Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots pēc izlaistām dopinga kontrolēm nedrīkstēs startēt olimpiskajā kvalifikācijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fokerots pēc izlaistām dopinga kontrolēm nedrīkstēs startēt olimpiskajā kvalifikācijā
Kristians Fokerots. Foto: Artūrs Stiebriņš / Latvijas Volejbola federācija

LETA. Latvijas pludmales volejbolists Kristians Fokerots pēc antidopinga noteikumu pārkāpuma, izlaižot trīs dopinga kontroles, nevarēs startēt Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024. gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, vēsta laikraksts "Diena".

Fokerotam triju izlaistu dopinga kontroļu dēļ draud 18 mēnešu diskvalifikācija.

Laikraksts "Diena" vēsta, ka Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valde trešdien notikušajā ārkārtas sēdē lēma liegt Fokerotam startēt CEV Nāciju kausa sacensībās, taču Mārtiņš Pļaviņš, kurš kopā ar Fokerotu izcīnīja iespēju startēt attiecīgajā turnīrā, varēs pretendēt uz dalību Nāciju kausā ar citu pārinieku.

Līdz Disciplinārās antidopinga komisijas lēmumam Fokerots drīkst piedalīties visās sacensībās, taču, ja viņam tiks piešķirta diskvalifikācija, visi pēc pārkāpuma sasniegtie rezultāti tiks anulēti.

Pēc LVF valdes lēmuma Fokerotam arī liegta dalība Eiropas U-22 pludmales volejbola čempionātā, kurā viņš būtu startējis duetā ar Gustavu Auziņu, taču viņš varēs kandidēt uz dalību Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlasē, kas šovasar sacentīsies Eiropas meistarsacīkstēs, jo iespējamā diskvalifikācija neietekmēs komandas rezultātu.

Fokerota pāriniekiem Pļaviņam un Auziņam atļauts izvēlēties jebkuru partneri no atlases sacensību dalībniekiem un piedalīties pārspēlē pret atlasē aiz robežas palikušo komandu.

LVF valdes sēdes protokols (29. maijs) pieejams ŠEIT!

Par līdzīgu pārkāpumu savulaik uz 18 mēnešiem tika diskvalificēts Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Pļaviņa un Fokerota duets aizvadītajā nedēļā Jūrmalā uzvarēja Latvijas pāru atlasē startam CEV 2024.gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijā, bet otro vietu ieņēma Ardis Daniels Bedrītis un Artūrs Rinkevičs.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16. jūnijam.

Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Sieviešu konkurencē Nāciju kausā Latviju pārstāvēs Anija Ozoliņa/Anete Namiķe un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.