Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točam un Fokerotam nedaudz pietrūkst iekļūšanai "King of the Court" finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točam un Fokerotam nedaudz pietrūkst iekļūšanai "King of the Court" finālā
Edgars Točs. Foto: King of the Court

Dalību "King of the Court" finālturnīrā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots. Latviešiem izslēgšanas kārtas spēles izskaņā bija iespēja izraut uzvaru un iekļūt finālā, bet tā palika neizmantota, Točam un Fokerotam ieņemot trešo vietu spēlē un septīto turnīrā kopumā.

• "King of the Court" pusfinālā Točs un Fokerots ierindojās ceturtajā vietā savā grupā, kas ļāva turnīru turpināt izslēgšanas kārtā. Jau pēc grupu turnīra latvieši bija izslēgšanas kārtā, ko spēja uzvarēt un tikt tālāk. Šīs spēles uzvarētājs nopelnīja vietu finālā.

• "King of the Court" turnīra izslēgšanas kārtas formāts paredz cīņu par uzvaru 15 minūšu garā spēlē, lai tiktu nākamajā kārtā. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

• Pēc trim nospēlētām minūtēm latviešiem bija pirmā iespēja nokļūt "karaļa" pusē, bet ukrainis Rezņiks lieliski nospēlēja pie tīkla. Pēc piecām nospēlētām minūtēm latvieši bija vienīgie, kuri nebija guvuši punktus. Vadībā ar pieciem bija zviedri Omans un Helvigs. Īsi pēc tam Točs ar bloku ieveda latviešus "karaļa" pusē, kur gan izdevās gūt tikai vienu punktu. Kad jāspēlē bija septiņas minūtes, latvieši tika pie otrās iespējas, veicot trīs punktu izrāvienu. Līdz līderiem Popova un Rezņika gan vēl bija divi punkti.

• Pēdējās piecās minūtes sākās ar sīvu cīņu par pirmo vietu starp Ukrainas un Zviedrijas duetiem, bet cerības saglabāja arī latvieši, nonākot "karaļa" pusē un arī tiekot pie septiņiem punktiem. Kad rezultāts bija izlīdzināts, zviedri nospēlēja aizsardzībā un nomainīja Toču un Fokerotu "karaļa" pusē. Pēdējā pusotrā minūtē latvieši uz brīdi atgriezās "karaļa" pusē, bet palika bez punktiem. Pus minūti līdz spēles beigām svarīgu bloku uzlika Točs, bet Fokerots "karaļa" pusē izniekoja iespēju izlīdzināt rezultātu cīņā par pirmo vietu.

• Točs un Fokerots ar septiņiem punktiem palika trešie aiz deviņus punktus guvušajiem zviedriem Omana un Helviga un septiņus punktus guvušajiem Popova un Rezņika, kuri ilgāku laiku spēja uzturēties "karaļa" pusē. Tādējādi Latvijas duets turnīru noslēdza septītajā vietā.