Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā startēs šīs vasaras ievērojamākais pludmales volejbola turnīrs Baltijā

Jānis Celmiņš

Jūrmalā startēs šīs vasaras ievērojamākais pludmales volejbola turnīrs Baltijā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Konija Kurta/Instagram

No 15. līdz 18. jūnijam Jūrmalā, Majoru pludmalē risināsies šīs vasaras ievērojamākais un lielākais pludmales volejbola turnīrs Latvijā. Šovasar Latvijai uzticēts rīkot "Beach Pro Tour Challenge" sērijas sacensības, kurās kopskaitā startēs 11 Latvijas komandas, no kurām astoņas dalību sacensībās sāks jau ceturtdien ar kvalifikāciju. “Challenge” sērijas turnīrs ir pēc ranga otrs spēcīgākais aiz “Elite 16”.

# Aizvadītajā vasarā Jūrmalā tika organizēts “Elite 16” turnīrs, taču jau īsi pēc tā noslēgumu Latvijas volejbola dzīves veidotāji pauda, ka 2023. gadā gatavojas rīkot rangu zemākas sacensības. Tas tika pamatots ar Latvijas komandu spēku. Jāsaprot, ka šobrīd regulāri “Elite 16” sacensības startē tikai mūsu vadošais dāmu pāris Tīna Graudiņa / Anastasija Samoilova, bet pārējie pēc punktiem šāda ranga sacensībās netiek pat kvalifikācijas dalībnieku vidū.

# Normālos apstākļos pēc punktiem pamatturnīrā spēlētu tikai Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, taču Starptautiskās volejbola federācijas pārstāvji Latvijas komandām bijuši dāsni ar īpašajiem ielūgumiem – “wild card”, vairākas komandas pēdējā brīdī uz Jūrmalu neatbrauca, tādēļ kopskaitā Latvija turnīrā pārstāvēs deviņi dueti (četri dāmu, pieci kungu konkurencē).

# Bez jau pieminētajām Graudiņas un Samoilovas dāmu konkurencē pamatsacensībās startēs arī 2020. gada Eiropas U20 čempiones Anete Namiķe un Varvara Brailko, kuras šīs tiesības ieguva nacionālās atlases sacensībās.

# Kvalifikācijā startēs vēl vairākas Latvijas dāmu komandas (skatīt spēļu kalendāru zemāk).

# Vīriešu sacensību pamatturnīra “wild card” nacionālajā atlasē ļoti pārliecinoši ieguva Latvijas titulētākais duets Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš.

# Kvalifikācijā pēc punktiem tiesības startēt ieguvuši Mārtiņš Pļaviņš un Mihails Samoilovs, bet ar organizatoru piešķirto “wild card” startēs Edgars Točs un Olivers Bulgačs. Rūdolfs Stankevičs / Dāvis Teteris un Arnis Reliņš / Rinalds Aišpurs turnīram klāt tikuši pēc tam, kad no dalības tajā attiecās vairākas citu valstu komandas.

# Kvalifikācijas sacensības norisināsies ceturtdien. 32 dueti pēc ļoti skarbās – tā sauktās vienmīnusa sistēmas cīnīsies par astoņām vietām pamatsacensībās.

# Vīriešu turnīra galvenie favorīti ilgu laiku bija esošie Eiropas čempioni Davids Omans un Jonatans Helvigs (Zviedrija), taču pāris dienas pirms turnīra viņi dalību tomēr atsauca.

# Galveno favorītu statusā tādejādi būs Samuele Kotafava un Paolo Nikolai. Tieši šie itāļi bija spēcīgākie pirms gada Jūrmalā, kad te norisinājās “Elite 16” turnīrs.

# Ceturtais izsēšanas numurs ticis brazīliešiem Andre un Džordžam, kuri Jūrmalā pirms gada kāpa uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena un bronzu izcīnīja arī aizvadītā gada pasaules čempionātā.

# Dāmu turnīrā ar pirmo numuru izsētas šveicietes – olimpisko spēļu medaļnieces Anuka Veržē-Deprē un Joana Mēdere (iepriekš Heidriha). Viņām seko Latvijas vadošais pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Mūsu dāmām šī sezona padevusies visai lēnīga, tāpēc savu skatītāju priekšā būs iespēja restartēties. Aizvadītās vasaras noslēgumā Latvijas duets ieguva jau otro Eiropas čempioņu titulu (augusta vidus), bet vēlā septembrī tam vēl pievienoja sudrabu Parīzes “Elite 16” turnīra sudrabu.

# Kā Latvijas komandām veiksies kvalifikācijas sacensībās, rādīs ceturtdiena. Pludmales volejbola apskatnieki nav optimisti, taču cerēsim, ka vismaz kāda no komandām spēs pārsteigt.

# Kvalifikācijas sacensības Jūrmalā norisināsies uz četriem laukumiem. Atsevišķas turnīra spēles tiešraidēs tiks translētas kanālā TV6.

# Biļetes uz turnīru Jūrmalā nopērkamas ŠEIT!

Latvijas komandu kvalifikācija 15. jūnijā, centrālais laukums

9.001. kārta#32 Martini-Ādamsone/Krūklīte - #1 Pauļikiene/Raupelīte (LTU)
9.501. kārta#26 Ēbere/Konstantinova - #7 Talita/Tamela (BRA)
10.401. kārta#30 Liepājniece/Ozoliņa - #3 Pavana/Makbeina (CAN)
11.301. kārta#28 Ozoliņa/Skrastiņa - #5 Ahtiainena/Lahti (FIN)
12.201. kārta#17 Pļaviņš/Samoilovs - #16 Surins/Dunvinits (THA)
13.101. kārta#24 Točs/Bulgačs - #9 Kantors/Zdibeks (POL)
14.301. kārta#27 Teteris/Stankevičs - #6 Makhjū/Barnets (AUS)
15.301. kārta#31 Reliņš/Aišpurs - #2 Kapogroso/Kapogroso (ARG)

Tiešraide