Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šodien ar valstu kvalifikāciju Jūrmalā startē CEV "Masters" turnīrs

Jānis Celmiņš

Ar valstu kvalifikācijas sacensībām Jūrmalas pludmalē Majoros šodien startēs Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) „Masters” sērijas turnīrs. To droši var saukt par līdz šim vērienīgākais pludmales volejbola turnīrs, kāds jebkad norisinājies Baltijas valstīs. Valstu kvalifikācijas sacensības, kurās savstarpējās spēles aizvadīs arī vairākas Latvijas komandas, sāksies plkst. 13:00. Cikos šodien spēlēs mūsu komandas, pagaidām nav zināms, taču paredzams, ka tas notiks ne ātrāk par 14:00.

Lai gan pēdējās dienās no dalības sacensībās atteikušies vairāki ļoti spēcīgi pludmales volejbola dueti, turnīrs solās būt spraigs un aizraujošs. Vēl līdz pirmdienai dalībnieku sarakstā bija gan Krievijas spēcīgākais pāris Konstantīns Semjonovs / Vjačelsavs Krasiļņikovs, gan vieni no vadošajiem vāciešiem Kajs Matišiks / Džonatans Erdmans. Diemžēl viņus Jūrmalas smiltīs neredzēsim, kas krietni samazina pretendentu skaitu uz medaļu komplekta dalīšanu. Aleksandrs Samoilovs šo pāru neierašanos Jūrmalā skaidro ar savainojumiem un smago sezonu. „Zinu, ka vācieši mokās ar savainojumiem, bet krievi pēc smagā turnīra Šveicē nolēmuši atvilkt elpu. Sezona ir ļoti gara, tāpēc jācenšas sadalīt spēkus,” situāciju skaidro Samoilovs, kurš duetā ar Jāni Šmēdiņu pirmo maču Jūrmalā aizvadīs piektdien.

Galveno turnīra favorītu statusā joprojām nemainīgi ir Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Viņiem konkurenci centīsies sastādīt vadošais poļu duets Gregorš Fijaleks un Mariušs Prudels, franči Jozefs Krū un Eduards Roulandsons, Aleksandrs Hūbers un Robins Seidls, kā arī vēl viens poļu pāris Mihals Kadziola un Jakubs Salankevičs. Šīs komandas tad arī varētu būt galvenās pretendentes uz zelta godalgām. Medaļu komplektā iekosties noteikti var vēl kāds no duetiem, un ļoti cerams, ka starp viņiem būs vēl kāds Latvijas duets. Šobrīd pamatturnīra dalībnieku vidū ir trīs mūsu dueti (Samoilovs/Šmēdiņš, Sorokins/Solovejs, Pļaviņš/Eglesakalns), taču jācer, ka šis skaits vēl pieaugs. Lai tas notiktu visiem pārējiem mūsu pāriem šodien un rīt veiksmīgi jācīnās vispirms valstu kvalifikācijā šodien un rīt kvalifikācijas turnīrā. Valstu kvalifikācijas sacensībās Latvijas komandu vidū gan tiks aizvadīta tikai viena spēle. Haralds Regža un Armands Āboliņš kā vadošā mūsu valsts komanda valstu kvalifikācijā uzreiz iekļūs kvalifikācijā, bet savstarpējā spēlē starp Tomu Šmēdiņu / Viktoru Koržeņeviču un Rihadu Finsteru / Edgaru Toču tiks noteikta otra Latvijas komanda, kas rīt spēlēs kvalifikācijas sacensībās.

Atšķirībā no CEV Satellite turnīra, kas Jūrmalā norisinājās aizvadītās vasaras beigās, šogad turnīra spēles tiks aizvadītas pēc ierastās punktu skaitīšanas, kad mačs noslēgsies pēc vienas komandas diviem uzvarētiem setiem. Turnīra organizatori aicina biļešu iegādi neatlikt uz pēdējo brīdi, jo aizvadītajā gadā daudzi pludmales volejbola draugi palika aiz centrālā stadiona durvīm.

