Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Regža un Āboliņš uzsāks cīņu pasaules junioru čempionātā

Jānis Celmiņš

Regža un Āboliņš uzsāks cīņu pasaules junioru čempionātā
Armands Āboliņš un Haralds Regža šovasar kļuva par divkārtējiem Latvijas čempioniem
Foto: beachvolley.lv

Latvijas pēdējo gadu daudzsološākie pludmales volejbolisti Haralds Regža un Armands Āboliņš šodien Kanādas pilsētā Halifaksā uzsāks cīņu pasaules junioru čempionātā. Mūsējie čempionātu sāks P apakšgrupā kopā ar Austrijas, Izraēlas un Kanādas jaunajiem pludmales volejbolistiem.

Pirms gada piektie…

Halifaksa kļuvusi par pirmo pilsētu, kura līdzīga veida turnīrus organizē otro reizi divu gadu laikā. Bija paredzēts, ka cīņu par pasaules junioru čempionāta godalgām uzsāks 32 pāri, kuri sadalīti astoņās grupās pa četriem duetiem katrā. FIVB pārstāvji "nošāvuši" greizi ar prognozi, ka uz PČ vēlēsies doties Āfrikas kontinenta pārstāvji, taču nekā. Tā rezultātā cīņu uzsāks vien 27 dueti. Arī izsēšanas principi bijuši interesanti un nav tapuši skaidri pat mūsējo trenerim Aigaram Birzulim.

Birzuļa jaunie audzēkņi Haralds Regža un Armands Āboliņš līdzīgā čempionātā startēja arī pirms gada, taču toreiz vēl nebija īstajā vecuma grupā, lai nopietni pacīnītos par godalgām. Pagājušajā gadā Kanādas apmeklējums latviešiem noslēdzās ar izcīnītu piekto vietu un treneris pēc atgriešanās mājās pauda apmierinājumu ar sasniegto. „Pasaules čempionātā izcīnījām 5.vietu, kas tikai apliecina, ka esam uz pareizā ceļa. Puiši ir izdarījuši pat vairāk nekā biju cerējis,” pirms nedaudz mazāk nekā gada pauda Birzulis.

Šovasar duets noteikti mērķēs nedaudz augstāk, taču komandas treneris ar skaļiem paziņojumiem sev ierast nemētājas. „Katrā spēlē centīsimies cīnīties par uzvaru un, ja tas izdosies, tad rezultātā prieks būs ne tikai mums pašiem, bet arī visai Latvijai,” īsi pirms došanās uz Kanādu sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda treneris.

Pēc pagājušajā vasarā izcīnītās sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā Regžam un Āboiņam radās iespēja apostīt gaisu arī Pasaules kausa tūrē, kas šovasar arī tika darīts. „Šī gada laikā viņi ir daudz mācījušies un pilnveidojušies, startējot Pasaules kausa tūrē. Redzējuši klātienē, kā spēlē vadošie pāri un pieredzes ziņā guvuši daudz,” skaidro Birzulis. Uz Kanādu latvieši aizlidoja jau aizvadītās nedēļas pašās beigās un šobrīd ir labi patrenējušies un gatavi čempionāta sākumam.

Jāsāk ar apakšgrupas cīņām

Pamatus veiksmīgam turnīra turpinājumam Regža un Āboliņš sāks likt jau šodien, kad pulksten 16.40 pēc Latvijas laika pirmajā laukumā samēros spēkus ar mājiniekiem Nusbaumu un Ogormanu. Jau vēlāk vakarā (plkst. 22.00 pēc Latvijas laika) mūsu puišiem pretī stāsies Izraēlas pludmales volejbolisti Sanderovičs / Ohana, bet rīt apakšgrupas trešā un noslēdzošā spēle pret austriešiem Dresleru un Petučnigu. Laiks Halifaksā ir silts, ik pa laikam iepūš stiprs vējš, taču noskaņojums Latvijas nometnē ir labs, no Kanādas vēsta Birzulis.

Līdzīgi kā FIVB „Grand Slam” turnīros, arī pasaules junioru čempionātā grupās pirmās vietas ieguvušās komandas kvalificēsies uzreiz izslēgšanas spēļu otrajai kārtai, bet otrās un trešās cīnīsies jau pirmajā. Čempionāta neapšaubāmi favorīti ir poļi, pārējie - spēkos līdzīgi.

Turnīra gaitai un rezultātiem varēsiet sekot līdzi šeit: FIVB Beach Volleyball SWATCH Junior World... un izskatās, ka notikumi centrālajā laukumā būs pieejami arī Free Sport Live Streams / Videos video tiešraidēs.

  -2 [+] [-]

, 2012-08-30 17:17, pirms 12 gadiem
Puikiņi pakāsa otro setu, tik daudz kļūdu!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-30 17:18, pirms 12 gadiem
1. LV 21:17 CAN
2. 18:21

  -2 [+] [-]

, 2012-08-30 17:29, pirms 12 gadiem
Spēle bez saskaņas, ar daudzām kļūdām. Tāda sajūta, ka atbraukuši visus sist, bet atduras pret pretinieku cīņassparu un spēle apstājas pie pirmās neveiksmes! Iedomājušies no sevis baigos tehniķus, bet kļūdas kļūdu galā! Ļoti vāji raksturā!

LV-CAN 1:2.
1. 21:17
2. 18:21
3. 11:15