Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas labākie dueti cīnīsies pavasara vienīgajā lielajā posmā Eiropā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Trīs Latvijas labākie dueti cīnīsies pavasara vienīgajā lielajā posmā Eiropā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: fivb.com

30. maijā Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā sāksies Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pamatturnīrs, kur iespējams nopelnīt vērtīgus punktus Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā. Šī pavasara vienīgajā lielajā posmā Eiropā rīt startēs arī trīs Latvijas dueti - Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (pirmā spēle plkst. 12.30), Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (plkst. 14.10), Mārtiņš Plaviņš/Edgars Točs (plkst. 16.00).

Kā jau ziņots, pagājušās nedēļas Ķīnas etapā Plaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka finišēja devītajā vietā, savukārt Samoilovs/Šmēdiņš nevēlējās iespaidīgo pārlidojumu no Brazīlijas uz Ķīnu, tā vietā izvēlējās gatavoties posmiem Eiropā.

Tiek prognozēts, ka Ostravā rīt būs 15 grādi un apmācies, savukārt nākamajās dienās kļūs siltāks un spīdēs saule. Dalībnieku sastāvs ir spēcīgāks nekā iepriekš Ķīnā un Brazīlijā. Tagad Ostravā un aiznākamnedēļ Varšavā - pēdējie divi lielie posmi pirms pasaules čempionāta.

Pasaules ranga ceturtās vietas īpašnieki Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš šoreiz izlikti ar devīto numuru un nokļuvuši H grupā. Te ir arī mājinieki Ondrejs Perusičs/Dāvids Šveiners (#8), šveicieši Adrians Heidrihs/Mirko Geršons (#24) un amerikāņi Viljams Alens/Stefords Sliks (#25). Mūsu vadošā dueta pirmā spēle rīt būs pret šveiciešiem - arī pērn Ostravā pirmie pretinieki bija tieši Heidrihs/Geršons, toreiz izdevās apspēlēt (22:20, 21:16).

Šoreiz ar 22. numuru izliktie Mārtiņš Plaviņš/Edgars Točs iekļuvuši F grupā, kur cīnīsies arī spāņi Pablo Erera/Adriāns Gavira (#6), amerikāņi Tri Bourns/Trevors Krebs (#11) un vācieši Filips Arne Bergmans Janniks Harmss (#27). Pirmā spēle pret amerikāņiem, kuri šosezon mērķē uz ASV labākā dueta statusu.

Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izsētas ar 25. numuru un ir H grupā. Plānoto lietu kārtību izjauca spāniešu atteikšanās pēdējā brīdī. Te nonākušas arī kanādietes Sāra Pavana/Melisa Humana-Paredesa (#8), brazīlietes Marija Antonelli/Karola (#9) un vācietes Laura Ludviga/Margareta Kozuha (#24). Latvijas dāmām pirmoreiz tik spēcīga grupa. Pirmā spēle pret kanādietēm.

Plaviņš/Točs šogad aizvadījuši trīs 4* posmus (17. vieta un divas devītās), savukārt Samoilovs/Šmēdiņš ieguva 25., 17. un piekto pozīciju. Graudiņa/Kravčenoka piedalījās divos šādos etapos - 17. un devītā vieta.

Olimpiskajā kvalifikācijā tiek veidots olimpiskais rangs. Kā jau ziņots, patlaban Pļaviņš/Točs olimpiskajā atlasē no Latvijas duetiem kotējas visaugstāk. Šajā atlasē katram duetam tiks ieskaitīti 12 sekmīgāk aizvadīto turnīru punkti, skaitot no 2018. gada septembra līdz 2020. gada jūnijam. Lai kvalificētos pēc ranga, būs jātiek starp 15 labākajiem (gan vīriešiem, gan sievietēm var kvalificēsies ne vairāk par diviem duetiem no valsts), taču tiek lēsts, ka faktiski varētu pietikt ar 18nieku. Ja neizdosies kvalificēties pēc olimpiskā ranga, tad vēl varētu būt iespēja triumfēt Kontinentālajā kausā.

Izmantotie resursi:
worldtour.2019.fivb.com
Sieviešu grupas - bvbinfo.com
Vīriešu grupas - bvbinfo.com

  +1 [+] [-]

, 2019-05-30 10:19, pirms 5 gadiem
Kur var redzēt?