Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Jūrmalas smiltīs jūnijā notiks cīņa par Parīzes OS ceļazīmēm

Jānis Celmiņš

Oficiāli: Jūrmalas smiltīs jūnijā notiks cīņa par Parīzes OS ceļazīmēm
Aleksandrs Samoilovs Maļorkas smiltīs. Foto: CEV

No 13. līdz 16. jūnijam Jūrmalas smiltīs norisināsies CEV Nāciju kausa izcīņas finālposms, kļuvis zināms portālam Sportacentrs.com. To uzvarētāj valstis kā dāmu tā kungu konkurence iegūs pa vienai ceļazīmei uz vēlāk vasarā notiekošajām Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Sestdienas vakarā “Splendid Palace” norisinājās “Gada balva volejbolā 2023” svinīgā ceremonija, kurā tika sumināti aizvadītā gada sporta veida izcilnieki. Pasākuma ietvaros tika prezentēts šajā vasarā Jūrmalā notiekošais Nāciju kausa finālturnīrs, kā arī tā kauss. Esot klāt Jūrmalas pašvaldības, Saeimas un Izglītības un Zinātnes ministrijas pārstāvjiem tika izziņots, ka turnīrs, kurā valstu izlases cīnīsies par ceļazīmēm uz Parīzes olimpiskajām spēlēm notiks no 13. – 16. jūnijam.

Atgādinām, ka 2022. gadā pirmoreiz notika CEV Nāciju kauss pludmales volejbolā, kur Latvijas sieviešu valstsvienība izcīnīja bronzu. Austrijas galvaspilsētā Vīnē teicami aizvadītais astoņu spēcīgāko izlašu finālturnīrs tika atzīts par CEV gada labāko turnīru pludmales volejbola un klasiskā volejbola konkurencē, tādējādi tika nolemts 2023. gadā to organizēt ar lielāku vērienu. Nāciju kauss pārņēmis iepriekš par Kontinentālo kausu dēvētā turnīra jēgu un būtību.

Turnīrā tiks pārstāvētas visas vadošās Eiropas valstu pludmales volejbola valstis un komandas, kuras vēl tobrīd nebūs kvalificējušās olimpiskajām spēlēm. Tā piemēram mūsu dāmu izlasi, visticamāk, Jūrmalā nevarēs pārstāvēt Tīna Graudiņa un Anastsasija Samoilova, kuras pirms 2024. gada sezonas starta ir labās pozīcijās, lai spēlēm Parīzē kvalificētos caur pasaules rangu. Neviena no Latvijas vīriešu komandām šobrīd ne tuvu nav to vidū, kuras ceļazīmi varētu iegūt caur pasaules rangu, līdz ar to vienīgā iespēja doties uz Parīzi būs uzvarot Nāciju kausā.

Katras valsts izlasi sacensībās pārstāvēs pa diviem duetiem kā vīriešu tā sieviešu konkurencē, bet olimpisko spēļu ceļazīmes iegūs tikai pa vienai komandai.

Jūrmalā, garantēti piedalīsies sieviešu un vīriešu komandas no Latvijas, kā arī no septiņām citām valstīm katrā dzimumā, kas iepriekš kvalificējās jau 2023. gada pavasarī notikušajos kvalifikācijas turnīros. Vēl četras valstis katrā dzimumā sacentīsies Jūrmalā, pamatojoties uz rezultātiem no 2024. gada maijā paredzētajām kvalifikācijas turnīriem - tādējādi veidojot 12 valstis katrā dzimumā, kas ieradīsies Baltijas jūras baltajā smilšu pludmalē.

“Kopš 2014. gada Jūrmalas pilsētā ir notikuši vairāki starptautiski FIVB un CEV pludmales volejbola turnīri, tostarp divi Eiropas čempionāti un Pasaules tūres pasākumi. Jūrmala kā lielākā pludmales volejbola norises vieta Baltijā piedāvā satriecošu 24 kilometrus garu balto kvarca smilšu pludmali, ko ieskauj priežu meži, jūra un upe. Ar unikāliem dabas resursiem un labi attīstītu pilsētvidi tā nodrošina ideālu vidi augsta līmeņa pasākumiem. Šis gads ir īpaši nozīmīgs, jo pilsēta gatavojas CEV Nācijas kausa fināla rīkošanai, piedāvājot Latvijas sportistiem vērtīgu iespēju kvalificēties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Jūrmala ir pilnībā gatava uzņemt ārzemju sportistus un nodrošināt turnīra norisi visaugstākajā līmenī,” stāsta Jūrmalas mērs Rita Sproģe.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-14 10:13, pirms 4 mēnešiem
Elite 16 vai Challenger nebūs?

  +3 [+] [-]

, 2024-01-14 10:32, pirms 4 mēnešiem
"Zināms, ka Tokijas olimpiskajām spēlēm savulaik kā Kontinentālā kausa ieguvēji kvalficējās gan Mārtiņš Pļaviņš ar Edgaru Toču, gan Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova (tobrīd vēl Kravčenoka)."

Tas nebija Kontinentālais kauss. Tas bija atsevišķs olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kas notika vēl pirms reitinga ceļazīmju noteikšanas. Kontinentālajā kausā noteica atlikušās ceļazīmes beigās tiem, kas nebija tikuši. Šoreiz tāda kvalifikācijas turnīra nav.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-14 11:24, pirms 4 mēnešiem
daleic-1 rakstīja: Elite 16 vai Challenger nebūs?
Izskatās ka nebūs.
https://fivb.12ndr.at/?season=2024&...

     [+] [-]

, 2024-01-14 12:53, pirms 4 mēnešiem
daleic-1 rakstīja: Elite 16 vai Challenger nebūs?
Pietiks tā kā ar vienu😂😂

     [+] [-]

, 2024-01-14 13:04, pirms 4 mēnešiem
Kolaborants dale nemāk kalendāru apskatīties?