Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Fokerots startēs divos "Elite 16" turnīros Brazīlijā

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Fokerots startēs divos "Elite 16" turnīros Brazīlijā
Kristians Fokerots un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Kristians Fokerots oktobra otrajā pusē un novembra ievadā Brazīlija startēs divos Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) organizētos “Elite 16” turnīros, kurus sāks ar pamatsacensībām.

Jau vēstīts, ka šīs vasaras beigu daļā (augustā) Pļaviņš un Fokerots pārsteidzoši kļuva par Eiropas čempioniem. Par iespēju startēt kontinenta čempionātā latvieši uzzināja vien nedēļu pirms tā starta, taču beigu beigās aizspēlējās līdz finālam, kurā apspēlēja Parīzes olimpisko spēļu vicečempionus Nilsu Ēlersu un Klemensu Vikleru (Vācija).

Eiropas čempionātā iegūtie reitinga punkti, kā arī tas, ka uz Brazīliju nav devušās lielākā daļa Eiropas vadošo komandu, Latvijas vadošajam duetam ļāvis tikt Brazīlijā notiekošo turnīru pamatsacensībās. Pirmajā no diviem “Elite 16” turnīriem, kas norisināsies Brazīlijā Pļaviņš un Fokerots izsēti ar augsto astoto numuru, iekļūstot vienā apakšgrupā ar norvēģiem Henriku Molu un Matiasu Mernsenu (9.), kā arī mājiniekiem Andrē un Džordžu (1.). Žuanpesoa pilsētā notiekošā turnīra galvenie favorīti noteikti būs olimpiskie čempioni Davids Amans un Jonatans Helvigs (Zviedrija), kā arī norvēģi Anderss Mols un Kristians Sērums, kuri olimpiskajās spēlēs Parīzē bija spiesti samierināties ar bronzas godalgām.

Pirmā spēle Žuanpesoa Pļaviņam un Fokerotam ieplānota 17. oktobra vakarā, kad plkst. 18.00 latviešiem pretī stāsies Mols un Bernsens. Dienu vēlāk būs jāspēlē ar vienu no komandām, kas pamatsacensībās iekļūs no kvalifikācijas, bet 19. oktobrī apakšgrupas turnīrs noslēgsies ar cīņu pret Andrē un Džordžu.

No 6. līdz 10. novembrim Pļaviņš un Fokerots piedalīsies līdzīgā turnīrā Riodeženeiro, kur arī iekļauti pamatturnīrā. Šī turnīra kvalifikācijas sacensību dalībnieku vidū atrodami arī Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs.

Pļaviņš un Fokerots šajā kalendārajā gadā vēl cer piedalīties Pasaules tūres finālposmā. Lai piepildītu arī šo mērķi, latviešiem būs jācer uz “wild card” iegūšanu. Pļaviņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien atklāja, ka īpašā ielūguma iegūšanai noteikti pieteiksies.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionātā augustā Latvijas duets sasniedza kādu interesantu rekordu. Pļaviņš kļuva par vecāko, bet Fokerots par jaunāko vecā kontinenta čempionu.

     [+] [-]

, 2024-10-15 07:46, pirms 3 dienām
Super,lai izdodās izmantot iespējas!!!