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis uzsver, ka Latvija, rīkojot šāda mēroga turnīru, ir ierakstījusi jaunu notikumu Baltijas valstu sporta vēstures grāmatā. "Ceru, ka pēc dažiem gadiem mēs to varēsim izdarīt vēlreiz, Jūrmalā, paceļot jau Eiropas čempionāta finālturnīra karogu un gatavoties pasaules līmeņa sacensību, piemēram, „Open”, „Grand Slam” vai pat pasaules čempionāta, organizēšanai. Jau pērn rīkojot "Satellite" sērijas turnīru sacījām, ka negribam vienreizēju pasākumu, tāpēc šis ir otrais un krietni augstāks solis, kura sasniegšanā ir iesaistījušās ļoti daudzas valsts un pašvaldības organizācijas, kā arī privātā biznesa pārstāvji. Gribu īpaši pateikties Jūrmalas domei un Latvijas Nacionālajai Sporta padomei par atbalstu. Organizējot šo turnīru, ir izveidojusies ļoti laba organizatoru komandu, kas neliek šaubīties, ka sacensības tiks aizvadītas augstākajā līmenī, jo tam ir visi nosacījumi - mūsu augstākās klases sportisti, viņu panākumi, ieguldītais darbs un valsts institūciju atbalsts," norāda LVF prezidents.

Sacensību tehniskais delegāts, supervizors Tošo Stojānovs (Tosho Stoyanov) norāda, ka Latvijā šobrīd ir zelta laiks pludmales volejbolā. “Latvijā viesojos pirmo reizi un mani te sagaida ar vairākiem pozitīviem pārsteigumiem. Pirmkārt, ka šis būs pirmais Masters turnīrs Baltijas valstīs, otrkārt, Jūrmalā šonedēļ satiksies četri prezidenti – Starptautiskās volejbola federācijas prezidents Ari Grasa, Eiropas Volejbola konfederācijas prezidents Andre Meijers, kā arī Latvijas un Lietuvas pludmales volejbola federāciju prezidenti Atis Sausnītis un Marius Vasilauskas,” piebilst Stojānovs. „Mani CEV kolēģi atzina, ka pērn Jūrmalā notikušais Satellite turnīrs bija perfekti organizēts. Mans galvenais uzdevums šonedēļ Jūrmalā ir palīdzēt novadīt lieliskus pludmales volejbola svētkus,” uzsver Tošo Stojānovs.

„No mums visu laiku, vienalga, vai mājās, vai ārzemēs, gaida uzvaras, tāpēc tas, ka turnīrs notiks savās mājās, papildus slogu neuzliek. Spēlēsim mierīgi, centīsimies parādīt savu spēli un izcīnīt pirmo vietu,” pirms turnīra preses konferencē pauda Aleksandrs Samoilovs.

Valstu kvalifikācijas turnīrs sāksies trešdien plkst. 13:00, bet īstās kvalifikācijas sacensības ceturtdien plkst. 9:00. Piektdien, sestdien un svētdien Jūrmalas smilšu laukumos pie „Baltic Beach hotel” jau dosies visas vadošās komandas. Piektdien un sestdien visas spēles no centrālā laukuma būs skatāmas interneta tiešraidē LMT Straume straume.lmt.lv / Sākumlapa un Sportacentrs.com, bet svētdienas izšķirošie mači arī TV6 kanālā.

Turnīra programma pieejama šeit: jurmala.beachvolley.lv

Turnīra spēļu kalendārs un visi rezultāti pieejami šeit: CEV - Confédération Européenne de Volleyball

     [+] [-]

, 2015-05-20 10:58, pirms 9 gadiem
Lētas biļetes-15euro..

     [+] [-]

, 2015-05-20 13:10, pirms 9 gadiem
Oficiālajā mājas lapā jau nu gan varēja salikt šodienas spēles. Citādi tik "Drīzumā..." rēgojas. + žēl, ka tiešraide nav jau no paša turnīra sākuma. Latviešu savstarpējo spēli domāju ne viens vien gribētu redzēt (protams runa ir par tiem, kas netiek uz Jūrmalu).

     [+] [-]

, 2015-05-20 13:18, pirms 9 gadiem
Heffer rakstīja: Oficiālajā mājas lapā jau nu gan varēja salikt šodienas spēles. Citādi tik "Drīzumā..." rēgojas. + žēl, ka tiešraide nav jau no paša turnīra sākuma. Latviešu savstarpējo spēli domāju ne viens vien gribētu redzēt (protams runa ir par tiem, kas netiek uz Jūrmalu).
Starpcitu, laola1.tv var redzēt abus laukumus!

     [+] [-]

, 2015-05-20 13:23, pirms 9 gadiem
c-melo rakstīja: Starpcitu, laola1.tv var redzēt abus laukumus!
Par tiešraidi pārsteidzos - paldies! viss notiek! un cev lapā ir arī spēļu saraksti.