Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

J. Šmēdiņš: "Jāpiestrādā pie serves un aizsardzības"

Jānis Celmiņš

J. Šmēdiņš: "Jāpiestrādā pie serves un aizsardzības"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pirms pirmās abu kopīgās spēles
Foto: fivb.org

Ar diviem panākumiem Ķīnā notiekošo sezonas atklāšanas FIVB Pasaules kausa posmu pludmales volejbolā sākuši Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Puišiem ir savs vērtējums par pirmajā sacensību dienā paveikto.

Jau vēstīts, ka ar sesto numuru izsētie Samoilovs / Šmēdiņš pirmajā pamatturnīra spēlē 34.minūšu laikā ar 21:18 un 21:17 apspēlēja brazīliešus Hevaldo Moreiru un Tjago Santošu Barbosu, kas turnīrā izsēti vien ar 27. numuru. „Priekš pirmās spēles nospēlējām labi. Ir lietiņas, pie kurām ir jāpiestrādā it īpaši pie serves un aizsardzības. Tas viss atnāks sezonas laikā, uzreiz visu dabūt nevar. Galvenais, ka ir uzvara,” pirmo maču vērtē Jānis Šmēdiņš.

„Serves uzņemšana salīdzinājumā ar iepriekšējām trim treniņu dienām bija diezgan laba, un arī „side out” (punktu gūšana pie pretinieku serves) bija līmenī. Jānis ieservēja dažus eisus, es noliku dažus blokus, un ar to arī pietika, lai uzvarētu,” uz pirmo kopīgo panākumu atskatās Aleksandrs Samoilovs.

Otrajā spēlē pretiniekos bija Ķīnas duets Čengs Čens un Jans Lī (22.). Pirmo setu Samoilovs/Šmēdiņš sīvā cīņā uzvarēja ar 21:19. Savukārt otro ar 21:14, tādejādi triumfējot visā spēlē (2-0). „Spēles ievilkās, un bija jāspēlē prožektoru gaismās, tas mazliet traucēja. Otrā spēle bija pavisam pretēja pirmajai. Diezgan slikts side out”, bet laba aizsardzība. Tomēr galvenais, ka ir uzvara. Labāk slikti spēlēt un uzvarēt, nekā - labi, bet zaudēt,” teikts sportistu mājas lapā internetā.

Rīt duetam paredzēta apakšgrupas noslēdzošā spēle, kurā pretī stāsies vācieši Sebastians Dolingers un Stefans Vindšeifs, kuri pamatturnīrā izsēti ar 11. kārtas numuru. Vācijas pāris šodien prata apspēlēt Brazīlijas duetu (2:0), bet piekāpās ķīniešiem(1:2).

Izmantotie resursi:
Samoilovs Šmēdiņš | Blogs