Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ Rīgā Latvijas pludmales volejbola dueti cīnīsies U20 Eiropas čempionātā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šonedēļ Rīgā Latvijas pludmales volejbola dueti cīnīsies U20 Eiropas čempionātā
Kristians Fokerots. Foto: CEV

Latvijas Volejbola federācija vēsta, ka šodien aizvadīta preses konference pirms gaidāmā U20 Eiropas čempionāta pludmales volejbolā. Tas šogad norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Mājinieku līderi turnīrā būs Kristians Fokerots/Olivers Bulgačs, kā arī Deniela Konstantinova/Līva Ēbere.

Pēc izcīnītās trešās vietas šā gada Eiropas U-22 čempionātā šodien preses konferencē pirms turnīra divus gadus jaunāku sportistu sacensībās Rīgā gatavību uzvarēt apliecināja duets Kristians Fokerots/Olivers Bulgačs, sieviešu sacensībās uz medaļām pretendē Deniela Konstantinova/Līva Ēbere, bet uz augstu vietu cer arī pārējie četri Latvijas dueti.

“Eiropas U-20 čempionāts ir mans mīļākais turnīrs, jo te varēs redzēt jaunos spēlētājus, kuri ļoti drīz kļūs par vadošajiem spēlētājiem pieaugušo konkurencē. Kāpēc Latvija un Rīga? CEV izvēlējās Rīgu, jo jums ir bagāta pludmales volejbola vēsture un liela šāda ranga pludmales volejbola turnīru organizēšanas pieredze,” sacensību piešķiršanu Rīgai pamatoja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pārstāvis sacensībās Pjērs Paolo Murdžoni. “Tāpat jums ir vesela virkne lielisku spēlētāju Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš, Jānis Šmēdiņš, Edgars Točs, Tīna Graudiņa, Anastasija Samoilova un daudzi citi spēlētāji.”

“Komplimenti sportistiem, jo jūsu rezultāti mūs dzen uz priekšu. Tas arī lika mums vērsties pie CEV un Rīgas pašvaldības, lai Eiropas U-20 čempionātā dotu jums plašākas iespējas un priekšrocības mājas spēļu laukumos. Noteikti liels paldies Rīgas pašvaldībai. Es gribētu cerēt, ka mēs turpināsim sadarbību, un Rīgā arī turpmāk organizēsim liela mēroga jaunatnes pasākumus volejbolā vai pludmales volejbolā, jo mēs pierādām, ka mēs varam, un infrastruktūra ir tam pateicīga. Paldies arī visai komandai, kas šo turnīru organizē un ir izveidojusi stadionu, kurā pats labprāt uzspēlētu,” par sacensību organizēšanu Rīgā saka Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes priekšsēdētājs Arnis Tunte.

“Liels paldies CEV, ka uztic mums šādus pasākumus. Reti kad ir konkurence pasākumu rīkošanai, bet tieši šogad šajā sportistu vecumā bija jācīnās ar vairākām valstīm, lai mēs iegūtu tiesības rīkot šo pasākumu. Mēs kā federācija savu mājasdarbu esam izdarījuši. Negribu uzlikt vēl lielāku spiedienu sportistiem, bet, lūdzu, arī jums ir jāpriecē skatītāji ar rezultātiem, skaistām epizodēm un smaidu,” jokojot sacīja Tunte, norādot, ka tagad viss atkarīgs tikai no pašiem sportistiem.

“Viss būtībā sākās pirms 11 gadiem, kad latvieši ieguva “savu” bronzu Londonas olimpiskajās spēlēs un visā pasaulē bija jautājums, kur ir Latvija. Viss sakrita – rezultāts, vēlme attīstīt sporta veidu, federācijas pūles un paši sportisti,” uz ceļu daudzu gadu garumā norādīja Rīgas pašvaldības Sporta un jaunatnes pārvaldes vadītāja Dina Vīksna. “Ja toreiz sporta veids bija, tā sakot, autiņos, šobrīd tas jau ir nobriedis un pilngadīgs veidojums, kas pavisam droši var spert savus soļus un ar kuru rēķinās ne tikai Eiropā, bet arī pasaulē. Milzīgs paldies LVF, “O-Sands” un Arnim Tuntem personīgi, uzņēmējiem, organizācijai “Merks”, izveidojot šo publisko sporta infrastruktūru, kur var norisināties augsta līmeņa sacensības. Tāpat milzīgs paldies arī mūsu sportistiem, kuri, var redzēt, gūst prieku no spēles.

