Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Challenge" turnīrā Jūrmalā startēs arī Ozoliņa / Skrastiņa un Stankevičs / Teteris

Jānis Celmiņš

"Challenge" turnīrā Jūrmalā startēs arī Ozoliņa / Skrastiņa un Stankevičs / Teteris
Marta Ozoliņa. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv

Par vēl divām Latvijas komandām kuplāks kļuvis Jūrmalas “Challenge” turnīra dalībnieku sastāvs. Jau iepriekš izziņotajām pievienojušās vēl divas. Dāmu turnīra kvalifikācijā startēt tiesības ieguvušas Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa, bet kungu kvalifikācijas sacensību barjeru varēs mēģināt pārvarēt Rūdolfs Stankevičs un Dāvis Teteris.

Abas komandas sākotnēji atradās turnīra dalībnieku rezervistu sarakstā, bet pēc vairāku komandu atteikšanās no dalības turnīrā Jūrmalā, Latvijas komandu skaits, kas startēs šīs vasaras lielākajā pludmales volejbola turnīrā Latvijā pieaudzis līdz astoņām.

Vīriem tiesības startēt pamatturnīrā ieguvuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet kvalifikācijā bez augstāk minētā dueta Stankevičs / Teteris piedalīsies vēl divi mūsu dieti – Mārtiņš Pļaviņš / Mihails Samoilovs un Edgars Točs / Olivers Bulgačs.

Dāmām pamatsacensībās tikmēr iekļautas divas komandas. Pēc punktiem vieta tur garantēta mūsu vadošajam pārim Tīnai Graudiņai un Anastasijai Samoilovai, bet iekšējās kvalifikācijā jau pirms mēneša vietu tur sev garantēja arī Anete Namiķe un Varvara Brailko. Kvalifikācijā bez Ozoliņas un Skrastiņas startēs arī Latvijas uzlecošās pludmales volejbola zvaigznes Deniela Konstantinova un Līva Ēbere.

"Beach Pro Tour" turnīri jau otro sezonu norisinās visā pasaulē, un viens no tiem notiek Jūrmalā. Latvija iekļauta kalendārā kā "Challenge" sacensību norises vieta. Šis sacensību formāts nodrošina Latvijas komandām lielāku iespēju cīnīties par medaļām un ļauj skatītājiem redzēt pašmāju labākos pārus tepat Latvijā.

Turnīrs no 15. – 18. jūnijam norisināsies Majoru pludmales smiltīs, kura jau gandrīz pilnībā izbūvēts un pabeigts arī centrālais laukums. Ceturtdien Jūrmalas smiltīs plānotas kvalifikācijas sacensības, bet piektdien, sestdien un svētdien pamatturnīra spēles.