Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusa: "Pasaules čempionāts – sezonas galvenais starts"

Jānis Celmiņš

Minusa: "Pasaules čempionāts – sezonas galvenais starts"
Inguna Minusa
Foto: fivb.com

Uz Pasaules kausa posmu pludmales volejbolā, kas Ķīnas pilsētā Šanhajā risināsies no 28. aprīļa līdz 2. maijam, devušās Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone. Ceļā uz Ķīnu komentāru portālam eSports.lv sniedza viena no mūsu smilšu lauvām Inguna Minusa.

Pasaules kausa posmu karuselis sāka griezties jau šajā nedēļā Brazīlijā, taču Latvijas dueti tajā nepiedalās. Trīs mūsu vīru dueti Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins, Mārtiņš Pļaviņš / Lauris Iecelnieks un brāļi Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi pieteikuši dalību posmam, kas risināsies maija vidū Romā, bet mūsu spēcīgākais dāmu duets Inguna Minusa un Inese Jursone piedalīsies jau Ķīnas posmā.

Šodien abas mūsu smilšu lauvas jau devušās ceļā un vēlu vakarā pēc Latvijas laika jau ieradīsies Ķīnā. Ceļā uz Ķīnu komentāru portālam eSports.lv sniedza viena no mūsu smilšu lauvām Inguna Minusa. Sportiste pastāstīja, ka posmam mūsu dāmas sagatavojušās pietiekami labi. "Smiltīs esam pastrādājušas gandrīz mēnesi. Bijām pludmales volejbola hallēs Igaunijā, bet pēdējās divas nedēļas pirms izbraukšanas trenējāmies Murjāņos. Uzskatu, ka paveikts labs darbs, lai Ķīnā parādītu labu sniegumu. Spēlēt griba pēc ziemas sezonas ir, darīsim visu, ko spējam, lai sasniegtu labus rezultātus."

"Lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam, plānojam startēt arī visos Eiropas čempionāta posmos. Tieši pasaules čempionāts šosezon mums būs galvenais sezonas starts. Uz tālajiem pasaules kausa posmiem Korejā un Japānā visticamāk nebrauksim. Pēc pasaules čempionāta startēsim arī visos četros "Grand Slam" turnīros," sezonas plānus ieskicēja Minusa.

Jautāta, cik liela skaidrība duetam ir ar finansēm, Minusa pauda gandarījumu, ka izdevies iekļūt Latvijas Olimpiskās vienības. "Naudas vienmēr varētu būt vairāk, taču prieks, ka esam iekļautas Olimpiskajā vienībā un ceram, ka apsolīto naudu arī saņemsim. Joprojām turpinās mūsu sadarbība ar "Asics", apģērbtas esam un izskatīsimies labi! Pārējais viss tiek finansēts no personīgajiem līdzekļiem."