Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš pēc atgriešanās laukumā: "Sajūtas ir vārdiem neaprakstāmas"

Jānis Celmiņš

Pļaviņš pēc atgriešanās laukumā: "Sajūtas ir vārdiem neaprakstāmas"
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Pēc sarežģīta savainojuma izārstēšanas aizvadītajā nedēļas nogalē starptautisku turnīru apritē atgriezās viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Mārtiņš Pļaviņš. Pēc pirmā turnīra aizvadīšanas sportists sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka gan viņam, gan līdzjutējiem jāapbruņojas ar pamatīgu pacietības devu, lai sagaidītu brīdi, kad viņš varēs spēlēt par visiem 100 procentiem.

Jau vēstīts, ka gada sākumā Pļaviņam tika veikta ceļgala operācija, pēc kuras viņš augustā piedalījās Latvijas čempionāta finālposmā, bet nu – oktobra beigās atgriezās arī starptautiskajā arēnā. "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā Dubaijā Pļaviņš kopā ar savu jauno pārinieku Mihailu Samoilovu startēja ar tā saukto “wild card”, piedzīvojot divus zaudējumus. Pļaviņš neslēpj, ka sportiskie mērķi pirms šī turnīra nav bijuši pārāk augsti, taču duets nav vēlējies laist garām iespēju startēt pamatsacensībās, reizē pārbaudot, kā kaujas apstākļos uzvedīsies viņa operētais ceļgals.

“Pēc tik ilga laika atgriezties Pasaules tūres apritē bija vārdiem neaprakstāma sajūta. Mēs ne tuvu nespēlējām savu labāko spēli, taču šis turnīrs iedeva motivāciju turpināt strādāt, lai progresētu, kaut kad vēlāk arī sasniedzot sportiskos mērķus un uzdevumus. Turnīrs noteikti atsvēra vairākus treniņus un spēles Latvijā. Ceļgalā sāpes nejutu, tas laikam ir pats galvenais - labais secinājums. Kustībās uz sāniem vēl neesmu pārliecināts, taču tas vairāk ir galvā. Ceļgals šobrīd ir stiprāks, nekā mana galva,” pludmales volejbolists neslēpj, ka psiholoģiski vēl netic tam, uz ko patiesībā ir spējīgs.

“Pirms braukšanas uz Dubaiju man bija testi, kuros secinājām, ka kvadracepss ir galvenā problēma. Ja salīdzinu labo ar kreiso kāju, tad šobrīd kvadracepsa spēks kreisajai ir 50 procenti no labās kājas spēka. Pēc pirmās spēles bija sāpes kvadracepsā, kas nozīmē, ka viņš bija “ieslēdzies” un nogura. Ja muskulis sāp, tad tas strādā, tā ir labā ziņa,” secina Pļaviņš.

“Nebija pamata domāt, ka mēs šajā turnīrā kādu no pretiniekiem uzvarēsim, galvenais bija piedalīties un iegūt reitinga punktus, kas tiek doti par dalību pamatturnīrā. Man punktu ir ļoti maz, Mišam punktu nav vispār. Pēc dalības turnīrā situācija jau būs nedaudz labāka. Papildus spēlēm mēs te varam aizvadīt treniņus ar citām pasaules komandām. Ja mēs tagad neiekrāsim punktus, lai tiktu kaut “Challenge” turnīra kvalifikācijā, tad nākamgad mēs šos turnīrus varēsim skatīties pa TV. Šis ir pats pēdējais brīdis, lai sāktu kaut ko darīt. Man pašam šobrīd ir jātiek galā ar galvu, jāgūst pārliecība, to es varu iegūt tikai turnīros. Skatītājiem un maniem atbalstītājiem būs jābūt ļoti pacietīgiem un kopā ar mani jāpriecājas par sīkumiem un manu progresu. Laba spēles un rezultāts prasīs laiku,” stāsta Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks un Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējs.

Pēc nedēļas Dubaijā norisināsies vēl viens "Challenge" turnīrs, bet tā kvalifikācijā šobrīd vieta ir tikai Edgaram Točam un Kristianam Fokerotam, bet rezervistu saraksta trešajā pozīcijā ir Pļaviņš un M. Samoilovs. “Cerēsim, ka kāds neieradīsies un mēs tiksim klāt. Mums katra spēle šādā līmenī ir ļoti svarīga. Paralēli tam visam trenēsimies un gatavosimies, brīvdiena mums ir tikai šodien. Rīt jau turpināsim strādāt. Rīta pusē mums ir spēļu treniņi, bet pēcāk dienas otrajā pusē man ir ātruma un spēka treniņi. Vietas progresam ir ļoti daudz, jāatgūst spēles garša un sajūtas. Vēl pirms neilga laika es mācījos staigāt no jauna, tagad jāprogresē laukumā,” apņēmīgs atgriezties savā labākajā sportiskajā formā ir Pļaviņš.

Ja duets netiks pielaists kvalifikācijas sacensībām Dubaijā, tad dosies uz Omānu, kur novembra sākumā ir plānots “Future” sacensības. Tajās Latvijas komanda ir kvalifikācijas turnīrā. Līdz kalendārā gada beigām Pļaviņam un M.Samoilovam plānoti starti vēl vairākos turnīros.

     [+] [-]

, 2022-10-24 16:22, pirms 2 gadiem
Izturību un pacietību. Nebūs viegli pat Latvijā kļūt par pirmo pāri.

     [+] [-]

, 2022-10-24 19:56, pirms 2 gadiem
nebūs, var uzspēlēt savam priekam 15 gadus un tad sākt trenēt jaunos.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-25 04:10, pirms 2 gadiem
picis rakstīja: nebūs, var uzspēlēt savam priekam 15 gadus un tad sākt trenēt jaunos.
Būs! Viņam tikai 38, vēl daudzi gadi priekšā volejbola elitē. Maksimums vēl nav sasniegts.

     [+] [-]

, 2022-10-25 08:32, pirms 2 gadiem
Leitnants rakstīja: Būs! Viņam tikai 38, vēl daudzi gadi priekšā volejbola elitē. Maksimums vēl nav sasniegts.
Max bija Londonā!!!

     [+] [-]

, 2022-10-25 09:07, pirms 2 gadiem
picis rakstīja: nebūs, var uzspēlēt savam priekam 15 gadus un tad sākt trenēt jaunos.
tas, ka viņš savā vecumā spēj un ir motivēts atgriezties pēc šādas traumas ir jānovērtē. Kaut kādā ziņā pat apbrīnojami. Pirmajos turnīros gaidīt kādus rezultātus būtu nepamatoti. Pat bez taumas, tas ir tikai sadarbības sākums ar Mihailu.

     [+] [-]

, 2022-10-25 09:32, pirms 2 gadiem
Leitnants rakstīja: Būs! Viņam tikai 38, vēl daudzi gadi priekšā volejbola elitē. Maksimums vēl nav sasniegts.
Vispār jau Pļaviņam ir vēl tikai 37 gadi.