Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točam un Fokerotam neizdodas iekļūt Maiami "King of the Court" pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točam un Fokerotam neizdodas iekļūt Maiami "King of the Court" pamatturnīrā
Edgars Točs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots ņēmuši dalību ASV pilsētā Maiami notiekošajā "King of the Court" turnīrā. Latviešiem turnīra kvalifikācijā neizdevās uzvarēt ne savā grupā, ne izslēgšanas kārtā, paliekot bez iespējas spēlēt pamatturnīrā.

• ASV pilsētā Maiami sākusies jaunā "King of the Court" sezona. Pamatturnīrā jau vietu iepriekš garantēja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet Edgaram Točam un Kristianam Fokerotam bija jācīnās kvalifikācijas turnīrā. Lai iekļūtu pamatturnīrā, latviešiem vajadzēja vai nu uzvarēt savā grupā, vai turpinājumā aizcīnīties līdz vēl vienai vietai caur vēl divām kvalifikācijas kārtām.

• Pirmo grupas spēli Latvijas duets sāka ar Toča bloku un nonākšanu "karaļa" pusē, bet tajā nespēja uzvarēt izspēli un palika bez punktiem. Točam un Fokerotam šajā cīņā pagalam nesekmējās. Desmit minūšu laikā latvieši vienīgie bija bez punktiem, to nespējot labot arī atlikušajās piecās minūtēs. Tādējādi Latvijas duets nonāca izslēgšanas kārtā, kurā vajadzēja izcīnīt uzvaru, lai tiktu tālāk kvalifikācijas izšķirošajā kārtā.

• Latvieši izslēgšanas kārtas pirmajā spēlē ātri spēja iekrāt septiņus punktus, izvirzoties vadībā. Vien neprecīza augšējā piespēle Toča izpildījumā lika Latvijas duetam atstāt "karaļa" pusi. Turpinājumā ļoti sekmīgi spēlēja ASV un Kubas apvienotais duets Kalderons/Diazs, kuri palielināja savu punktu bagāžu līdz 13 punktiem. Viņus pēc labas darbības aizsardzībā "karaļa" pusē nomainīja Točs un Fokerots, kuri spēja pietuvoties divu punktu atstatumā.

• Trīs minūtes līdz spēles beigām latvieši jau atradās vadībā ar 15 punktiem, bet tad zaudēja vietu "karaļa" pusē tiešajiem konkurentiem, kuri noslēdza spēli ar 21 punktu, kamēr Točs un Fokerots pēdējā minūtē iespēja savākt 19, paliekot otrajā vietā un noslēdzot dalību turnīrā.

• Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pamatturnīrā ielozēti A grupā, šodien cīņu sākot plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.