Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Haidriha/Veržē-Deprē atspēlējas un pirmoreiz kļūst par Eiropas čempionēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Haidriha/Veržē-Deprē atspēlējas un pirmoreiz kļūst par Eiropas čempionēm
Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē. Foto: CEV

Jūrmalā noslēdzies Eiropas čempionāta pludmales volejbolā sieviešu turnīrs. Tā finālā šveicietes Joana Haidriha un Anuka Veržē-Deprē sīvā cīņā ar 2-1 (18:21, 21:14, 18:16) pārspēja vācietes Kimu Bērensu un Sinju Tilmani. Bronzas godalgas tika krievietēm Nadježdai Makroguzovai un Svetlanai Holominai.

Lielajā finālā varēja vērot Šveices un Vācijas komandu dueli. Ja par Joanas Haidrihas un Anukas Veržē-Deprē vietu tajā nebija vajadzības izrādīt pārsteigumu, tad par Kimas Bērensas un Sinjas Tilmanes gan. Abi dueti pēdējo reizi savā starpā tikā iepriekšējā Eiropas čempionātā, kad astotdaļfinālā šveicietes bija pārākas ar 2-1 (21:16, 21:23, 15:11).

Spēli labāk sāka šveicietes, ar labām darbībām blokā Haidrihas izpildījumā izvirzoties vadībā ar 4:2. Ilgi gan tas tā nepalika, jo pēc Tilmanes trīs lieliskā servēm vācietes pārņēma vadību (7:5). Turpinājumā šveicietēm neizdevās atspēlēties, kamēr pretinieces palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem (12:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Šveices duets saņēmās un sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem. Vācietes atbildi parādā nepalika un panāca 15:11. Lai kā Haidriha un VeržēDeprē cīnījās, lai atspēlētos, Vācijas pludmales volejbolistes nosargāja pārsvaru un uzvarēja setu ar 21:18.

Otro setu ar trīs punktiem sāka Bērensa un Tilmane, piespiežot pretinieces ņemt pārtraukumu. Pārtraukums neko nedeva, jo vācietes laukumā darbojās pārliecinoši un ar lielu enerģiju. Pēc Tilmanes eisa rezultāts kļuva 7:3. Haidriha un VeržēDeprē spēja lauzt cīņas gaitu un atspēlēt trīs punktus pēc kārtas. Vēl brīdi vēlāk rezultāts jau bija neizšķirts, vācietēm ņemot pārtraukumu (8:8). Neveiksmju josla turpinājās, Bērensai nespējot realizēt savus uzbrukumus. Līdz tehniskajam pārtraukumam vācietes atspēlēja divu punktu deficītu, bet šveicietes pēc tā veica jaunu izrāvienu (17:11). Otrā seta liktenis bija izlemts, Haidrihai un Veržē-Deprē uzvarot to ar 21:14.

Pēc atspēlēšanās otrajā setā Haidriha un Veržē-Deprē bija uz viļņa. Viņām ātri izdevās trešajā setā iekrāt divu punktu pārsvaru, bet spēles gaita parādīja, ka tas vēl nebija nekāds garants. Bērensa un Tilmane to pierādīja, veicot trīs punktu izrāvienu un pārņemot vadību (6:5). Seta vidū vācietēm jau bija divu punktu pārsvars, ko ar bloku likvidēja Haidriha (8:8). Brīdī vēlāk Haidriha vēlreiz atzīmējās ar bloku, dodot Šveices duetam minimālu vadību. Šveicietēm bija iespēja iekrāt arī divu punktu pārsvaru, bet tā palika neizmantota. Neskatoties uz to, Haidriha un Veržē-Deprē tika pie pirmās mačbumbas (14:13). Nākamās izspēles izdevās uzvarēt vācietēm, ar bloku izceļoties Bērensai (15:14). Vācijas duetam bija izraut uzvaru, bet Tilmane raidīja bumbu autā. Haidriha ar bloku atjaunoja vadību Šveices duetam, bet pēc tam uzbrukumā kļūdījās Bērensa, ļaujot Haidrihai un Veržē-Deprē triumfēt Eiropas čempionāta - 2-1 (18:21, 21:14, 18:16).

Tikmēr spēlē par bronzas godalgām krievietes Nadježda Makroguzova un Svetlana Holomina tikās ar čehietēm Barboru Hermanovu un Marketu Slukovu. Spēles sākums lielisks padevās krievietēm, kas izvirzījās vadībā ar 5:1. Čehietes pieļāva kļūdas arī seta turpinājumā, bet krivietes savu pārsvaru nepalielināja. Pēc tehniskā pārtraukuma čehietes spēja panākt izlīdzinājumu un arī izvirzījās vadībā (14:13). Seta uzvarētājs noskaidrojās vien garākā tā izskaņā, kurā ilgu laiku setbumbas nerealizēja čehietes, bet tad Krievijas duets spēja viekt izšķirošu izrāvienu un uzvarēt setu ar 25:23.

Otro setu ar 6:2 izrāvienu sāka Hermanova un Slukova. Krievietes paņēma pārtraukumu, bet Čehijas pāris turpināja izrāvienu (10:4). Makroguzova un Holomina nepadevās, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (8:10). Čehietes paņēma pārtraukumu, bet pēc tā krievietes guva vēl trīs punktus, pārņemot vadību. Pēc tehniskā pārtraukuma Čehijas duets atjaunoja divu punktu pārsvaru, kam sekoja pretinieču atbilde ar četru punktu izrāvienu (17:15). Makroguzova un Holomina tika pie trīs mačbumbām, no kurām realizēja otro un nopelnīja bronzas medaļas - 2-0 (25:23, 21:18).

EČ pēdējo gadu finālistes

GadsZelta medaļniecesSudraba medaļnieces
2007Vasiliki Arvaniti/Vaso Karantasiu (GRE)Laura Ludviga/Sāra Gollere (GER)
2008Laura Ludviga/Sāra Gollere (GER)Nila Hekegala/Ingrīda Terlena (NOR)
2009Inese Jursone/Inguna Minusa (LAT)Laura Ludviga/Sāra Gollere (GER)
2010Laura Ludviga/Sāra Gollere (Vācija)Katrīna Holtvika/Ilka Zemlere (GER)
2011Marta Menegati/Grēta Kikolari (ITA)Barbara Hanzela/Sāra Montanjoli (AUT)
2012Sanna Keizere/Marlēna van Jersela (NED)Vasiliki Arvaniti/Marija Ciarciani (GRE)
2013Dorisa Šveigere/Stefānija Šveigere (AUT)Elsa Bakeriso/Liliana Fernandesa (ESP)
2014Madeleina Mepelinka/Marlēna van Jersela (NED)Tanja Huberli/Tanja Goričaneča (SUI)
2015Laura Ludviga/Kira Valkenhorsta (GER)Jekaterina Birlova/Jevgeņija Ukolova (RUS)
2016Laura Ludviga/Kira Valkenhorsta (GER)Barbora Hermanova/Marketa Slukova (CZE)
2017Nadja Glencke/Jūlja Grosnere (GER)Mihala Kvapilova/Kristīna Kolocova (CZE)
2018Sanna Keizere/Madeleina Mepelinka (NED)Tanja Huberli/Nīna Bečarta (SUI)
2019Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (LAT)Kinga Vojtasika/Katažina Kocioleka (POL)
2020Joana Heidriha/Anuka/Veržē-Deprē (SUI)Kima Bērensa/Sinja Tilmane (GER)