Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa pēc zaudējuma PČ 1/8 finālā: "Ir nepadarīta darba sajūta"

Jānis Celmiņš

Graudiņa pēc zaudējuma PČ 1/8 finālā: "Ir nepadarīta darba sajūta"
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: komandas Facebook.com lapa

Latvijas viena no vadošajām pludmales volejbolistēm Tīna Graudiņa sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst, ka pēc izstāšanās no pasaules čempionāta 1/8 finālā (rezultātā tika izcīnīta 9. vieta) viņai un viņas pāriniecei Anastasijai Samoilovai palikusi nepadarīta darba sajūta.

Šo rindu autors ar Graudiņu sazinājās otrās dienas rītā pēc tam, kad iepriekšējā dienā Latvijas vadošais dāmu pludmales volejbola duets PČ 1/8 finālā bija piekāpies ASV sportistēm Sārai Hjūzai un Kellijai Čenai. Tīna pie brokastu galda atzīst, ka aizvadītajā naktī gulēts maz. “Pēc šāda zaudējuma miegs nebija labs. Mans vēders tomēr padevās Meksikas ēdienam un divas dienas pirms spēles saskāros ar nopietnām vēdera problēmām. Tas gan nebija izsķiroši, jo 1/8 fināla spēle dienā jutos labi. Interesanti, ka arī Nastja nejutās līdz galam labi. Pēc cīņas spriedām, ka trešajā setā abām spēki bija izsīkuši,” teic sportiste.

“Turnīra gaitā mēs parādījām ļoti labu kopējo spēli. Spējām būt agresīvas, daudz uzbrukām no otrajām bumbām, Nastjai bija ideāla uzņemšana, bet pēdējā spēlē nedaudz iekritām. Ir sajūta, ka varējām labāk un arī pašas cerējām būt augstāk, ir nepadarīta darba sajūta,” neslēpj Graudiņa.

Visā turnīrā Latvijas pārstāves zaudēja divas spēles. Apakšgrupā pret šveicietēm Tanju Huberli un Nīnu Brunneri, bet 1/8 finālā jau pret augstāk minētajām amerikānietēm. “Pret amerikānietēm neparādījām savu labāko spēli, zinām, ka varam labāk. Pret šveicietēm mēs spēlējām ļoti labi, ko arī pašas pēc spēles atzinām. Jā, mēs zaudējām, bet spēlējām ļoti labi. Turnīrs kopumā parāda, ka mēs varam spēlēt labi un uzvarēt labas pretinieces,” uz abām zaudētajām spēlēm atskatījās Graudiņa.

Turpmākajā sacensību grafikā Latvijas vadošajam pārim ir trīs “Challenge” sērijas sacensības. Brīdī, kad notika šī saruna, vēl nebija bijusi komandas kopējā sapulce, kurā tiek pieņemti lēmumi, taču Tīna lika noprast, ka duets dosies uz Ķīnu, Taizemi un Filipīnām.

Šobrīd turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācija un iegūtā 9. vieta PČ latvietēm ļaus uzlabot pozīcijas tajā, taču vienlaikus jārēķinās, ka astoņas spēcīgākās PČ komandas iegūs vēl vairāk. Turklāt turnīrā pārsteigumu ir maz un gandrīz visas vadošās komandas iekļuvušas 1/4 finālos.

Individuāli Tīna var būt ļoti apmierināta ar savus sniegumu planētas čempionātā. Pēc 1/8 finālu kārtas Meksikā viņa bija efektīvākā sacensību uzbrucēja (69,42%). Viņa ir starp turnīra labākajām bloķētājām, pēc 1/8 fināliem ierindojoties augstajā ceturtajā vietā (5 spēles un 20 gūti punkti ar bloku). Arī pēc spēles Tīna bija ļoti redzama, daudz uzbrūkot no otrajām bumbām, kas pēdējā laikā ir nopietns ierocis Latvijas dueta arsenālā.

     [+] [-]

, 2023-10-14 18:16, pirms 9 mēnešiem
Tā var noraksturot visu sezonu. Ļoti daudz cīņu zaudēts tieši trīs setos un nav stabilitātes. Galvenais, kvalificēties OS, tad viss būs bumbās.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-14 23:05, pirms 9 mēnešiem
Divkārtējām Eiropas čempionēm izstāšanās 1/8 finālā ir neveiksme

     [+] [-]

, 2023-10-15 08:35, pirms 9 mēnešiem
ej dillēs rakstīja: Divkārtējām Eiropas čempionēm izstāšanās 1/8 finālā ir neveiksme
Nu zaudējumi EČ un PČ finālistēm ja u nav tik traki,bet varēja jau paņemt abas spēles.

     [+] [-]

, 2023-10-15 12:09, pirms 9 mēnešiem
Šogad arī EČ zaudēja pret EČ finalistēm (Spāniju) - un šoreiz zaudēja pret PČ finālistēm Redzēsim kā USC amerikānietēm ies pret brazīlietēm.