Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Šmēdiņš/Sorokins kapitulē nīderlandiešiem un poļiem

Jānis Celmiņš

Šmēdiņš/Sorokins kapitulē nīderlandiešiem un poļiem
Ruslans Sorokins
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins ar zaudējumu sākuši Argentīnas pilsētā Korjentesā notiekošo FIVB „Grand Slam” turnīru. Pirmajā apakšgrupas spēlē Latvijas duets ar 0:2 piekāpās nīderlandiešiem Dānam Spaikeram un Kristianam Varenhorstam, bet otrajā mačā bez ierunām piekāpās poļu duetam.

Turnīrs Argentīnā ir vēsturisks visam Latvijas pludmales volejbolam, jo ir pirmais, kurā mūsu valsti pamatturnīrā pārstāv uzreiz trīs dueti. Šmēdiņš un Sorokins šo godu izpelnījās iegūstot tā saukto „wild card”, bet bez viņiem sacensībās startē arī Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Pēda. Jau ziņojām, ka pēdējie turnīru sāka ar neveiksmi pret Vācijas pāri, tāpēc ar nepacietību tikai gaidīta Toma un Ruslana spēle.

Jau vēstīts, ka Šmēdiņš un Sorokins sacensībās izsēti ar 22. numuru un tikuši F grupā, kur šodien jāaizvada spēles ar spēcīgajiem nīderlandiešiem Dānu Spaikeru un Kristianu Varenhorstu (11.), kā arī poļiem Gregoršu Fijaleku un Mariušu Prudelu (6.).

Pirmo maču Latvijas pāris jau aizvadījis, sīvā cīņā ciešot zaudējumu pret vienu no spēcīgākajiem Nīderlandes duetiem Dāns Spaikers / Kristians Varenhorsts – 0:2 (21:23, 18:21).

Šovakar Latvijas duetu eksaminēja arī Polijas spēcīgākais pāris Gregorš Fijaleks un Mariušs Prūdels, pret kuriem mūsējiem diemžēl neatradās nekādu pretargumentu. 34 minūšu laikā Sorokins/T.Šmēdiņš poļiem piekāpās bez ierunām - 11:21 un 13:21.

Rīt mūsējie aizvadīs noslēdzošo F grupas spēli, kad pretiniekos būs Kazahstānas pāris Aleksejs Kuļešovs un Dmitrijs Jakovļevs.

Turnīra izspēles kārtība

Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta, Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-24 00:09, pirms 11 gadiem
Smedins, J.-Samoilovs LAT [9] Gabathuler-Weingart SUI [25] 2-0 (21-16, 21-17)