Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs/Fokerots atspēlējas un iekļūst "King of the Court" pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs/Fokerots atspēlējas un iekļūst "King of the Court" pusfinālā
Edgars Točs un Kristians Fokerots. Foto: Volleyball World / Latvijas Volejbola federācija

"King of the Court" finālturnīru Dohā sekmīgi turpina Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots, kuriem izdevās atspēlēties un izcīnīt uzvaru izslēgšanas kārtas spēlē par vietu pusfinālā. Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Mihails Samoilovs tajā ierindojās trešajā vietā, noslēdzot tālāku dalību turnīrā.

• "King of the Court" finālturnīrā piedalās divi Latvijas dueti, Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs un Edgars Točs/Kristians Fokerots. Abi dueti vakar attiecīgi A un C grupā ierindojās ceturtajā vietā, nonākot izslēgšanas kārtā, kurā starp četriem duetiem tikai labākais iekļuva pusfinālā. Ar Latvijas duetiem sacentās austrieši Pauls Paskariučs/Lorencs Leitners un ASV pludmales volejbolisti Trojs Fīlds un Kails Frends.

• "King of the Court" turnīra izslēgšanas kārtas formāts paredz cīņu par uzvaru 15 minūšu garā spēlē, lai tiktu nākamajā kārtā. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Spēli ar eisu sāka Pļaviņš, kurš spēja gūt punktu arī pret Toču un Fokerotu. Tiesa nākamajā uzbrukumā viņa raidīto bumbu bloķēja. Drīz vien Latvijas duets atgriezās "karaļa" pusē, palielinot punktu bagāžu līdz trim. Kad spēlētas bija trīs ar pusi minūtes, "karaļa" pusē nonāca arī Točs un Fokerots, bet Fokerota uzbrukumu atvairīja Pļaviņš. Tiesa arī Pļaviņš un Samoilovs "karaļa" pusē uzturējās tikai vienu izspēli. Pirmās piecminūtes izskaņā Pļaviņš un Samoilovs izniekoja vēl vienu iespēju "karaļa" pusē, bet ar trim punktiem saglabāja vadību.

• Izrāvienu izdevās veikt ASV duetam, kurš ar deviņiem punktiem bija vadībā pēc pus spēles. Toča spēle blokā apturēja amerikāņu izrāvienu, ļaujot arī Latvijas duetam tikt pie pirmajiem diviem punktiem. Sešas minūtes līdz spēles beigām pie diviem punktiem tika Pļaviņš, bet deficīts vēl joprojām bija četri punkti. Tikmēr pirms pārtraukuma līdz sešiem punktiem tika Točs un Fokerots, kurus no pirmās vietas nu šķīra trīs punkti.

• Pēc pārtraukuma Točs un Fokerots uzreiz pameta "karaļa" pusi, bet prata tajā ātri atgriezties. Izdevās tikt pie vēl diviem punktiem, bet tad svarīgā izspēlē "karaļa" puse tika atdota amerikāņiem. Tuvu tam, lai izpalīdzētu tautiešiem, bija Samoilovs, bet pēc viņa bloka bumba lidoja nedaudz autā. Pēc tam Točs un Fokerots atguva vietu "karaļa" pusē, spējot ne vien izlīdzināt rezultātu, bet arī izvirzīties vadībā. Pēdējā minūtē Točs un Fokerots nosargāja trīs punktu pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 14 punktiem.

• Līdz ar to Točs un Fokerots iekļuva pusfinālā, kamēr Pļaviņš un Samoilovs spēli noslēdza ar astoņiem punktiem un trešo vietu, izstājoties no tālākas dalības turnīrā. Pusfināls paredzēts piektdien, plkst. 16:15.

     [+] [-]

, 2023-01-12 22:37, pirms gada
Kristianam smuki māņu sitieni, lai atspēlētos.