Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T. Šmēdiņš un Regža iekļūst Bādenes turnīra ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T. Šmēdiņš un Regža iekļūst Bādenes turnīra ceturtdaļfinālā
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Haralds Regža sākuši dalību Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrā Austrijas pilsētā Bādenē. Latvieši šodien aizvadīja trīs spēles, izcīnot divas uzvaras un vietu ceturtdaļfinālā.

Šmēdiņš un Regža iepriekšējo starptautisko turnīru aizvadīja aprīlī Gēteborgā, kur izcīnīja otro vietu. Pirms divām nedēļām Ventspilī Šmēdiņš guva kājas savainojumu, bet divās nedēļās spējis atlabt. Bādenē latvieši izlikti ar sesto numuru, kas pirmajā mačā pretī nostādīja kvalifikāciju pārvarējušos spāņus Alehandro Huertu un Cēzaru Menendesu, kuri pēdējās nedēļās nespēja pārvarēt kvalifikācijas otro kārtu Ķīnā un Čehijā notikušajos Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmos.

Spēle izvērtās ilga un gana spraiga. Pirmajā setā nedaudz labāk klājās latviešiem, kas seta izskaņā tika pie panākuma ar 21:19. Otrais sets pamatīgi ieilga, spāņiem gūstot revanšu ar rezultātu 27:25. Mača liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā Šmēdiņam un Regžam spēka pietrūka. Latvijas duets cieta smagu sakāvi, zaudējot mačā ar 1-2 (21:19, 25:27, 8:15).

Līdz ar to Šmēdiņam un Regžam nākamā spēle bija pret slovēņiem Juri Bedraču un Danijelu Pokeršniku, kuri pirmajā spēlē ar 0-2 (10:21, 15:21) piekāpās austriešiem Kristofam Dresleram un Aleksandram Hūberam. Arī šajā spēlē uzvarētāja noteikšanai vajadzēja trīs setus. Pirmajā setā nedaudz labāki bija slovēņi, gūstot panākumu ar 21:19. Spēles turpinājumā pilnībā dominēja Latvijas pludmales volejbolisti. Šmēdiņš un Regža pārliecinoši sakāva pretiniekus kā otrajā, tā trešajā setā, svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:13, 15:9).

Tādējādi Šmēdiņam un Regžam izdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs. Astotdaļfināla spēli latvieši aizvadīja pret čehiem Filipu Habru un Davidu Lencu, kuri grupu turnīrā arī aizvadīja divas trīs setu spēles, pieveicot japāņus, bet zaudējot austriešiem.

Spēles pirmajā setā Latvijas duets krietni dominēja, iegūstot četru punktu pārsvaru (9:5). Pirms tehniskā pārtraukuma Šmēdiņš kļūdījās uzbrukumā, kas ļāva pretiniekiem pietuvoties. Atpūtā dueti devās jau pie minimālas rezultāta starpības (11:10). Uzreiz pēc atpūtas Habram bija iespēja atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet Šmēdiņš spēja atspēlēt bumbu aizsardzībā. Brīdi vēlāk Regža vairākkārt nospēlēja sekmīgi pie tīkla, palīdzot veikt izšķirošo izrāvienu pirmajā setā (16:11). Seta galotnē Regža izcēlās arī ar diviem eisiem, kas pilnībā sagrāva čehus. Pirmais sets noslēdzās ar Habras sitienu tālu autā un latviešu uzvaru - 21:12.

Otrā seta sākumā čehi turpināja krist arvien lielākā bedrē. Kļūdas un Regžas darbības pie tīkla noveda pie septiņu punktu pārsvara Latvijas duetam (7:0). Drīz vien rezultāta starpība pieauga arī līdz astoņiem punktiem, tad čehi divus punktus atspēlēja, bet līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāts atkal bija labvēlīgāks (14:6). Seta otrā puse izvērtās par formalitāti, Latvijas pludmales volejbolistiem svinot uzvaru spēlē ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:14).

Rīt Šmēdiņš un Regža cīnīsies ceturtdaļfinālā, kurā viņu pretinieki būs Maksims Sivolaps un Artjoms Jarzutkins, kuri izcīnīja uzvaru savā grupā, ar 2-1 (19:21, 25:23, 15:12) pārspējot turkus Sekerci un Urlu. Spēles sākums paredzēts plkst. 12:00.

     [+] [-]

, 2019-06-08 14:23, pirms 5 gadiem
Jāpaspēj mildronātu kopā ar redbull iecirst, lai būtu spēks...
...vai arī rudzu maizi ar speķi...
🐷
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja