Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brāļi Samoilovi grauj un tiek "King of the Court" sezonas noslēguma finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Brāļi Samoilovi grauj un tiek "King of the Court" sezonas noslēguma finālā
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Kataras galvaspilsētā Dohā tuvojas noslēgumam "King of the Court" pasaules sezonas finālturnīrs. Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs šodien sasniedza finālu, kas sāksies plkst. 19.00.

Cīnoties par pēdējām trijām ceļazīmēm uz finālu, šodien tika aizvadītas trīs kārtas. Lai sasniegtu finālu, bija jāuzvar pirmajā, otrajā vai trešajā kārtā.

Pirmajā kārtā Francijas tandēms sakrāja septiņus punktus un izvirzījās vadībā, bet pēcāk tika līdz 11 punktiem. Mihails guva četrus punktus pēc kārtas, bet tad Aleksandra raidījums izrādījās neprecīzs. Francijas pārstāvji ar 16 punktiem uzvarēja, savukārt mūsējie (8) ierindojās otrajā vietā, apsteidzot trīs duetus.

Otrajā kārtā Latvijas tandēms vairākas reizes nokļuva karaļu pusē un stabili krāja punktus. Aleksandrs noformēja mūsu pirmos trīs punktus, Mihails pievienoja ceturto un piekto, Aleksandrs - sesto un septīto, Mihails sarūpēja astoto, Aleksandrs iesita devīto un desmito punktu, nostiprinoties līderpozīcijā. Kad līdz beigām palika piecas minūtes, tuvākajiem sekotājiem bija tikai pieci. Aleksandrs triumfēja virs tīkla (11), Mihails noformēja nākamo punktu, savukārt amerikānis izsita autā - mums 13. punkts. Pēc kārtējās atgriešanās karaļu pusē Aleksandrs noformēja trīs punktu sēriju, bet Mihails pielika mūsu pēdējo punktu. Tuvākie sekotāji sakrāja tikai sešus, savukārt Latvijas tandēms (17) pārliecinoši triumfēja un iekļuva finālā.

Šodienas cīņas par finālu

Plkst. 19.00 finālā sacentīsies piecas komandas - brāļu tandēmi Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs (Latvija), Havjers Bello/Hoakins Bello (Anglija) un Kalvins Ajē/Kvinsī Ajē (Francija), kā arī Eiropas finālturnīra čempioni Klemenss Viklers/Nilss Ēlers (Vācija) un šodienas trešajā kārtā uzvarējušie Logans Vēbers/Džeiks Urutija (ASV).

"Beach Pro" tūrē tiek krāti punkti rangam un olimpiskajā atlasē. "Queen & King of the Court" posmiem vairāk ir izklaidējošs raksturs.

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas laikā tur neietilpstošajam "King of the Court" ir grūti piesaistīt augsta līmeņa spēlētājus, it sevišķi gada nogalē. Līdz ar to finālturnīra sastāvs sanāca visai eksotisks.

Otro reizi pēc kārtas pasaules finālturnīrs notiek bez Latvijas dāmām. Kā jau ziņots, 2023. gada Eiropas "Queen of the Court" finālturnīrā Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ieguva pirmo vietu, savukārt 2022. gada janvārī "King of the Court" pasaules finālturnīrā Latvijas-Austrālijas duets Anastasija Kravčenoka/Fība Bela izcīnīja bronzu.

Kā jau ziņots, 2023. gada septembra Roterdamas "King of the Court" turnīrā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš noslēdza 11 gadus ilgo kopīgo karjeru. Pēc tam par Aleksandra jauno pārinieku kļuva brālis Mihails.

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com

     [+] [-]

, 2023-12-16 16:56, pirms 4 mēnešiem
Malači bračkas!

     [+] [-]

, 2023-12-16 18:12, pirms 4 mēnešiem
daleic-1 rakstīja: Malači bračkas!
Viņi nav vairs brāļi!

     [+] [-]

, 2023-12-16 18:16, pirms 4 mēnešiem
Alex Ovechkins #8 rakstīja: Viņi nav vairs brāļi!
WTF?

     [+] [-]

, 2023-12-16 22:25, pirms 4 mēnešiem
Alex Ovechkins #8 rakstīja: Viņi nav vairs brāļi!
Ko Tu murgo Avečkin 🤬🤮