Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M. Samoilovs/Šmits, gatavojoties U22 EČ, izcīna otro vietu EEVZA posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

M. Samoilovs/Šmits, gatavojoties U22 EČ, izcīna otro vietu EEVZA posmā
Mihails Samoilovs, treneris Lauris Iecelnieks, Kristaps Šmits
Foto: facebook.com/Jurmala.Beachvolley

Latvijas jauno pludmales volejbolistu duets Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits šajā nedēļas nogalē Kaļiņingradā izcīnīja otro vietu Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posmā, kamēr starp dāmām septītās bija Kristīne Briede un Vanesa Grosberga.

Samoilovs un Šmits turnīrā bija izlikti ar trešo numuru, tomēr jau pirmajā kārtā vairāk nekā stundu ilgā cīņā ar 1-2 (22:20, 27:29, 19:21) piekāpās krieviem Aleksejam Arhipovam un Ņikitam Evertam. Turnīrs ritēja pēc divmīnus sistēmas un Latvijas pārim šī neveiksme nospēlēja par labu, jo viņi ieguva lielāku spēļu praksi - pa zaudētāju zaru tika uzvarēts nākamajās piecās cīņās un sasniegts fināls, bet tajā mūsu atlēti ar 0-2 (16:21, 12:21) pārliecinoši zaudēja baltkrieviem Aļaksandram Dzjadko un Pāvelam Pjatruškam, kuri pirms turnīra saņēma otro numuru.

Samoilovs un Šmits pērn Jūrmalā triumfēja Eiropas U22 čempionātā, bet šosezon šis viņiem bija pirmais kopējais turnīrs - Samoilovs kopš pērnās sezonas beigām spēlē kopā ar Matīsu Gabdulļinu, kamēr Šmits pastāvīgu pārinieku nav atradis. No 11. līdz 14. jūlijam sportistiem Turcijā gaidāma Eiropas U22 čempionāta titula aizstāvēšanas cīņa, bet pirms tam viņi nākamnedēļ piedalīsies EEVZA etapā Lietuvas pilsētā Rokišķos.

Dāmu turnīrā Briede un Grosberga bija izliktas ar piekto numuru. Viņas zaudēja otrās kārtas cīņā, pēc tam guva vēl vienu uzvaru zaudētāju zarā, bet ceturtajā mačā ar 0-2 (19:21, 14:21) piekāpās krievietēm Olgai Motričai un Olgai Kožadejai.