Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Startēs Latvijas čempionāts pludmales volejbolā

Jānis Celmiņš

Startēs Latvijas čempionāts pludmales volejbolā
Armands Āboliņš un Haralds Regža
Foto: beachvolley.lv

Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmais turnīrs dāmām tika aizvadīts jau pagājušajā nedēļas nogalē, taču šajās brīvdienās smiltīs dosies arī vīru komandas, lai cīnītos par uzvaru pirmajā LČ „Zelta OPEN” posmā.

Kamēr Latvijas vadošo pludmales volejbola vīru duetu prātus šobrīd nodarbina doma, kā nodrošināt vietu Londonas olimpiskajā spēlēs, tepat Pludmales Sporta centra „Brazīlija” smiltīs tiks aizvadīts pirmais Latvijas čempionāta „Zelta OPEN” posms vīru duetiem.

Jā, tieši Pludmales Sporta centra „Brazīlija” āra laukumi būs tā vieta, kur šovasar kūsās galvenie notikumi smiltīs. Pāris turnīri tiks aizvadīti arī Majoru pludmalē, taču lielākoties Latvijas čempionāta posmi risināsies tieši „Brazīlijā” (Jūrkalnes iela 100). Daudzi pludmales volejbola draugi un spēlētāji ar sacensību norises vietas maiņa nav apmierināti, taču jāatceras, ka savulaik Latvijas labākie pāri spēlējuši gan pie dažādiem tirdzniecības centriem Rīgas centrā, gan pie Kongresu nama. Ar pareizu reklāmas politiku iespējams tribīnes piepildīt arī „Brazīlijā”, taču pie tā būs jāstrādā. Latvijas volejbola dzīves veidotājiem jau tuvāko gadu plānā ir noorganizēt arī kādu Eiropas līmeņa turnīru, tāpēc pārcelšanās uz „Brazīliju” ir loģiska. Sporta centra infrastruktūra (dušas, tualetes, palīgtelpas, kafejnīca utt.), kurā gan vēl jāiegulda milzīgs darbs un finanses, lai to pilnveidotu, ir ļoti labā līmenī, lai tur jau pēc pāris gadiem notiktu arī kas lielāks. Jā, Jūrmalai ir savs šarms, taču kā ir tā jādzīvo…

Šosezon Latvijas čempionāta ietvaros plānots aizvadīt piecus turnīrus kā vīriešiem tā dāmām (pirmais jau noslēdzies). Arī šosezon risināsies četri zemākas raudzes turnīri vīriem - „Zelta OPEN Challenger”. Tajos dalība tiek liegta 40 spēcīgākajiem vīriem pēc Latvijas kopējā reitinga, taču iespēja krāt reitinga punktus tiek dota ne tik meistarīgiem spēlētājiem, kuru meistarība pagaidām neļauj startēt „Zelta OPEN” posmos. Dāmu OPEN turnīri un „Challenger” turnīri vīriem lielākoties notiks jaunizveidotajā Majoru pludmales sporta stadionā (Jūras ielas galā).

Pirmais Zelta OPEN posms vīriem klāt

Jau rīt „Brazīljā” startēs šīs sezonas pirmais „Zelta OPEN” turnīrs vīru duetiem. Kā ierasts piektdien notiks kvalifikācijas sacensības, sestdien pamatturnīra spēles, bet svētdien finālmači.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikti Haralds Regža un Armands Āboliņš, kuri šosezon jau paspējuši izmēģināt spēkus arī Pasaules kausa tūrē, kā arī „Satellite” turnīrā Bādenē. Viņi arī būs pirmā posma galvenie favorīti. Viņiem konkurenci lūkos sastādīt aizvadītā gada „King of the Beach” turnīra uzvarētājs Ingars Ivanovs duetā ar Artūru Kiseļevu. Tāpat pie favorītiem jāpieskaita Jānis Sakniņš / Toms Benjavs, Raimonds Vilmanis / Kaspars Salmiņš. Tāpat labāko sešiniekā varētu iekļūt arī Romāns Saušs un Hermans Egleskalns un, iespējams, vēl kāds. Pēc dažu gadu pārtraukuma smiltīs atgriezīsies pieredzējušais Jānis Grīnbergs, kurš spēlēs duetā ar Klāvu Zaļkalnu. Interesants pāris būs arī Edgars Točs un Kristans Marnics. Turnīram vajadzētu būt interesantam, jo izteikti favorīti (arī viņiem neviens neko nedāvinās tāpat vien) tajā būs tikai vieni, pārējiem jācīnās.

Kvalifikācijas sacensību sākums jau piektdien pulksten 14.00, bet pirmās pamatturnīra spēles labākie 24 pāri sāks izspēlēt sestdien 9.45. Turnīra dalībnieku saraksts atrodams šeit: Latvijas Pludmales volejbola līga - Turnīri -...

