Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Ja nepiekristu Egleskalns, runātu ar Sorokinu"

Jānis Celmiņš

Pļaviņš: "Ja nepiekristu Egleskalns, runātu ar Sorokinu"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.org

„Nesaukšu par neveiksmīgāko, bet par vilšanās sezonu gan. 2009. gads man bija vēl neveiksmīgāks. Toreiz piedalījos tikai dažos turnīros, neko daudz nenopelnīju,” sarunā ar „Sporta Avīzi” atzīst pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Šo sezonu Mārtiņš uzsāka kopā ar Jāni Pēdu, bet jau sezonas laikā sadarbība tika izbeigta. Pirms neilga laika pludmales volejbolists paziņoja, ka turpmāk spēlēs kopā ar Hermanu Egleskalnu. „Daudz variantu nemaz nebija. Egleskalns ir nedaudz pieredzējušāks par Soloveju, lai gan abiem ir tikai gada starpība. Viņš ir spēlējis krietni augstākā līmenī – Čempionu līgā, labās Eiropas līgās, arī izlasē. Psiholoģiski viņš noteikti ir stabilāks un daudz pārliecinātāks par saviem spēkiem. Egleskalns ir ļoti talantīgs, Solovejs visu sasniedzis ar smagu darbu. Noteikti pluss ir arī tas, ka Hermans ir kreilis. Es varēšu spēlēt ceturtajā zonā, kaut arī otrajā tagad nejūtos nemaz tik slikti, redzēsim. Pirms gada viņa prioritāte bija klasiskais volejbols un izlases, bet šogad vairs ne. Pirms došanās uz Franciju, kur šoziem spēlēs klasisko volejbolu, viņš jau ar mums nedaudz patrenējās, un redzētais liek domāt, ka kaut kas varētu sanākt. Pavasarī, kad sanāksim kopā, trenerim jau būs kāda vīzija, kādā virzienā jāstrādā,” sava jaunā pārinieka izvēli komentē Pļaviņš.

Tas, ka Hermans šobrīd piekritis Pļaviņa piedāvājumam, nozīmē, ka klasiskā volejbola izlase zaudē vienu no saviem līderiem. Vai tas Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieku nesatrauc? „Mēs visi esam pieauguši cilvēki. Skaidrs, ka manās interesēs ir iegūt iespējami stabilu pārinieku, taču es Egleskalnam neko neuzspiedu. Piedāvāju un viņš pieņēma lēmumu. Ja godīgi, tad viņu pilnībā saprotu. Nopelnīt kaut ko noteikti nopelnīsim, turklāt viņam būs iespēja pacīnīties par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Jāsaprot, ka klasiskā volejbola izlasei aizbraukt uz olimpiādi ir gandrīz neiespējami. Domāju, ka tas arī bija galvenais iemesls, kāpēc viņš piekrita. Zālē viņš sevi ir apliecinājis, ar līguma parakstīšanu viņam, domāju, problēmu nebūs,” uzskata Pļaviņš, piebilstot, ka pagaidām Egleskalns turpināšot spēlēt arī klasisko volejbolu.

Tāpat viņš atklāj, ka par Egleskalnu kā iespējamo pārinieku ticis domāts arī pirms piedāvājums izteikts Jānim Pēdam. Turklāt jau toreiz Aigars Birzulis uzskatījis, ka Hermans ir labākais variants, taču tobrīd Latvijas klasiskā volejbola izlasei bijušas labas iespējas kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, tāpēc jaunais un talantīgais spēlētājs tobrīd nopietni nav traucēts.

Tāpat sarunā ar „Sporta Avīzi” Pļaviņš atklāj, ka ir saņēmis piedāvājumus pieņemt kādas citas valsts pilsonību, taču šobrīd nopietni par to nedomājot. Kādas bijušas piedāvājuma detaļas, ar kādu mērķi izveidots „Mārtiņa Pļaviņa Sporta klubs” un kādas šobrīd ir Latvijas labāko pludmales volejbolistu savstarpējās attiecības, lasiet „Sporta Avīzes” jaunākajā numurā.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-15 11:34, pirms 11 gadiem
Ko tas Pļaviņš tā ņemās? Neviens tā kā negrib ar viņū spēlet,vai kā?

  +5 [+] [-]

, 2013-10-15 12:10, pirms 11 gadiem
veiksmi Mārtiņam arī turpmāk! Lai ari personigi vinu nepazīstu, Mārtiņš šķiet gaišs cilvēks un tādiem laime vienmēr stāv klāt. Lai izdodas sagatavošanās posms un pēc tam sezona. Ticam!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-15 12:27, pirms 11 gadiem
gan jau drīz runās ar Sorokinu. Iedomīgie Samoilovi izčakarēja labāko aizsargu pasaulē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 14:02, pirms 11 gadiem
Ja Celitāns (G.) spēlēs, nekāds kaitējums zāles izlasei nebūs, pat labāk - vieglāk trenerim izvēlēties:-)

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 15:49, pirms 11 gadiem
Turies Mārtiņ!