Pēc trešās vietas Eiropas U-22 čempionātā Rumānijas pilsētā Timišoarā Fokerots un Bulgačs būs arī vieni no galvenajiem favorītiem divus gadus jaunāku sportistu sacensībās savās mājās.

“Pagājušogad mēs Eiropas U-20 meistarsacīkstēs tik labi nenospēlējām un ierindojāmies devītajā vietā. Šogad jau esam izcīnījusī trešo vietu Eiropas U-22 čempionātā. Domāju, ka līdz ar to mēs sev uzlikām arī atbildību, ka tagad spēlējam mājās un mums ir jāuzvar. Darīsim visu, lai uzvarētu un parādītu labāko spēli,” sacīja Kristians Fokerots, kurš šogad uzspēlējis arī pārī ar abiem Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējiem Edgaru Toču un Mārtiņu Pļaviņu. “Kopumā spēles līmenis U-22 čempionātā ir augstāks, bet ir arī tādas komandas, kā, piemēram, austrieši Timo Hammerbergs un Tims Bergers, kuri šogad U-22 sacensībās ieņēma ceturto vietu un šeit piedalīsies, kā arī franči Arturs Kanē un Teo Rotā, kuri nespēlēja U-22 čempionātā, bet šogad ir piedalījušies Eiropas meistarsacīkstēs pieaugušajiem.

“U-22 čempionātā parādījām, ka varam spēlēt un spēlēt labi. Spēlēt Latvijā skatītāju priekšā, kur mūs atbalsta mūsu ģimene, radi un draugi, ir fantastiski. Paldies tiem, kas parūpējās par to, ka šis čempionāts notiek Latvijā. Domāju, ka tā būs laba pieredze arī citām Latvijas komandām, kuras vēl nav spēlējušas Eiropas čempionātos un varēs uzspēlēt pret citiem spēcīgiem Eiropas pāriem,” piebilst Olivers Bulgačs, pie pretendentiem uz titulu nosaucot arī Vācijas un Zviedrijas duetus.

“Arī meitenēm ir tieši tāpat, un līmenis īpaši neatšķiras. Tāpēc ļoti daudzas meiteņu komandas var sastapt arī pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) “Futures” turnīros, dažas komandas mēģina iekļūt arī “Challenge” turnīros. Līmenis U-22 un U-20 sacensībās ne ar ko grandiozi neatšķiras,” saka Deniela Konstantinova.

“Eiropā nejūtu lielu atšķirību starp U-20 un U-22 komandām, varbūt topa komandām vairāk jūt atšķirību starp U-18 un U-20, bet ne starp U-20 un U-22,” saka Līva Ēbere, kura Timišoarā izcīnīja ceturto vietu kopā ar Aneti Namiķi un kurai kopā ar Konstantinovu arī būs jāattaisno viena no sacensību favorītpāriem statuss. “Varbūt ir neliels stress, jo visi nāks skatīties, bet tu gribi parādīt savu labāko spēli. Tomēr radi un draugi nāks skatīties mūsu spēles un atbalstīt, kas būs ļoti liels pluss.”

Latviju sacensībās pārstāvēs šādi dueti: Kristians Fokerots/Olivers Bulgačs, Dāvis Teteris/Ernests Gūtmanis, Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars, Deniela Konstantinova/Līva Ēbere, Karmena Struka/Katrīna Struka un Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce.

Pagājušajā gadā Turcijas pilsētā Izmirā Konstantinova/Ēbere kļuva par Eiropas U-20 meistarsacīkšu vicečempionēm, bet Fokerots/Bulgačs izcīnīja dalītu devīto vietu.

Volejbolisti Rīgā, Skanstes ielā 16, par medaļām cīnīsies četros “O-Sands” laukumos, centrālajā stadionā spēles vērojot 700 skatītājiem. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas. Izšķirošās cīņas svētdien (pusfināli un medaļu spēles) tiešraidēs tiks demonstrētas portālā Sportacentrs.com.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija

     [+] [-]

, 2023-08-16 23:14, pirms 9 mēnešiem
Tā mēs "reklamējam " sporta pasākumus. Meklēju info cikos sāksies spēles. Gribētos vismaz aptuveni saprast cik mūsējo spēles būs pirmā dienā. Neatradu info. 23.00. vakarā un nezinu kas kad spēlēs rīt.