Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbolisti Kļaviņš/Pinka izcīna piekto vietu Eiropas U20 čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pludmales volejbolisti Kļaviņš/Pinka izcīna piekto vietu Eiropas U20 čempionātā
Roberts Kļaviņš un Patriks Pinka ar treneri Lauri Iecelnieku. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas jaunie pludmales volejbolisti Roberts Kļaviņš un Patriks Pinka sestdien Zviedrijas otrajā lielākajā pilsētā Gēteborgā sasniedza ceturtdaļfinālu U20 Eiropas čempionātā, tomēr šajā kārtā zaudēja, kamēr dāmu duetam Anetei Namiķei un Varvarai Brailko par augstu bija jau astotdaļfināla robeža.

Grupu turnīru abi Latvijas pāri aizvadīja lieliski un izcīnīja tikai uzvaras. Tas viņus atbrīvoja no dalības izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā un sestdienu vajadzēja sākt ar astotdaļfināla mačiem.

Ar 22. numuru izliktie Kļaviņš un Pinka cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 2-1 (18:21, 21:8, 15:7) apspēlēja spāņus Antonio Sausedo Amodeo un Fransisko Adeljatu, kuriem turnīrā bija astotais numurs. Savukārt pāris stundas vēlāk viņi ceturtdaļfināla cīņā ar 0-2 (12:21, 19:21) zaudēja mājiniekiem Jūelam Andešonam un Alfredam Brinkam, kuri pirms turnīra bija izlikti vien ar 30. numuru.

Līdz ar to Kļaviņš un Pinka turnīru noslēdza ar dalītu piekto vietu.

Tikmēr meiteņu sacensību desmitais numurs Namiķe un Brailko savu astotdaļfināla cīņu aizvadīja 53 minūtes, tomēr ar 1-2 (21:23, 21:19, 11:15) piekāpās vācietēm Eleni Bakai un Marijai Klepkou, kuras izliktas ar 16. numuru. Jaunās latvietes sacensības otro gadu pēc kārtas noslēgušas ar dalītu devīto vietu. Kā zināms, jūnija vidū viņas izcīnīja piekto vietu U18 Eiropas čempionātā.