Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Arī vīru konkurencē Berlīnē uzvar mājinieki

Jānis Celmiņš

Arī vīru konkurencē Berlīnē uzvar mājinieki
Juliuss Brinks / Jonass Rekermans
Foto: www.eurobeachtour.com

Ar vāciešu Juliusa Brinka un Jonas Rekermana uzvaru svētdien Berlīnē noslēdzies Eiropas čampionāta trešais posms vīru duetiem. Finālā mājinieki ar 2:1 tika galā ar Šveices dueta Patriks Hoišers / Saša Heijers pretestību.

Pusfinālos Vācijas un Šveices dueti apspēlēja attiecīgi Klempereru / Korengu (Vācija) 2:1 un Kaisu / Vesiku (Igaunija) - 2:0. Fināls izvērtās varen spraigs un ilga gandrīz pusotru stundu. Pirmajā setā Brinks / Rekermans uzvarēja gana pārliecinoši, taču otrās "partijas" galotnē atzina Hoišera / Heijera pārākumu ar 26:28. Arī trešais sets ritēja līdzīgā cīņā. Vien tā pašā galotnē svaru kausi nosvērās par labu mājiniekiem - uzvara setā ar 15:13 un visā spēlē ar 2:1.

Cīņā par trešo vietu igauņi Kaiss / Vesiks vien pirmajā setā spēja izrādīt kaut cik cienījamu pretestību citiem mājiniekiem Klempereram / Korengam, bet otrajā jau no paša seta sākuma Vācijas duets pārņēma vadību un noveda setu līdz uzvarai un triumfēja visā spēlē ar 2:0 (21:19, 21:13).

Šis Eiropas čempionāts izvērtās ļoti neveiksmīgs Latvijas duetiem. Mārtiņš Pļaviņš duetā ar savu jauno pārinieku Lauri Iecelnieku zaudēja jau kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā (trešo setu Lauris spēlēja ar pastieptu potīti), bet Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins bija spiesti kvalifikācijas sacensību trešās kārtas maču pārtraukt savainojuma dēļ. Samoilovam par sevi jau ne pirmo reizi lika manīt spēcīgi krampji. Jācer, ka pasaules čempionātā, kas jau īsi pēc Jāņiem startēs Norvēģijas pilsētā Stavangerā mūsu duetiem ar veselību viss būs kārtībā.

Izmantotie resursi:
eurobeachtour.com