Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Jūrmalas "Elite 16" bīča turnīra rīkotājs: "Nākamais solis ir pasaules čempionāts"

Jūrmalas "Elite 16" bīča turnīra rīkotājs: "Nākamais solis ir pasaules čempionāts"
Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe un pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš. Foto: Jurmala.Beachvolley

Jūnijā Jūrmala uzņems jaunizveidotās “Beach Pro Tour” tūres augstākā līmeņa “Elite 16” pludmales volejbola turnīru. Kā preses konferencē ceturtdien paziņoja turnīra direktors Kaspars Timermanis, nākamais solis ir tikai pasaules čempionāta rīkošana.

Šis gads pasaules pludmales volejbolā iezīmē lielas pārmaiņas, jo Pasaules tūres vietā stāsies "Beach Pro Tour", kur sacensības notiks trīs līmeņos - 16 spēcīgākās komandas spēlēs "Elite 16" pamatsacensībās, nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos.

Šādi plāni gan izsaukuši sašutumu lielā daļā pludmales volejbolistu, īpaši tajos, kuri nav pasaules elitē, jo turnīru, kuros tiem piedalīties, šobrīd ir pārāk maz. Izmaiņas kalendārā gan vēl būšot, to papildinot ar “Challenge” un “Futures” turnīriem, un to portālam Sportacentrs.com apstiprināja arī Timermanis.

“Šis būs lielākais pludmales volejbola turnīrs, kāds jebkad noticis Baltijā un Latvijā,” par 1.-5. jūnijā gaidāmo turnīru preses konferencē teica Timermanis. Šobrīd plānots, ka šajā “Elite 16” posmā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē piedalīsies 11 labākās komandas pēc pasaules reitinga, viena vieta pienāksies mājiniekiem, bet vēl četras ceļazīmes tiks izspēlētas kvalifikācijā. Arī tajā mājiniekiem būs viens “wild card” jeb ielūgums.

Līdz ar to teorētiski pamatturnīrā var piedalīties pat vairāki Latvijas pāri, piemēram, ja kāds ir pasaules Top11, kas meiteņu gadījumā ir ticams scenārijs. Turnīrā Jūrmalā būs divas centrālās arēnas, kurās mači norisināsies no rīta līdz vakaram, arī prožektoru gaismās. Paredzēts, ka vienam stadionam ietilpība būs 2500-3000 skatītāju vietu, bet otram 700-1000. Abi būs aprīkoti ar LED ekrāniem un apgaismojumu.

“Tik spēcīgs sastāvs Jūrmalā nekad nebūs bijis. Olimpiskie un pasaules čempioni, daudz pāru no Brazīlijas un Ziemeļamerikas. Komanda no Kataras [Čerifs/Ahmeds], kas iepriekšējās sezonās ir ļoti progresējusi. Protams, arī mūsu volejbolisti, kuri būs vieni no šīs nedēļas galvenajiem varoņiem,” stāstīja Timermanis. “Slāpes pēc lielajiem turnīriem pludmales volejbolā šobrīd ir ļoti lielas, tāpat kā pēc kārtīgas ballītes un sportiskās atmosfēras, kas ir viens no jaunās tūres pamatprincipiem – sportiskās aktivitātes iet roku rokā ar dažādām aktivitātēm ārpus sporta.”

Par biļešu cenām šobrīd gan esot pāragri runāt, taču to politika diez ko neatšķirsies no iepriekšējiem gadiem, norādīja Timermanis. Pirmā diena, kurā būs kvalifikācijas mači, būšot ar simbolisku ieejas maksu, bet pēc tam tā pieaugs. Ziņas par biļešu iepriekšpārdošanu varētu būt marta vidū.

“Biļešu tirdzniecības politika vēl ir jāsaskaņo ar “Volleyball World”. Vēlamies likt pietiekami lielu uzsvaru uz to, lai pie mums atbrauktu ārvalstu viesi, kuri iepriekš dažādu iemeslu dēļ to nevarēja. Tiem pašiem olimpiskajiem čempioniem norvēģiem pašu mājās nav neviena šāda līmeņa turnīra, un Latvija ir viena no tuvākajām lokācijām,” skaidroja Timermanis. “Tīna Graudiņa teica, ka viņas draugi no ASV brauks uz Jūrmalu.”

Pasaules čempionāts ir nākamais solis. Mums ir jāliek par sevi runāt vēl vairāk un skaļāk, un tad kādā brīdī nokļūsim līdz pasaules čempionātam. Noteikti gribam likt uzsvaru uz tūrisma piesaisti un to, ka uz šejieni brauc fani,” pauda Timermanis. “Uzreiz pēc turnīra Jūrmalā sāksies pasaules čempionāts Romā. Turpat vien esam, bet vēl kāds brīdis līdz pasaules čempionātam jāpagaida.”

Tikmēr pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš preses konferencē uzsvēra, ka viņam ar partneri Aleksandru Samoilovu turnīrs Jūrmalā vienmēr bijis ļoti svarīgs, viņi tajā spēlējuši jau kopš pirmsākumiem. “Jūrmala iet uz priekšu soli pa soli, vētras un izskaloti stadioni nav to iztraucējuši.”

Šmediņš atklāja, ka viņš kopā ar Samoilovu nākamnedēļ lidos pāri okeānam, kur aizvadīs pāris mēnešu treniņnometni, bet pēc tam startēs 3-4 turnīros. “Ceram, punkti būs iekrāti un pēc reitinga Jūrmalā būsim pamattturnīrā.”

Savukārt Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe izteicās, ka šī pilsēta vienmēr atbalstījusi pludmales volejbolu. “Tas ir mūsu primārais sporta veids. Vienmēr esam cienījuši pludmales volejbolu, mums ir lieliska pludmale. Lepojamies, ka mums ir dabīgās smiltis – neaizvietojamas ar mākslīgām. Jūrmalas pašvaldība vienmēr ir atbalstoša pludmales volejbolam un federācijai. Ja gribam, varam sasniegt augstas virsotnes.”

“”Lidl” jau tradicionāli citviet pasaulē ir sadarbība ar sportu. Latvijā esam jauns spēlētājs, tāpēc saprotams, cik svarīgs ir labs starts,” sacīja turnīra atbalstītāja – veikalu tīkla "Lidl" – mārketinga nodaļas vadītājs Tomass Delle. “Pludmales volejbols Latvijā ir ļoti populārs. Ne tikai rezultātu dēļ, bet arī tāpēc, ka tas ir pieejams un demokrātisks. Mēs iestājamies par šīm vērtībām.”

Turnīrs Jūrmalā norisināsies no 1. līdz 5. jūnijam.


, 2022-02-17 17:58, pirms 2 gadiem
LIDL varēja atbalstīt arī jauniešu pludmales volejbolu, kā to dara citās valstīs ...
, 2022-02-17 18:10, pirms 2 gadiem
Aizmirsa pierakstīt pašu galveno - kuros datumos ir plānota iespējamo ārzemju skatītāju noslaukšana ar augstajām biļešu cenām...
, 2022-02-17 18:33, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Aizmirsa pierakstīt pašu galveno - kuros datumos ir plānota iespējamo ārzemju skatītāju noslaukšana ar augstajām biļešu cenām...
Nekas netika aizmirsts! Palasam rakstu, paskatamies FB preses konferenci! 1-5.jūnijs!
, 2022-02-17 21:48, pirms 2 gadiem
Šo pasākumu vajadzētu apmeklēt.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.