Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pļaviņš spēlēs kopā ar Fokerotu un pievērsīsies trenera darbam

Pļaviņš spēlēs kopā ar Fokerotu un pievērsīsies trenera darbam
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Viens no titulētākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņš Pļaviņš šodien sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka ir pārtraucis līdzšinējo sadarbību ar Mihailu Samoilovu un turpmāk spēlēs kopā ar jauno talantu Kristianu Fokerotu. Tāpat viņš neslēpa, ka ir pievērsies trenera darbam.

Pļaviņš (maijā nosvinēja savu 38. dzimšanas dienu) un M. Samoilovs par kopīgas komandas izveidi paziņoja īsi pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm, kurās kopā ar Edgaru Toču ieņēma ceturto vietu. Gados jaunais (2005. gads) Fokerots tikmēr šo sezonu iesāka kopā ar Toču, taču abu ceļi drīz vien šķīrās. Pēcāk Fokerots ilgu laiku bija pārinieka meklējumos, taču nu par kopīga dueta izveidi vienojies ar Pļaviņu. Pēc portāla Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas tieši Fokerots bijis galvenais iniciators šīs sadarbības izveidei.

Jau jūlija ievadā Pļaviņš / Fokerots apliecināja savu varējumu Baltijas čempionāta pirmajā posmā Pērnavā, šajās sacensībās izcīnot zelta godalgas. Pēcāk Pļaviņš noslēdza savu sadarbību ar M. Samoilovu kopīgi startējot Flandrijas reģiona pilsētā Lēvenā notiekošajā Pasaules kausa “Future” sērijas turnīrā (5. vieta), bet nu oficiāli paziņojis par jauna dueta izveidi ar Fokerotu.

Nākamajā Latvijas čempionāta posmā (tas reizē būs arī Baltijas čempionāta posms) Liepājā Pļaviņš gan spēlēs kopā ar Edgaru Toču, jo abu bijušo komandas biedru pārinieki (Olivers Bulgačs un Fokerots) kopīgi piedalīsies Eiropas U22 čempionātā.

Augustā Pļaviņš / Fokerots plānojuši startēt vienā no Polijas čempionāta posmiem, kā arī “Future” sērijas turnīros Varšavā (jau iekļauti pamatturnīra dalībnieku sarakstā), Ēģiptē un Itālijā. Tāpat Fokerots augustā vēl piedalīsies Eiropas U20 čempionātā, kas notiks Rīgā.

Fokerots aizvadītajā vasarā izcīnīja vairākas godalgas dažāda vecuma Eiropas un pasaules čempionātos. Kopā ar Artūru Rinkeviču tika iegūts sudrabs Eiropas U22 čempionātā, bet pēcāk kopā ar Gustavu Auziņu zelts Eiropas U18 un pasaules U19 čempionātos.

Paralēli spēlēšanai Pļaviņš nopietnāk pievērsīsies trenera arodam. Ja līdz šim viņš nedaudz bija patrenējis pludmales volejbola amatierus, entuziastus un jauniešus, tad kopš šīs nedēļas sākuma uzsācis pilnvērtīgu darbu ar perspektīvajām Līvu Ēberi (15 gadi) un Denielu Konstantinovu (17 gadi).

Savas ilgās karjeras laikā Pasaules tūrē Pļaviņš spēlējis kopā ar ļoti daudziem pāriniekiem. Viņu vidū ir Aleksandrs Samoilovs, Lauris Iecelnieks, Jānis un Toms Šmēdiņi, Jānis Pēda, Aleksandrs Solovejs, Haralds Regža, Hermans Egleskalns, Edgars Točs un Mihails Samoilovs.


, 2023-07-18 15:10, pirms 10 mēnešiem
Pļaviņam noteikti jāpaliek pludmales Volejbolā kā trenerim nākotnē. Tā pieredze ko viņš tur ieguvis ir neatsverama
, 2023-07-18 15:43, pirms 10 mēnešiem
Labas ziņas par Pļaviņu. Man tāda sajūta, ka šis nebūs pirmais maiņas darījums LV elites pludmales volejbolā.
, 2023-07-18 17:07, pirms 10 mēnešiem
viss pareizi, kā teica Pļaviņš, pēc Parīzes OS Miša būs pieprasītākais LV bīčeris. Šobrīd drusku vēl jānogaida un Mišam svarīgi nesaforsēt savu talantu.
Kopumā gan žēl Fokerotu, bet nu neko darīt, tādi nu diemžēl esam nabagi tajā izslavētajā bīčā
, 2023-07-18 19:43, pirms 10 mēnešiem
Labs puika Mihails, bet īsts bīčists nekad nebūs, sen bija laiks rādīt nopietnāku sniegumu. Bloks galīgi švaks priekš tāda auguma, ļoti lēns, tāpēc jau bračka arī nespēlē kopā.
, 2023-07-18 22:02, pirms 10 mēnešiem
Kāpēc nespēlēs ar Mišu? Kurš iniciators, ka nespēlēs kopā? Miša grib spēlēt ar brāli? Miša taču pēc Parīzes būšot labākais Latvijas pludmales volejbolists. Šogad pāri tiek mainīti kā nekad. Nav brīnums. Kā nav rezultātu.
, 2023-07-21 08:47, pirms 10 mēnešiem
bettt: rakstīja: Kāpēc nespēlēs ar Mišu? Kurš iniciators, ka nespēlēs kopā? Miša grib spēlēt ar brāli? Miša taču pēc Parīzes būšot labākais Latvijas pludmales volejbolists. Šogad pāri tiek mainīti kā nekad. Nav brīnums. Kā nav rezultātu.
Rezultātu nav, jo viena paaudze beidz, bet nākamā nav tādā līmenī, lai ielēktu vietā. Nav pēctecības... vai būs? Tuvākajos gados nē.
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV

Ēbere/Konstantinova Madridē piekāpjas galvenajām favorītēm un turpinās rīt

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) pamatturnīra otrajā mačā zaudēja (21:16, 18:21, 10:15) spānietēm Marijai Karro/Sofijai Gonsalesai (#1) un ieguva otro vietu A grupā.
Deniela Konstantinova un Līva Ēbere. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova Madridē sāk ar uzvaru pār polietēm

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) pamatturnīra pirmajā mačā apspēlēja (21:19, 21:18) polietes Martu Lodeju/Jūliju Kelaku (#8).
Olivers Bulgačs. Foto: Artūrs Stiebriņš / CEV

Latvijas dueti Itālijā un Ķīnā neiekļūst "Futures" turnīru pamatsacensībās

LETA. Latvijas duets Olivers Bulgačs un Markuss Graudiņš ceturtdien nepārvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Červijas "Futures" turnīra kvalifikāciju, bet Bruno Bulgačs/Sandris Bērziņš neiekļuva pamatturnīrā tāda paša ranga sacensībās Ķīnas pilsētā Uhaņā.