Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs/Fokerots iet Pļaviņa/Samoilova ceļu "King of the Court" finālturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs/Fokerots iet Pļaviņa/Samoilova ceļu "King of the Court" finālturnīrā
Edgars Točs. Foto: King of the Court

"King of the Court" finālturnīru Dohā sākuši arī Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots. Latvieši C grupas pirmajā spēlē ieņēma trešo vietu, bet otrajā palika tukšā, nonākot izslēgšanas kārtā, kurā būs jāspēkojas pret Mārtiņu Pļaviņu un Mihailu Samoilovu, kā arī vēl diviem pāriem.

• "King of the Court" finālturnīrā piedalās divi Latvijas dueti, Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs un Edgars Točs/Kristians Fokerots. Točs un Fokerots turnīru sāka C grupā, kurā vajadzēja iekļūt starp trim labākajiem duetiem piecu duetu konkurencē, lai uzreiz iekļūtu pusfinālā. Ceturto un piekto vietu ieguvušie pāri cīņu tālāk turpina izslēgšanas kārtā.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Pēc nīderlandieša Kristiana Vārenhorsta kļūdas uzbrukumā jau pēc pus minūtes latvieši tika "karaļa" pusē. Fokerots un Točs uzbruka pietiekami labi, lai tiktu pie trim punktiem. Arī nīderlandieši tika pie trim punktiem, bet Fokerots pēc darbības aizsardzībā atguva Latvijas duetam "karaļa" pusi. Šoreiz gan punktus neizdevās gūt. Pēc piecām ar pusi spēlētām minūtēm četriem duetiem bija pa trim punktiem, bet tukšā palika mājinieku favorīti Čerifs un Ahmeds.

Spēles vidū Latvijas duets atgriezās karaļa pusē, ar grūtībām nosargājot tajā vietu pēc Toča bloka. Pēc gūtā punkta sekoja Fokerota kļūda. Pamazām iespēlējās arī Kataras duets, arī tiekot pie sešiem punktiem. Pēdējā piecminūtē to paveica arī ukraiņi Serhijs Popovs un Eduards Rezņiks, spējot arī atgūt vadību spēlē. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām Fokerots izcēlās ar precīzu uzbrukumu "karaļa" pusē, bet pēc tam viņu bloķēja Rezņiks. Ukrainas duets ar 19 punktiem uzvarēja spēli, bet Točs un Fokerots ar pieciem punktiem ieņēma trešo vietu. Pirmie izstājās ASV pludmales volejbolisti Čeiss Frišmens un Eiverijs Drosts.

• Otro spēli ar pieciem punktiem sāka ukraiņi, bet pie četriem punktiem tika nīderlandieši Vārenhorsts un Immers. Pēc teju četrām spēlētām minūtēm sevi bloķētāja pozīcijā pamēģināja arī Fokerots, bet arī tas neļāva Latvijas duetam pirmo reizi nonākt "karaļa" pusē. Nākamajās minūtēs Točs izcēlās ar trim blokiem, bet veiksme nebija latviešu sabiedrotā, visās trijās reizēs nespējot gūt punktu "karaļa" pusē.

• Čerifam un Ahmedam līdz tam bija divi punkti, bet Kataras duets savu rēķinu palielināja līdz sešiem punktiem. Točs revanšējās Kataras duetam ar bloku, bet latvieši izniekoja vēl vienu iespēju "karaļa" pusē. Pēdējās trijās minūtēs Točs un Fokerots vēl reizi tika "karaļa" pusē, bet tāpat spēli noslēdza bez punktiem, nonākot izslēgšanas kārtā, kur pēc A grupas spēlēm nonāca arī Mārtiņš Pļaviņš un Mihails Samoilovs. Abi Latvijas dueti tajā ar vēl diviem duetiem cīnīsies par vietu pusfinālā ceturtdien, plkst. 20:30.

• "Šis ir latviešu stilā. Pļaviņš tikko paveica to pašu. Mums bija daudz iespēju, bet nemācējām tās izmantot. Pieļāvām nevajadzīgas kļūdas. Daudzas komandas jau ilgāku laiku trenējās ārā, mums šī ir tikai otrā diena. Pirmā spēle mums bija laba, bet nevarējām to pašu parādīt otrajā. Bija ļoti laba spēle aizsardzībā, bet ne uzbrukumā. Šis tas nedaudz pietrūkst, bet nu nekas traks," tā pēc izstāšanās teica Točs.