Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Prieks par uzvaru, bet pretinieki kārtīgi pacīnījās"

Rolands Eliņš

Pļaviņš: "Prieks par uzvaru, bet pretinieki kārtīgi pacīnījās"
Kristians Fokerots un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: Renārs Koris, @Jurmala.Beachvolley

Majoru pludmalē norisinājās CEV Nāciju kausa finālturnīrs, kurā piedalījās arī mūsu sieviešu un vīriešu volejbola dueti. Latviju pārstāv Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa, Anija Ozoliņa/Anete Namiķe, Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis un Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots, kuri pēc šodienas spēlēm dalījās nelielos komentāros ar portālu Sportacentrs.com.

Kā pirmās sacensības sāka Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa pret Lietuvas sportistēm Gerdu Grudzinskaiti/ Rugili Grudzinskaiti, taču piedzīvoja zaudējumu ar 0–2 (14:21; 15:21). Pēc spēles Ozoliņa atzina: “ Šobrīd pēc šādas spēles sajūtas ir niknas, bet vienmēr ar lietuvietēm ir smagākā cīņa."

Skrastiņa sacīja, ka nevienu komandu CEV Nāciju kausā nevar novērtēt par zemu, arī Lietuvas komandu. “Visas komandas ir spēcīgas, kaut arī uz papīra tā neliekas. Ja uz spēles ir likta olimpisko spēļu ceļazīme, tad sacensībās var sagaidīt jebko.”

Ozoliņa teica, ka Lietuvas spēlētājas ir aizguvušas mūsu spēlēšanas stilu, kas nozīmē, ka tiek spēlēta ātrāka spēle. Abas sportistes atzina, ka galvenais ir atpūsties, sākt gatavoties nākamajai spēlei un mentāli atstāt šo spēli pagātnē. Tas arī izdevās, dienas otrajā spēlē pret ukrainietēm Mahno/Luņinu mūsu sportistēm izcīnot uzvaru 2 – 1 (12:21; 23:21; 15:13).

Mūsu otrais sieviešu duets – Anija Ozoliņa/Anete Namiķe - dienas pirmajā daļā spēlēja pret Lietuvas duetu Ievu Dumbauskaiti un Ieva Vasiļauskaiti un arī piedzīvoja zaudējumu ar 0 – 2 (12:21; 15:21). Anete Namiķe pēc pirmās spēles atzina: "Spēle varēja būt labāka, jo ir sajūta, ka nobijāmies vairāk no stadiona un līdzjutēju skaļuma nekā no pretinieču spēles." Anija Ozoliņa sacīja: "Spēlējām pirmo reizi kopā tik lielā stadionā, un atbildības sajūta bija. Turpināsim cīnīties otrajā spēlē."

Namiķe piebilda: "Lietuvietes otrajā setā bija guvušas lielāku pārliecību nekā mēs. Lai salauztu setu, mums vajadzēja to sākt darīt agrāk, nevis otrā seta beigās.” Nākamo spēli sportistes aizvadīja ar ukraiņu sportistēm Mariju Hladunu un Tatjanu Lazarenko un piedzīvoja zaudējumu 0-2 (18:21; 16:21).

Pēc dāmām uz starta Majoru pludmalē devās vīriešu dueti – Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis, kā arī Mārtiņš Pļaviņš/ Kristians Fokerots.

Pirmie kā centrālajā kortā devās Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis, kuriem pretī stājās Beļģijas duets Dāns Hendrikss/ Kians Verkauterens. Mūsu sportisti uzvarēja ar 2 -1 (21:14; 15:21; 15:7). Pēc trīs setu spēles puiši atzina, ka pēc spēles sajūtas ir dalītas. "Pirmajā setā izdarījām visu, ko vajadzēja, bet otrajā setā beļģi labi uzservēja, un mums radās grūtības spēlēt pretī. Trešajā setā vairāk spēlējām uz faniem un parādījām savu spēli," viņi teica pēc mača. Bedrītis atzina, ka, spēlējot mājās, ir papildus atbildība, bet pēc pirmās spēles ir jūtams atvieglojums. “Darīsim visu, lai rītdienas mačs būtu vēl stabilāks.”

Kā pēdējie no vīriem kortā devās pieredzējušais sportists Mārtiņš Pļaviņš ar savu pārinieku Kristianu Fokerotu, un viņiem izdevās uzvarēt Beļģu dueli Luī Vandekavaje/Žils Vandekavaje ar rezultātu 2 – 1 (21:19; 28:30; 15:9). Pļaviņš izteica prieku par uzvaru, kā arī atzina ka pretinieki sarūpēja ļoti lielu pretsparu. Sportisti atzina, ka mājās ir vienmēr patīkami spēlēt, bet tajā pašā laikā tas uzliek papildus atbildību un mājās vienmēr grib nospēlēt labāk.

Abiem vīriešu pāriem rītdien gaidāma spēle pret Zviedrijas sportistiem.

     [+] [-]

, 2024-06-14 08:48, pirms 4 dienām
Malači veči galvenais kad uzvara.

     [+] [-]

, 2024-06-14 21:55, pirms 4 dienām
Pļaviņam slikta spēle, īpaši uzbrukumā.

     [+] [-]

, 2024-06-14 21:57, pirms 4 dienām
Runa ir par spēli pret zviedriem