Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots ar Auziņu atgriežas apritē un uzvar Latvijas čempionāta pirmajā posmā

Agris Suveizda

Fokerots ar Auziņu atgriežas apritē un uzvar Latvijas čempionāta pirmajā posmā
Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš. Foto: LVF

LETA. 2022. gada pasaules U19 čempioni Gustavs Auziņš/Kristians Fokerots svētdien Jūrmalā izcīnīja uzvaru Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmajā posmā.

Sacensībās ar pirmo numuru izliktais duets finālā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:14) pārspēja Rūdolfu Stankeviču/Ralfu Namiķi (6.), savukārt bronzas spēlē Arnis Reliņš/Mārcis Jirgensons (8.) ar 2-1 (15:21, 22:20, 15:13) guva virsroku pār Mihailu Samoilovu/Ernestu Puškundzi (2.). Atgādinām, ka Fokerotam izlaistu dopinga pārbaužu dēļ draud diskvalifikācija, kas savukārt federāciju mudināja liegt viņam dalību Eiropas U22 čempionātā, kur viņam bija jāspēlē kopā tieši ar Auziņu, un arī gaidāmajā Nāciju kausā jeb olimpiskajā atlasē.

“Turnīrs kopumā bija labs, jo mēs ar Gustavu ilgi nebijām spēlējuši kopā. Kopā domājam aizvadīt arī Pasaules tūres turnīrus un gatavoties jauniešu čempionātam. Mums bija svarīgi nospēlēt savu spēli, saprast, kā spēlēt, kā mazāk kļūdīties un mēģināt panākt stabilitāti,” pēc finālmača teica Fokerots. “Pusfinālā paši kļūdījāmies, bet finālā uzspiedām pretiniekiem savu spēli un nospēlējām stabili. Uz turnīru braucām ar pārliecību, ka cīnāmies par uzvaru.”

Sieviešu turnīra finālā Anete Namiķe/Krista Paegle (4.) ar 0-2 (18:21, 13:21) zaudēja lietuvietēm Gerdai un Rugilei Rudzinskaitēm (2.). Cīņā par bronzu tikās divi Lietuvas dueti un tajā Daniele Kvedaraite/Jekaterina Kovaļskaja (3.) ar 2-0 (21:16, 21:12) uzveica Irinu un Ļubovu Zubņinas (6.).

“Esam apmierinātas ar otro vietu, bet noteikti varējām labāk, un mērķis bija uzvarēt lietuviešu pārus. Sen nebija ar viņām spēlēts. Noteikti gribējām arī pirmo vietu vējainajā mačā ar māsām Grudzinskaitēm. Esam apmierinātas ar spēli pusfinālā, kur mums iznāca parādīt labāko sniegumu. Varbūt trešajā setā pēkšņais vējš un neatstrādātas komandas sadarbības neļāva mums parādīt labāko spēli, bet esam apmierinātas, jo daudz kopā trenējušās neesam. Kāds laiciņš pagāja, kamēr sapratām, kā katra no mums spēlē un kāds katrai ir spēles stils,” turnīru komentēja Namiķe.

Šosezon Latvijas čempionātā "Depo Open 2024" pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Visos posmos izšķirīgās spēles notiek ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi ir aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija vidū Cēsīs Latvijas čempionāta ietvaros vīrieši sacentīsies arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2024-06-09 19:57, pirms 2 nedēļām
Vai nebija kaut kāds tracis ar čurāšanu garām pudelītei un neatrašanos norādītajā adresē? Vai šamam rakstam nevajadzētu klāt kādu paskaidrojumu?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-09 21:59, pirms 2 nedēļām
Nesapratu. Fokerotam tik milzīgi plāni, lai gan pēc publiskotās informācijas viņam gandrīz 100% draud diskvalifikācija.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-09 22:38, pirms 2 nedēļām
es pareizi saprotu, LETA nointervē sportistu, kurš ir izgāzis vienu no diviem Olimpiskajiem medaļniekiem šajā sporta veidā un kuram vēl nesen draudēja diskvalifikācija - bet nav par šo pajautājis nevienu jautājumu, kā arī rakstā nav neviena paskaidrojošā vārda uz kādiem nosacījumiem viņš startē?

     [+] [-]

, 2024-06-09 23:31, pirms 2 nedēļām
Ņemot vērā šīs sēdes protokolu: https://volejbols.lv/uploads/cms/fi...
Fokerotam ir aizliegts pārstāvēt sacensībās nacionālo izlašu sastāvā, tai skaitā Nāciju kausā un U čempionātos, līdz galīgajam lēmumam.
Acīmredzot, Depo posmi un pasaules tūrē tur neskaitās.

     [+] [-]

, 2024-06-10 07:37, pirms 2 nedēļām
Slīpais rakstīja: Vai nebija kaut kāds tracis ar čurāšanu garām pudelītei un neatrašanos norādītajā adresē? Vai šamam rakstam nevajadzētu klāt kādu paskaidrojumu?
Gan jau visu sakārtos - viss būs labi. iespējams ka tāpēc arī klusums, ka sakārtošana ir procesā. Jautājums vai lidz kontinentālajam kausam paspēs vai nē. Ja nē, tad vai paspēs līdz U20 eiropas čempionātam. Pagaidām tikai U22 ir izlaists (viņa aizvietotājs Bērziņš ļoti labi nospēlēja. Pret Frančiem labāk kā Fokerots Rīgā. Labi nospēlēja pret Bulgāru ķenguru - bloks līdz padusēm. Iespējams Fokerots būtu labāks pret Norvēģiem - varētu spēlēt pa Molu - bet kā būtu mēs nezinām).