Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs un Fokerots "King of the Court" finālturnīrā vēlreiz nonāk izslēgšanas kārtā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs un Fokerots "King of the Court" finālturnīrā vēlreiz nonāk izslēgšanas kārtā
Edgars Točs un Kristians Fokerots. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots pārvarēja vienu spēli "King of the Court" pusfinālā, nespējot uzreiz iekļūt finālā. Tomēr latviešiem vēl būs iespēja par vietu tajā cīnīties izslēgšanas kārtā.

• Pēc divām sacensību dienām "King of the Court" finālturnīrā pusfinālā izdevās iekļūt Edgaram Točam un Kristianam Fokerotam, kuri vakar uzvarēja izslēgšanas kārtā, kamēr Mārtiņš Pļaviņš un Mihails Samoilovs šajā spēlē palika trešie. Pusfinālā latviešiem vajadzēja iekļūt starp diviem labākajiem duetiem, lai uzreiz iekļūtu finālā, vai arī nepalikt piektajā vietā un turpināt cīņu izslēgšanas kārtā.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

• Veiksmīga izloze ļāva latviešiem sākt pirmo spēli "karaļa" pusē, bet Fokerots kļūdījās serves uzņemšanā. Pēc zviedru Davida Omana un Jonatana Helviga kļūdas Točs un Fokerots atgriezās "karaļa" pusē, tiekot pie diviem punktiem. Tad nesekmīgi uzbrukumā nospēlēja Točs, atdodot "karaļa" pusi nīderlandiešiem Rubenam Peningam un Leonam Luini, kuri pēc piecām minūtēm bija vadībā ar sešiem punktiem. Tikmēr latvieši ar trim punktiem bija otrie.

Nākamā latviešu iespēja bija spēles vidū, Fokerotam atnesot ceturto punktu, kas tobrīd deva trešo vietu aiz nīderlandiešiem un zviedriem. Pēdējās piecas minūtes latviešiem vajadzēja sākt ceturtajā vietā, jo vadību pārņēma poļi Bartošs Losjaks un Mihals Brils. Trīs minūtes līdz spēles beigām Točs uzlika svarīgu bloku pret igauni Kusti Nolvaku, neļaujot igauņiem tikt pie vairāk nekā viena punkta. Latvieši paši "karaļa" pusē nenoturējās, bet vēl tur spēja atgūt vietu. Latvijas duets pirmo spēli noslēdza ar sešiem punktiem dalītā trešajā vietā, ar 11 uzvarēja poļi, bet igauņi Nolvaks/Korotkovs izstājās.

Otrajā spēlē Točs ar trešo piegājienu izcēlās ar sekmīgu bloku, bet noturēties "karaļa" pusē neizdevās. Pēc pus minūtes Latvijas duets tika pie otrās iespējas, bet Fokerots nespēja uzlauzt zviedru aizsardzību. Latvieši pēc piecām minūtēm vienīgie bija bez punktiem. Omans un Helvigs dominēja spēlē, talkā nāca arī veiksme, zviedriem pēc pus spēles esot vadībā ar 14 punktiem. Sešas minūtes līdz spēles beigām Fokerots atnesa pirmos divus punktus, bet tad atdūrās blokā.

• Pēdējās piecās minūtēs savas iespējas izmantoja nīderlandieši, atraujoties no Latvijas un Polijas duetiem. Trīs minūtes līdz spēles beigām Točs guva trešo punktu, bet brīdi vēlāk Fokerota sekmīgais uzbrukums palīdzēja apsteigt Losjaku un Brilu. Tieši abu duetu cīņā poļi bija pārāki, bet nespēja noturēties "karaļa" pusē pēc garas izspēles ar nīderlandiešiem. Pēdējā minūtē poļi izmantoja zviedru dāvanu, nokļuva "karaļa" pusē un savāca vajadzīgos punktus. Latvieši spēli noslēdza ar četriem punktiem, kamēr ar 18 uzvarēja Omans un Helvigs.

• Līdz ar to Točs un Fokerots atkal nonāca izslēgšanas kārtā, kurā ar vēl trim pāriem cīnīsies par vienu vietu finālā. Izslēgšanas kārta paredzēta sestdien, plkst. 17:00.