Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti četri Latvijas dueti startam olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Noskaidroti četri Latvijas dueti startam olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā
Mārtiņš Pļaviņš un Kristians Fokerots. Foto: CEV

LETA. Šajā nedēļas nogalē tika noskaidroti četri Latvijas dueti, kas startēs Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024.gada Nāciju kausā pludmales volejbolā jeb Parīzes olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijā, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Vīriešu konkurencē pēc trīs atlases turnīriem vietu OS kvalifikācijā nodrošināja Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots un Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs, kamēr sieviešu konkurencē kvalifikācijā Latviju pārstāvēs Anija Ozoliņa/Anete Namiķe un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa.

Pļaviņš/Fokerots trīs atlašu turnīra kopvērtējumā izcīnīja 15 punktus, nezaudējot nevienu spēli. Vienpadsmit punktus ieguva Bedrītis/Rinkevičs, ieņemot otro vietu, kas ļauj turpināt cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Anija Ozoliņa/Namiķe ar 13 punktiem, savukārt tikai par diviem punktiem mazāk bija 11 Martai Ozoliņai un Skrastiņa.

"Mūsu mazais mērķis ir sasniegts, zinām pie kā ir jāpiestrādā. Šīs trīs nedēļas bija labs sparings visām komandām, lieliski parāda, kam jāpievērš uzmanība. Šobrīd mēs nezinām, kas būs mūsu pretinieces, bet sekojam līdzi citu valstu atlasēm, lai vēlāk padziļināti pētītu. Šobrīd vairāk koncentrējamies, lai uzlabotu fizisko formu un spēles tehniku," pēc turnīra teica Anija Ozoliņa.

Savukārt Pļaviņš norādīja, ka olimpisko spēļu atlase ir viens no galvenajiem mērķiem šajā sezonā.

"Šobrīd treniņi būs vieglāki, lai izšķirošajā turnīrā varētu ar pilnu jaudu skriet un augstu lēkt. Svarīgi, lai neesam noguruši. Šobrīd citu valstu pretiniekus neesam pētījuši, jo svarīgi bija koncentrēties Latvijas atlasei un nospēlēt pēc iespējas labāk. Šis ir tas mirklis, kad uz spēli bez plāna nedrīkst iet. Jāzina, ko sagaidīt un ko mēs darīsim, lai nav nepatīkami pārsteigumi," skaidroja Pļaviņš.

Trīs atlases sacensībās piedalījās četras komandas sievietēm un sešas vienības vīriešiem, izspēlējot divu dienu turnīrus. Pēc trešās atlases kārtas tika saskaitīti visos trīs turnīros iegūtie punkti, noskaidrojot divas komandas, kas katrā no dzimumiem iegūs tiesības pārstāvēt Latviju OS kvalifikācijas turnīrā Jūrmalā.

Nāciju kauss no 13. līdz 16.jūnijam notiks Majoru pludmales stadionā Jūrmalā. Šogad šīs būs augstākās raudzes pludmales volejbola sacensības Latvijā.

Četru dienu laikā līdzjutēji klātienē varēs vērot 76 pludmales volejbola spēles, kurās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē sacentīsies 12 valstu pārstāvji.

Nāciju kausā savā starpā sacenšas valsts ar valsti, katrai valstij startējot ar divām komandām, pēc vienāda rezultāta pēc divām spēlēm aizvadot izšķirošo "zelta setu". Tikai uzvarētāji kā vīriešu, tā sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Kopš 2008.gada Latvija šajā sporta veidā ir bijusi pārstāvēta olimpiskajās spēlēs, un šis turnīrs ir iespēja pacīnīties par vēl vienas sieviešu un vienas vīriešu komandas kvotu dalībai Parīzes spēlēs, jo labākais pāris sieviešu konkurencē Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ar vietu olimpiskajā rangā praktiski jau ir iekļuvis Parīzes spēļu dalībnieku sarakstā.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-27 00:09, pirms 3 nedēļām
kas Fokerotam ar dopinga kontroli?
Klīst baumas, ka atteicies nodot, draud sankcijas...

  +1 [+] [-]

, 2024-05-27 00:32, pirms 3 nedēļām
daudz daudz daudz rakstīja: kas Fokerotam ar dopinga kontroli?
Klīst baumas, ka atteicies nodot, draud sankcijas...
No kurienes kaut ko tādu tu ņēmi?

