB pasaules kausa sacensībās triumfējusi Brazīlija. Korejas pilsētas Seulas posma finālā Talita un Antonelli ar 2:0 (22:20, 21:16) pieveica amerikānietes Rosu un Kesiju, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena tika vēl viens Brazīlijas duets Renata/Leao.

Kamēr vīri šonedēļ sacentās Polijā, tikmēr sievietes otro posmu pēc kārtas aizvadīja Āzijā – Korejas pilsētā Seulā. Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Inguna Minusa un Inese Jursone uz šo tālo posmu nebija devušās.

Kā jau ierasts, sieviešu konkurencē galvenā cīņa izvērtās starp ASV un Brazīlijas duetiem. Līdzīgi kā vīriem, arī sievietēm finālā sacentās Brazīlijas un ASV dueti, kuri savā starpā turnīrā jau bija tikušies. Tā brazīlietes Talita Da Roha Antunesa un Marija Antonelli līdz finālam bija tikušas nezaudējot ne spēli, kamēr amerikānietes Eiprila Rosa un Dženifera Kessija (bijusī Bosa) vienīgo zaudējumu cieta pret brazīlietēm trešajā kārtā trijos setos. Finālā amerikānietēm bija lieliska iespēja revanšēties, tomēr tajā brazīlietes bija vēl pārliecinošākas, uzvarot divos setos – 22:20, 21:16. Tā šim duetam bija otrā uzvara pasaules kausa posmos šogad, kamēr rangā pirmajā vietā esošās amerikānietes šogad vēl nav uzvarējušas ne posmā.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja cits Brazīlijas duets Renata Martins Ribeiro un Vanilda dos Santosa Leao. Viņas trijos setos pieveica šī turnīra lielākā pārsteiguma autores, čehietes Hannu Klapalovu un Terezu Petrovu - 21:17, 20;22, 15:11.

Arī sievietēm nākamas FIVB sacensības ir pasaules čempionāts, kas norisināsies jūnija beigās un jūlija sākumā Stavangerā (Norvēģija).

FIVB pasaules kausa posmu rezultāti sievietēm

1. posms – Brazilja (Brazīlija)

VietaSportistesValsts
1.Larisa/ŽulianaBrazīlija
2.Rosa/KesijaASV
3.Golere/LudvigaVācija
4.Brena/JangsaASV

2. posms – Šanhaja (Ķīna)

VietaSportistesValsts
1.Talita/AntonelliBrazīlija
2.Vanga/CuĶīna
3.Marija Klara/KarolaBrazīlija
4.Golere/LudvigaVācija

3. posms – Osaka (Japāna)

VietaSportistesValsts
1.Larisa/ŽulianaBrazīlija
2.Talita/AntonelliBrazīlija
3.Van Īrsele/KeicereNīderlande
4.Ekersa/TērnereASV

4. posms – Seula (Koreja)

VietaSportistesValsts
1.Talita/AntonelliBrazīlija
2.Rosa/KesijaASV
3.Renata/LeaoBrazīlija
4.Klapalova/PetrovaČehija

Izmantotie resursi:
fivb.com