Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs/Bulgačs iekļūst Jūrmalas "Beach Pro" posma kvalifikācijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Točs/Bulgačs iekļūst Jūrmalas "Beach Pro" posma kvalifikācijā
Edgars Točs. Foto: FIVB

Pieteikšanās pludmales volejbola pasaules līmeņa turnīram "Beach Pro Tour Challenge Jūrmala" noslēgusies ar negaidīti lielu dalībvalstu skaitu - 37. Turklāt zināms, ka Latviju pārstāvēs arī Edgars Točs/Olivers Bulgačs, tādējādi sacensībās startēts vismaz sešas mūsu komandas, informē sacensību organizatori.

Mārtiņam Pļaviņam/Mihailam Samoilovam organizatori piešķīra īpašo ielūgumu ("Organizer’s Vacancy") uz kvalifikāciju, lai viņu izcīnīto īpašo ielūgumu ("Wild Card") varētu piešķirt Edgaram Točam/Oliveram Bulgačam, tādējādi palielinot mūsu komandu skaitu. Tādēļ no 15. līdz 18. jūnijam uz četriem turnīra laukumiem Jūrmalā redzēsim vismaz sešas Latvijas komandas – trīs vīriešu un trīs sieviešu. Kā jau iepriekš minēts, vīriešu konkurencē startēs arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri spēlēs pamatturnīrā.

Savukārt sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs mūsu labākās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras jau izcīnījušas vietu pamatturnīrā. Anete Namiķe/Varvara Brailko pamatturnīrā startēs ar izcīnīto "Wild Card", savukārt turnīru ar kvalifikāciju sāks Līva Ēbere/Deniela Konstantinova. Pilnīga skaidrība par Latvijas komandu skaitu turnīrā būs vien 14. jūnijā, kad visas komandas būs ieradušās turnīra norises vietā.

Līdz ar to jau šobrīd ir zināms, ka 15. jūnijā, ceturtdien, kvalifikācijas spēles aizvadīs vismaz trīs mūsu komandas. Piektdien, 16.jūnijā, kas ir pamatturnīra pirmā diena, piedalīsies vismaz trīs Latvijas komandas, aizvadot sešas grupu spēles. Turnīra pirmās dienas būs piesātinātas un aizraujošas dienas, kurās organizatori aicina visus interesentus nepalaist garām un atbalstīt Latvijas komandas klātienē ceļā uz izslēgšanas spēlēm un finālspēlēm, kas noritēs nedēļas nogalē.

“Mēs esam gandarīti par tik lielu atsaucību un interesi. Šogad turnīram Jūrmalā pieteikušies augstākā līmeņa spēlētājus no visas pasaules - Meksikas, Argentīnas, Austrālijas, Amerikas, Taizemes, Ķīnas, virknes Eiropas valstu un daudzas citas. Turklāt mūsu brīnišķīgajā pludmalē spēlēs arī jaunie un talantīgie zviedri – Dāvids Omans un Jonatans Hellvigs. Tāpat šogad savus panākumus centīsies atkārtot itāļu duets Samuele Kotafava un Paolo Nikolai, kuri pērn Jūrmalā izcīnīja zeltu. Latvijā varēsim redzēt patiesi spraigas augsta līmeņa spēles četru dienu garumā,” stāsta Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks.

Šobrīd aktīvi turpinās turnīra sagatavošanās darbi, no 26. maija Majoru pludmalē tiks uzsākta stadiona celtniecība.

"Beach Pro Tour" turnīri jau otro sezonu norisinās visā pasaulē un viens no tiem notiek Jūrmalā. Latvija iekļauta kalendārā kā "Challenge" sacensību norises vieta. Šis sacensību formāts nodrošina Latvijas komandām lielāku iespēju cīnīties par medaļām un ļauj skatītājiem redzēt gan pašmāju, gan pasaules labākos spēlētājus tepat Latvijā.

Biļetes uz atsevišķām dienām, nedēļas nogali vai visām spēlēm četru dienu garumā var iegādāties bezrindas.lv. Tuvojoties turnīram biļešu cenas pieaugs, tāpēc organizatori aicina tās iegādāties savlaicīgi.

Izmantotie resursi:
beachvolley.jurmala.lv