Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Inguna Minusa: "Mums šī ir pasaka"

Jānis Pārums

Inguna Minusa: "Mums šī ir pasaka"
Inguna Minusa un Inese Jursone
Foto: LTV Sports

22.septembra "Sporta studijā" ciemojās pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone. Pēc uzvaras Eiropas čempionāta finālturnīrā abas atzina, ka tāda interese par viņām Latvijā vēl nav bijusi.

"Ziemā bija pāris intervijas, tad viss bija klusu līdz vasarai , bet tagad jau lidostā mūs sagaidīja, bija intervijas, nākamajā dienā preses konference, tagad vēl zvana un jautā. Tas bija pārsteigums. Vienmēr jau gribas uzvarēt un kaut kādu uzmanību, bet tas bija patīkams pārsteigums."

Abas Sočos nopelnījušas ne tikai naudas balvu un medaļas, bet arī visai īpatnēju, krieviski veidotu koka kausu. Inguna Minusa: "Eiropiešiem tas kauss ne visai patika, teica, ka nesmuks, mums gan tā neliekas. Īpatnējs, tas gan. Mums jau dažādi kausi karjerā ir tikuši, bet tāds gan vēl nav bijis..."

Meitenes atzina, ka pašām liels prieks par panākumu sezonas nogalē un tāpat prieks, ka pludmales volejbols Latvijā attīstās. "Varbūt mēs ar savu piemēru parējām meitenēm arī radām tādu dzinuli, ka viss ir iespējams, ja vien strādā . Tas gan ir nežēlīgs darbs – jāziedo sevi, ģimenes dzīvi, mācības, izklaidēm nav laika."

Eiropas čempionāta finālturnīrā grūtāk klājies pat daudzās citās spēlēs, nevis finālā, kas pēc rezultāta gan bija ļoti saspringts. I.Minusa: "Grūtākās spēles jau tad faktiski bija aiz muguras, bija tikai jāspēlē un mums jau nebija ko zaudēt. Vācietēm gan, viņām bija jāaizstāv tituls." Inese Jursone: "Mēs jau pirms fināla bijām norunājušas, ka galvenais ir spēlēt un cīnīties tā, lai nebūtu kauns pret skatītājiem, lai nebūtu izgāšanās. Pretiniecēm bija pat divas mačbumbas, nerealizēja un laikam tas bija ļoti sāpīgi." Abas piebilda, ka sezonas kopvērtējumā gan vācietes tik un tā bijušas pirmās, tomēr uzvarēt tik spēcīgu duetu esot lieliski, jo pasaules reitingā pretinieces ir ceturtās. Tās ir augstākās reitingā, kas jebkad apspēlētas, kaut ir pārspētas arī dažas citas no pirmā desmitnieka.

I.Minusa: "Eiropas čempionāts bija septembrī un tas mums ļoti izdevīgi, jo sezonu jau sākam daudz vēlāk nekā daudzas pretinieces, pasaules atkal bija jūnijā. Pērn Eiropa bija jūnijā un Masters Cup atkal septembrī. Lai būtu labā formā , sacensību režīmā jāspēlē vismaz četrus piecus mēnešus, mums tā labākā forma ir sezonas beigās."

Ko sportistes dara ziemā? I.Jursone: "Tad ir zāles volejbols, fiziskā sagatavotība, pagājušo ziemu ļoti daudz slēpojām un trenējām fizisko izturību."

Skatītāji gribēja zināt, ko viena otrai saka spēles laikā un vai vispār sarunājas laukumā? I.Jursone: "Mēs jau diezgan daudz runājam laukumā, ja nerunājam, tad tā būs ļoti slikta spēle. Nerunājam tad, ja esam viena uz otru apvainojušās, tā arī gadās. Ja runājam, tad viss ir kārtībā, spēles labas. Mēs arī nemitīgi sakām viena otrai, ka ir jārunā laukumā, ja apklust, tad kaut kas nav kārtībā."

Sportistes tika lūgtas komentēt arī savu sniegumu pasaules čempionātā, kur izcīnīta 17.vieta. I.Minusa: "Mēs kopumā nostartējām diezgan veiksmīgi, no grupas izkļuvām kā otrās un tas jau ir panākums pasaules čempionātā, zaudējām nākamajām čempionēm. Tas tomēr bija gada svarīgākais turnīrs, tam gatavojāmies. 17 .vieta ir pietiekami augstu, kaut gribas vienmēr augstāk. Te gan spēlēja visas labākās, no daudzām valstīm – ASV, Ķīnas., Vācijas, Brazīlijas Austrālijas un vēl dažām pat četri dueti. Visas komandas ir ļoti spēcīgas, tā ir tīrākā laimes spēle, ja izdodas tikt 16 labāko skaitā, mazas niansītes izšķir."

