Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilova/Graudiņa triumfē Eiropas "Queen of the Court" finālturnīra ievadā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilova/Graudiņa triumfē Eiropas "Queen of the Court" finālturnīra ievadā
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Luksemburgā sācies Eiropas "Queen & King of the Court" pludmales volejbolā. Pludmales volejbola šovā Latviju pārstāvēs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (grupas pirmajā kārtā palika pēdējie) un Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova (grupā izcīnīja pirmo vietu).

Īpašo ielūgumu nopelnījušie Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš sāka A grupā, kur cīnījās arī zviedri Dāvids Omans/Elmers Andersons, angļi Frederiks Bjalokoss/Isa Batreins, ukraiņi Sergijs Popovs/Eduards Rezņiks un šveicieši Marko Kratigers/Florians Brīrs.

Pirmajā kārtā Samoilovs/Šmēdiņš šķietami spēlēja zem Latvijas, Zviedrijas, Anglijas, Ukrainas un Šveices karogiem (uz tablo komandu novietojums mainījās, taču karogi palika savās vietās). Pēdējā minūtē mūsējie ar trijiem punktiem ieņēma pēdējo vietu grupā, bet par vienu punktu vairāk bija sakrājuši zviedri un angļi. 20 sekundes pirms beigām tika pasludināta pauze, jo radās domstarpības par lietu kārtību. Ukraiņi bija ieņēmuši karaļu pusi, savukārt angļi un mūsējie gribēja atrasties izaicinātāju pusē. Pēc ilgas skaidrošanās, tika izlemts, ka karaļu pusē atrodas šveicieši, izaicinātāji ir ukraiņi, bet atlikušais laiks - 45 sekundes! Samoilovs un Šmēdiņš ar trijiem punktiem palika pēdējie un nekvalificējās grupas otrajai kārtai. Līdz ar to 29. jūnijā 17.35 Latvijas duetam būs jāspēlē četru komandu "play-off", kur tālāk tiks tikai pirmās vietas ieguvēji.

Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sāka A grupā, kur spēlēja arī čehietes Barbora Hermanova/Marisāra Stohlova, lietuvietes Ieva Vasiļauskaite/Erika Kļokmanaite, ukrainietes Inna Mahno/Irina Mahno un nīderlandietes Emma Pīrsma/Meksima van Drīla.

Vīriešu turnīrā uz tablo bija problēmas ar karogu piesaisti komandām, līdz ar to sieviešu mačos iztika bez karogiem. Pirmajā kārtā mūsējās sakrāja 14 punktus un uzvarēja, apsteidzot čehietes (10) un citas. Arī otrajā kārtā Latvijas duets uzreiz ieguva pārsvaru un triumfēja vēl pārliecinošāk (22), pārspējot lietuvietes (8) un pārējās. Trešajā kārtā nīderlandietes uz brīdi ieguva viena punkta pārsvaru, favorītes atbildēja ar pieciem panākumiem (9 pret 5), nīderlandietes tika līdz septiņiem punktiem, mūsējās atjaunoja lielāku pārsvaru (11 pret 7), lietuvietes sakrāja 10, savukārt pēdējā minūtē Samoilova iesita mūsu 15. punktu. Latvijas dāmas tādējādi triumfēja pirmajā kārtā un nopelnīja zelta bumbu, ko būs iespēja izmantot kādas neveiksmīgas epizodes pārspēlēšanai.

Ceturtdaļfināli notiks rīt un parīt, bet 1. jūlijā būs pusfināli un fināls.

Video ieraksti



Kā jau ziņots, 10. jūnijā risinājās "King of the Court Latvia" - vīriešu konkurencē uzvarēja Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs, bet sieviešu sacensībās iespaidīgi atspēlējās un triumfēja Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.

Saldū Graudiņa debitēja šāda veida turnīrā, bet Luksemburgā viņa debitēja jau Eiropas mērogā.

Atgādinām, ka 2022. gada janvārī aizvadītajā "King of the Court" pasaules finālturnīrā Latvijas-Austrālijas duets Anastasija Kravčenoka/Fība Bela izcīnīja bronzu (Samoilovas trešā vieta ir Latvijas līdz šim augstākais sasniegums "King of the Court" sacensībās).

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com
fivb.12ndr.at
cev.eu