Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš dramatiskā cīņā iekļūst Maiami "King of the Court" finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš dramatiskā cīņā iekļūst Maiami "King of the Court" finālā
Jānis Šmēdiņš. Foto: SamoilovSmedins/Twitter

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turpina dalību Maiami "King of the Court" turnīrā. Latvieši izslēgšanas kārtā spēja izraut uzvaru pēdējās sekundēs un iegūt pēdējo ceļazīmi uz turnīra finālu.

• Samoilovs un Šmēdiņš vakar pusfinālā neizmantoja pirmo iespēju iekļūt turnīra finālā. Paliekot ceturtajā vietā savā grupā, latvieši izslēgšanas kārtā cīnījās ar vēl trim pāriem no Vācijas, ASV un Čīles par pēdējo vietu finālā.

• Spēli ar trim uzvarētām izspēlēm sāka Klemens Viklers un Nils Ēlers no Vācijas, bet Samoilovs ar bloku deva iespēju latviešiem. Brīdi vēlāk Ēlers revanšējās Samoilovam, neļaujot Latvijas duetam gūt vairāk par vienu punktu. Nākamo iespēju nonākt "karaļa" pusē nopelnīja Šmēdiņš ar eisu. Latvijas duets palielināja savu punktu bagāžu līdz četriem punktiem, pirmo piecminūti noslēdzot minimālā vadībā.

• Otrajā piecminūtē labi blokā darbojās Samoilovs, palīdzot savam duetam biežāk nonākt "karaļa" pusē. Vienīgi ar iespēju realizāciju negāja tik sekmīgi. To izmantoja vācieši, pārņemot vadību ar sešiem punktiem. Īstajā brīdī Ēlera uzbrukumu bloķēja Samoilovs, dodot latviešiem vēl vienu iespēju nodrošināt komfortablu vadību.

• Pēc pārtraukuma Šmēdiņš atguva vadību, bet Samoilova kļūda uzbrukuma sitienā ļāva Vācijas duetam atgriezties "karaļa" pusē. Tiesa vairāk par punktu vācieši tur neguva. Trīs ar pusi minūtes līdz spēles beigām Šmēdiņš pēc garas izspēles guva astoto punktu, bet brīdi vēlāk Samoilovs uzbruka precīzi. Kad ieskrējās Marko un Estebans Grimalti, ar eisu atzīmējās Šmēdiņš. Tieši viņam brīdi vēlāk gan neizdevās uzņemt pretinieku servi.

• Pēdējā minūtē "karaļa" pusē nonāca Viklers un Ēlers, kuri tika līdz 10 punktiem. Likās, ka uzvara vāciešiem jau kabatā, bet ar 17 sekundēm "karaļa" pusē pietika, lai pēc nesekmīgām pretinieku servēm Samoilovs un Šmēdiņš tiktu pie 11 punktiem. Zīmīgi, ka četras sekundes līdz beigām tīklā ieservēja Ēlers, liedzot savam pārim iekļūt finālā, kas risināsies plkst. 00:15 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2023-03-12 23:40, pirms gada
Šmēdiņam trīs vai četri tīrie eisi. Samoilovam vairāki bloki. Uz priekšu.