Skatītāji arī zvanīja un apsveica meitenes, tostarp arī žurnālistikas vecmeistars Zigurds Mežavilks un viens no labākajiem vīriešu pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs.

I.Minusa: "Pirmajā brīdī , kad vinnējām bija kā pasakā, pazūd ceļš zem kājām un tu nezini, vai tam ticēt vai neticēt , nezini kas ir noticis. Mēs to esam izdarījušas. Dienām ejot, to pamazām var aptvert, mēs esam labākās šinī gadā Eiropā finālā. Sapnim ir grūti noticēt, bet tas tā ir..." I.Jursone: "Tagad ir daudz labu rakstu un izteikumu par mums un tas liek noticēt, ka tā ir taisnība."

Inguna Minusa atzina, ka viens no lielākajiem mērķiem ir tikt uz olimpiskajām spēlēm. Sākumā tas neizdevies kopā ar Ingu, pēcāk otrajā piegājienā jau pietrūcis pavisam maziņš solis un tagad jācer uz trešo, veiksmīgo reizi. "Tas ir tas mērķis, kas nosprausts. Līdz tam vēl trīs gadi. Katrā gadā gan ir savi mazie mērķīši, lai sasniegtu lielo. Pavisam cita olimpiskās kvalifikācijas sistēma. Pirmās 16 tiks pēc pasaules reitinga, pēcāk vēl kontinentu čempioni, tas ir pieci dueti un vēl būs tāds atsevišķs pasaules kausa turnīrs , kurā izspēlēs divas vietas un tad vēl viena pienāksies mājiniekiem, kopā 24 vietas."

Kāds skatītājs vēlējās zināt, vai sportistes laukumā spēlē krūšturos vai bez tiem?
I.Minusa: "Jūs jau redzat, mums ir te studijā ir līdzi krekliņi, ar šādiem spēlē Eiropā un diemžēl zem šādiem ir kaut kas jāpavelk apakšā, lai varētu spēlēt, bet pasaulē ir savādāka veida augšiņas, kur var nevilkt arī neko apakšā.To izvēlas pašas spēlētājas."

Meitenēm tika taujāts, kāds iespaids par Soču gatavošanos un gatavību 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm? I.Minusa: "Tās ambīcijas jau ir redzamas un liela nauda ieguldīta Soču infrastruktūrā, viss notiek un mainās. Mēs jau Sočos jutāmies labi, jo tomēr krievu valodu pārzinām, eiropieši to pārsvarā neprot, tāpat kā vietējie angļu vai vācu, viņiem tas kontakts nav tik liels un ir grūtāk."

I.Jursone vēl apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai viņa ziemā tiešām strādāšot par Limbažu vīriešu volejbola komandas treneri. "Tā ir taisnība, tā būs mana debija un pārbaudīšu sevi."

Vai krīzē pludmales volejbolam arī pasaulē klājas grūtāk? I. Minusa: "Krīzē cieš arī citas valstis, kaut pasaulē balvu fonds ir palicis tikpat liels, kā iepriekš. Krīze vairāk skārusi Eiropu, te balvu fonds krietni samazinājies, daudzi bija ļoti neapmierināti par to."

Informāciju sagatavoja :
LTV Sports

  +2 [+] [-]

, 2009-09-23 10:31, pirms 15 gadiem
Juss esat superigas apsweicu ta turpinat

  +1 [+] [-]

, 2009-09-23 11:06, pirms 15 gadiem
Prieks par mūsu skaistajām meitenēm.
Tas jautājums par krūšturi bija ļoti netaktisks,bet meitenes nesamulsa un ļoti cienīgi atbildēja.Bet tā jau ir sieviešu pludmales volejbolu var skatīties pat ja volejbols tevi neinteresē ,tur tā pat ir ko redzēt.Tāpēc arī rodas tādi jautājumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-23 12:12, pirms 15 gadiem
..eiropiešiem labāk patīk tās skārda bundžas,ko parasti pasniedz.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-23 14:01, pirms 15 gadiem
basketbolistiem gan netruktu pretargumentu meiteņu apgalvojumam, ka sporta un rezultāta sasniegšanai nākas upurēt izklaides u.c. ikdienas padarīšanas.