Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovas/Graudiņas paridarītājas uzvar principiālā cīņā un tiek PČ finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovas/Graudiņas paridarītājas uzvar principiālā cīņā un tiek PČ finālā
Kellija Čena un Sāra Hjūza. Foto: volleyballworld.com

Meksikas pilsētā Tlakskalā tuvojas noslēgumam pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Sieviešu pusfinālā risinājās arī principiāla cīņa par ASV labākā tandēma statusu, ko nopelnīja Latvijas pludmales volejbola līderes izslēgušās Sāra Hjūza un Kellija Čena.

Sieviešu turnīrā par medaļām cīnās brazīlietes, austrālietes un divi ASV dueti, savukārt vīriešu četriniekā ir trīs komandas no Eiropas un amerikāņi.

PČ sieviešu pusfināli

#3 Hjūza/Čena (USA) - #2 Nasa/Klota (USA)18:21 21:12 15:13
#1 Duda/Ana Patrīsija (BRA) - #5 Artačo/Kensija (AUS)21:17 21:14

Tagadējā pasaules "entry" rangā Kristena Nasa/Teirina Klota kotējas kā ASV labākais tandēms, par 140 punktiem apsteidzot tautietes Sāru Hjūzu/Kelliju Čenu. Šodienas pusfinālā bija iespēja situāciju mainīt - ja virsroku gūtu Hjūza/Čena, tad šajā turnīrā nopelnītu par vismaz 160 punktiem vairāk nekā Nasa/Klota un kļūtu par ASV sieviešu pludmales volejbola līderēm.

Hjūzas/Čenas un Nasas/Klotas principiālās cīņas pirmajā setā pārākas izrādījās gados jaunākās. Otrajā setā vecākās amerikānietes sarūpēja sešu punktu sēriju (14:8) un pārliecinoši uzvarēja. Pēc tam trešo setu speciālistes Hjūza/Čena nonāca iedzinējos (11:12), taču tad guva trīs punktus pēc kārtas (14:12) un galu galā triumfēja arī spēlē, pirmoreiz iekļūstot PČ finālā.

Otrajā pusfinālā pašreizējās pasaules čempiones Duda/Ana Patrīsija (Brazīlija) stabili apspēlēja Tokijas olimpisko spēļu vicečempiones Mariafi Artačo/Talikvu Klensiju (Austrālija).

Kā jau ziņots, Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova astotdaļfinālā piekāpās amerikānietēm Sārai Hjūzai un Kellijai Čenai - 21:19, 16:21, 11:15.


PČ vīriešu pusfināli

#2 Omans/Helvigs (SWE) - #11 Losjaks/Brils (POL)21:11 20:22 18:16
#16 Perušičs/Šveiners (CZE) - #21 Krabs/Brunners (USA)21:15 21:12

PČ pirmajā pusfinālā pēdējo divu gadu Eiropas čempioni un šosezon divos pasaules elites posmos uzvarējušie Dāvids Omans/Jonatans Helvigs (Zviedrija) spēlēja pret poļiem Bartošu Losjaku/Mihalu Brilu, kuri janvārī izcīnīja "Beach Pro" pērnās sezonas finālturnīra sudrabu. Pirmajā setā zviedri bija krietni pārāki, otrajā nogrieznī poļi minimāli revanšējās, bet izšķirošajā setā Omans/Helvigs izglābās no 13:14 un 14:15, finišējot ar 4:1 izrāvienu.

Otrajā pusfinālā pārliecinoši uzvarēja pērnā gada Eiropas sudraba medaļnieki Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners (Čehija), kuri šosezon triumfējuši divos "Beach Pro" elites posmos.

Gan vieni, gan otri pirmoreiz spēlēs pasaules čempionāta finālā.


2023. gada PČ notiek arī cīņa par lieliem punktiem Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, turklāt pasaules čempioni un čempiones nopelnīs olimpisko kvotu.

Zelta fināli - vīriešiem 15. oktobrī plkst. 23.30, sievietēm 16. oktobrī plkst. 1.00.

Izmantotie resursi:
volleyballworld.com
Vīrieši - fivb.12ndr.at
Sievietes - fivb.12ndr.at

     [+] [-]

, 2023-10-15 20:18, pirms 9 mēnešiem
Arī Eiropas čempionātā Graudiņa / Samoilova zaudēja finālistēm spānietēm.