  +2 [+] [-]

, 2024-05-27 07:19, pirms 3 nedēļām
Kāpēc rakstā nav nekāda info par Šmēdiņu/Toču un Samoiloviem?

  -1 [+] [-]

, 2024-05-27 07:33, pirms 3 nedēļām
neeeee rakstīja: Kāpēc rakstā nav nekāda info par Šmēdiņu/Toču un Samoiloviem?
Lai kā federācija bīdīja "pieredzējušos" pārus (sacensībās piedalījās tikai 6 pāri - lai mazāka konkurence, kā rezultātā: ne skatītāju ne interese no sabiedrības - 3 vienādi turnīri - jebkurā klinģerturnīrā daudz vairāk skatītāju) "vecie" ļoti gaidīti izgāzās pēc pilnas programmas. Ja būtu korekta punktu skaitīšana un grupas spēlēs ņemtu vērā uzvarētos/ zaudētos setus, tad trešie būtu Solovejs/Auziņš.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-27 07:40, pirms 3 nedēļām
daudz daudz daudz rakstīja: kas Fokerotam ar dopinga kontroli?
Klīst baumas, ka atteicies nodot, draud sankcijas...
Baumas - domāju ka Pļaviņš nepiedalītos pat aizdomu gadījumā

  -2 [+] [-]

, 2024-05-27 08:17, pirms 3 nedēļām
bettt: rakstīja: Baumas - domāju ka Pļaviņš nepiedalītos pat aizdomu gadījumā
Lauvēns būs baumas palaidis, jo pašam nespīd olimpiskās kopā ar bračku.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-27 08:20, pirms 3 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Lauvēns būs baumas palaidis, jo pašam nespīd olimpiskās kopā ar bračku.
Nevienam no rakstā un komentāros pieminētajiem uz OS tikt nu galīgi nespīd!

     [+] [-]

, 2024-05-27 08:52, pirms 3 nedēļām
neeeee rakstīja: Kāpēc rakstā nav nekāda info par Šmēdiņu/Toču un Samoiloviem?
Jā. Vairs nepārzinu bīča virtuvi, bet kāpēc tajā olimpiskās kvalifikācijas atlases turnīrā Latviju nepārstāvēs divi labākie pāri, bet gan atlases uzvarētāji? Vai arī esmu kaut ko pārpratis?

     [+] [-]

, 2024-05-27 08:52, pirms 3 nedēļām
daudz daudz daudz rakstīja: kas Fokerotam ar dopinga kontroli?
Klīst baumas, ka atteicies nodot, draud sankcijas...
It kā netīšām esot aizčurājis garām pudelītei.

     [+] [-]

, 2024-05-27 09:12, pirms 3 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Jā. Vairs nepārzinu bīča virtuvi, bet kāpēc tajā olimpiskās kvalifikācijas atlases turnīrā Latviju nepārstāvēs divi labākie pāri, bet gan atlases uzvarētāji? Vai arī esmu kaut ko pārpratis?
Vienmēr esmu bijis SAMSME fans un arī izjauktos pāros esmu sekojis viņiem līdz. Bet, ja runājam par šī brīža labākajiem pāriem, tad tie ir tie, kas visai garā 3 turnīru sērijā bijuši krietni labāki par pārējiem.
Un tie ir Pļaviņš/Fokerots. Par otru vietu vēl varēja pacīnīties Jānis un Edža, bet Samoilovu pāris uz šō brīdi ir krietni aizmugurē citiem.

     [+] [-]

, 2024-05-27 09:22, pirms 3 nedēļām
feature rakstīja: Vienmēr esmu bijis SAMSME fans un arī izjauktos pāros esmu sekojis viņiem līdz. Bet, ja runājam par šī brīža labākajiem pāriem, tad tie ir tie, kas visai garā 3 turnīru sērijā bijuši krietni labāki par pārējiem.
Un tie ir Pļaviņš/Fokerots. Par otru vietu vēl varēja pacīnīties Jānis un Edža, bet Samoilovu pāris uz šō brīdi ir krietni aizmugurē citiem.
Paldies par viedokli!

Ja Samoilovi un Šmēdiņš/Točs izvēlējās nepiedalīties šajā atlases turnīrā, tas nozīmē, ka viņi atteicās no cerībām tikt uz olimpiādi (pēc ranga, kā saprotu, nav variantu)? Kāpēc tā?