Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš otro reizi divās nedēļās pieveic šveiciešus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš otro reizi divās nedēļās pieveic šveiciešus
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru sākuši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Polijas galvaspilsētā Varšavā. Latvieši pirmajā mačā ar 2-0 (21:9, 21:19) pārspēja šveiciešus Mirko Geršonu un Adrianu Haidrihu.

Pērn Varšavā Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu, bet šosezon kaut atkārtot šādu panākumu būs grūti. Latviešiem pēdējā laikā nav veicies, paliekot pat aiz astotdaļfināla barjeras pēdējos divos lielajos turnīros. Varšavā Samoilova un Šmēdiņa pirmie pretinieki bija kvalifikāciju pārvarējušie šveicieši Mirko Geršons un Adrians Haidrihs. Abi pāri tikās arī iepriekšējā turnīrā Ostravā, kad Latvijas duets bija pārāks ar 2-1 (21:16, 17:21, 15:9).

Spēles sākumā komandas punktus guva pārmaiņus, bet pirmie nopietnāku izrāvienu veica Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā pat ar 14:6. Pēc sekojošā tehniskā pārtraukuma latvieši turpināja dominēt, saglabājot un pat nedaudz palielinot lielo pārsvaru. Šveicieši tā arī netika līdz 10 gūtajiem punktiem, zaudējot ar 9:21.

Otrajā setā šveiciešu nedienas turpinājās, Latvijas duetam ātri iegūstot četru punktu pārsvaru pēc Šmēdiņa bloka pret Haidrihu un Geršonu (5:1). Šveicieši paņēma pārtraukumu, saņēmās un spēja panākt izlīdzinājumu. Neskatoties uz aktīvo latviešu atbalstu tribīnēs, tieši Šveices duets ieguva divu punktu pārsvaru pēc Geršona eisa (10:8). Nākamos divus punktus guva Latvijas duets, atjaunojot līdzsvaru uz tablo - 10:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma labi blokā vispirms nospēlēja Haidrihs, bet pēc tam arī Samoilovs. Šveicieši neizmantoja labas iespējas iegūt vismaz divu punktu pārsvaru. Tikmēr Šmēdiņš ar lielu degsmi aizsardzībā sagādāja minimālu pārsvaru (16:15). Brīdi vēlāk eiss padevās Haidriham, kas šveiciešiem ļāva sākt seta galotni minimālā vadībā. Latvijas duets situāciju atkal pavērsa par labu sev, bet pretinieki izvairījās no nonākšanas iedzinējos ar divu punktu deficītu. Tā vietā Haidrihs apturēja Samoilovu pie tīkla, un panāca 19:18. Pēc paņemtā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš tika līdz mačbumbai, ko arī ar grūtībām, bet izmantoja, izcīnot uzvaru spēlē ar 2-0 (21:9, 21:19).

Līdz ar to piektdien par uzvaru grupā Samoilovs un Šmēdiņš spēlēs pret krieviem Iļju Ļešukovu un Konstantīnu Semjonovu, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:14, 21:18) apspēlēja poļus Maceju Rudolu un Jakubu Salankeviču.