Abus pusfinālus, spēli par trešo vietu, kā arī finālu tiešraidē svētdien translēs arī portāls Sportacentrs.com. Tiešraides sākums pulksten 13.00.

Zelta OPEN turnīru (vīriešiem) kalendārs: Latvijas Pludmales volejbola līga - Turnīri -...
Zelta OPEN turnīru (sievietēm) un „Challenger” turnīru (vīriešiem) kalendārs: Latvijas Pludmales volejbola līga - Turnīri -...

     [+] [-]

, 2012-06-07 17:35, pirms 12 gadiem
Tomēr Jūrmala ir Jūrmala-īstais pludmales volejbols var notikt tikai kāda ūdens tuvumā.Ne velti beach....Iepriekš braucu ar ģimeni-bērni ar sievu pa jūru,bet pats vari baudīt īstas volejbola kaislības.Tad jau labāk pie lielveikala Mols- dāmas varētu iegādāt kādu jaunu šēzi....Par Saušs/Egleskalns gan Jānim nepiekrītu-viņi ne tikai iekļūs 6-iekā,bet cīnīsies par medaļām(99%).Regža ar pārinieku ar dabūs pasvīst,jo Rīgas čempī varēja vērot,ka abi paliek bravurīgi....

     [+] [-]

, 2012-06-07 18:54, pirms 12 gadiem
Tas nu gan ir sviests - visu vasaru pludmales volejbols tiek izstimts no pludmales. OK, Brazīlijā ieguldīta nauda un tāpēc jāmēģina pelnīt arī vasara, bet tādējādi tiek degradēta visa bīčvolejbola būtība. Diez vai būtu neiespējami pludmalē izbūvēt civilizētas dušas un WC (vismaz dalībniekiem).

     [+] [-]

, 2012-06-07 19:09, pirms 12 gadiem
Jā, "Brazīlijā" ir "... Sporta centra infrastruktūra (dušas, tualetes, palīgtelpas, kafejnīca utt.), kurā gan vēl jāiegulda milzīgs darbs un finanses".
Bet tas arī ir viss.
Pludmales volejbolam ir vajadzīgi skatītāji. Es nevaru iedomāties, kādā veidā uz "Brazīliju" var dabūt ierindas skatītāju. Runāju ar labu paziņu, kurš regulāri seko norisēm pludmales volejbolā. Pagājušajā vasarā apmeklēja arī turnīrus Jūrmalā. Kad jautāju par "Brazīliju", atbilde bija: "Nekad, tur nav ko darīt"
Es domāju, ir viela pārdomām. Tad jau labāk pie "Arēna Rīga" vai pie "Mola".

     [+] [-]

, 2012-06-07 22:41, pirms 12 gadiem
No volejbola popularizēšanas viedokļa ļoti dīvains lēmums, no "Brazīlijas" biznesa viedokļa - ļoti saprotams.

     [+] [-]

, 2012-06-08 08:56, pirms 12 gadiem
Pludmalē ir plus, ka pienāk paskatīties arī atpūtnieki, kas nav saistīti ar volejbolu, bet uz "Brazīliju" atnāks tie paši, kas jau vienmēr ir!
Rodas jautājums, kāpēc raidīs tikai finālu? Tur nu patiešām uz jumta varēja uzlikt vebkameru!

     [+] [-]

, 2012-06-08 10:29, pirms 12 gadiem
Cik lielam idio*** ir jābūt lai pludmales volejbolu čempi uztaisītu Jūrmalas šosejas malā !!!! Varēs priecāties tikai par draugiem un ģimenēm,kas tur aizbrauks paskatīties (varbūt) !!
Domāju,ka arī spēlētājiem pašiem šis jaunums neiet pie sirds... Latvijai taču ir tiiik gara jūras mala, kur varēja sarīkot šo čempi.

     [+] [-]

, 2012-06-09 18:55, pirms 12 gadiem
Biju šodien aizbraukusi pavērot notiekošo Brazīlijā,biju un esmu nepatīkami pārsteigta,likās ka esmu aizbraukusi uz kādu lauku turnīru. Skatītāju principā vispār nebija,tribīnes tukšas,uz pirkstiem varēja saskaitīt skatītājus,kuri tāpat vien bija spēlētāju meitenes vai vecāki. Pilnīgs fuj,negribās vairs uz turieni nemaz braukt.
Ar šādu savu ideju esat pilnīgi izgāzušies. Cerams,ka organizatori ņems vērā to,kas šodien notika un viss atgriezīsies atpakaļ pie jūras,kā tam ir jābūt.