Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Namiķe/Brailko un Ēbere/Konstantinova izcīna "Wild Card" uz Jūrmalas "Beach Pro"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Namiķe/Brailko un Ēbere/Konstantinova izcīna "Wild Card" uz Jūrmalas "Beach Pro"
Varvara Brailko un Anete Namiķe. Foto: Latvijas Volejbola federācija

12. un 13. aprīlī "Ruukki" pludmales centra laukumos risinājās nacionālās atlases turnīrs, lai noteiktu Latvijas pludmales volejbola sieviešu duetus, kam piešķirt īpašos ielūgumus uz "Beach Pro" tūres posmu Jūrmalas "Challenge". Labākās izrādījās Anete Namiķe/Varvara Brailko un Līva Ēbere/Deniela Konstantinova.

Latvijas rīcībā ir divi īpašie ielūgumi ("Wild Card") - viens uz pamatturnīru un otrs uz kvalifikāciju.

Kā jau ziņots, pirmās dienas finālā Namiķe/Brailko pārspēja Ēberi/Konstantinovu - 17:21, 23:21, 15:8.

Otrajā dienā vispirms Anete Namiķe/Varvara Brailko spraigā cīņā pārspēja Luīzi Skrastiņu/Martu Ozoliņu (21:16, 24:26, 18:16), bet Līva Ēbere/Deniela Konstantinova uzveica Kristu Paegli/Kristīni Briedi (21:18, 21:18). Par atlases turnīra uzvarētājām kļuva Namiķe/Brailko, kuras visai pārliecinoši apspēlēja Ēberi/Konstantinovu (21:18, 21:13). Turnīra trešo un ceturto vietu ieguva attiecīgi Paegle/Briede un Skrastiņa/Ozoliņa.

Tādējādi īpašo ielūgumu uz "Beach Pro" posma pamatturnīru nopelnīja Namiķe/Brailko, bet īpašo ielūgumu uz Jūrmalas "Challenge" kvalifikāciju izcīnīja Ēbere/Konstantinova. Iepriekš vīriešu atlasē labākie izrādījās Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs. Ja kāda no minētajām komandām ar reitinga punktiem izcīnīs vietu gaidāmajā turnīrā, tad iespēja izmantot "Wild Card" tiks dota komandai, kas nacionālajā atlases turnīrā nopelnīja nākamo augstāko pozīciju. Dalībnieku saraksts pamatturnīram un kvalifikācijai tiks publicēts 18. maijā, tomēr pilnīga skaidrība par Latvijas komandu skaitu būs vien 14. jūnijā, kad dalībnieki būs ieradušies sacensību norises vietā.

Jūrmalas "Challenge" posms notiks 15.-18. jūnijā.

Kā jau ziņots, 24. un 25. aprīlī notika līdzīgs atlases turnīrs, kur tika noskaidrotas Latvijas pludmales volejbola komandas dalībai CEV Nāciju kausa priekšsacīkstēs. Ceļazīmes izcīnīja Edgars Točs/Olivers Bulgačs, Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs un Līva Ēbere/Deniela Konstantinova. Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš nepiedalījās atlasē, savukārt Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova jau ir valstsvienības sastāvā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2023-05-15 13:45, pirms gada
Joprojām 'īsās' ieliek garajām? Kur tad palika duets Brailko-Konstantinova? Un jocīgi, ka otro vietu neizspēlēja - pēc rezultātiem spriežot, varētu būt, ka Ozoliņa/Skarstiņa būtu otrais labākais pāris...