Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ostravā sezonas pirmā uzvara Brauveram/Mēvsenam, otrā - Sponsilai/Kleizai

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ostravā sezonas pirmā uzvara Brauveram/Mēvsenam, otrā - Sponsilai/Kleizai
Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens. Foto: FIVB

Čehijas pilsētā Ostravā noslēdzies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Vīru turnīrā triumfēja nīderlandieši Aleksandrs Brauers un Roberts Mēvsens, bet sieviešu turnīrā labākās bija ASV pludmales volejbolistes Sāra Sponsila un Kellija Kleiza.

Par lielu prieku mājinieku līdzjutējiem finālā iekļuva Ondžejs Perušičs un Dāvids Švainers, bet čehiem pretī stājās Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens no Nīderlandes. Spēli labi sāka čehi, izvirzoties vadībā ar 8:4. Nīderlandes duets nepalika atbildi parādā, veicot piecu punktu izrāvienu (9:8). Seta otrajā pusē pēc tehniskā pārtraukuma mājinieki atguva iniciatīvu un beigās pat negaidīti pārliecinoši uzvarēja setu ar 21:13.

Otrajā setā Brauvers un Mēvsens uzreiz ņēma grožus savās rokās, seta gaitā ne uz brīdi nenonākot iedzinējos. Lielu izrāvienu neizdevās veikt, bet pirms tehniskā pārtraukuma nīderlandieši bija vadībā ar 12:8. Pēc tehniskā pārtraukuma čehi spēja panākt izlīdzinājumu (15:15), bet seta galotnē Nīderlandes duetam izdevās panākt savu, aizvedot spēli līdz trešajam setam - 21:19.

Trešo setu dueti sāka līdzīgi, bet tad izrāviens padevās mājiniekiem, kuri izvirzījās vadībā ar 8:4. Pie rezultāta 10:6 nīderlandieši veica piecu punktu izrāvienu, pārņemot vadību. Nu jau visas kārtis bija Brauvera un Mēvsena rokās, kuri ieguva tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru un svinēja uzvaru ar 2-1 (13:21, 21:19, 15:13). Nīderlandiešiem šis bija pirmais tituls šosezon.

Par trešo vietu cīnījās pusfinālā zaudējušie brazīlieši Andre/Žoržs un krievi Vjačeslavs Krasilņikovs/Oļegs Stojanovskis. Krievi jau spēles ievadā iekrāja divu punktu pārsvaru, bet tad brazīlieši pārņēma iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 10:7. Brazīlijas duets nespēja pārsvaru noturēt, bet vadību no rokām neizlaida līdz seta otrajai pusei. Seta galotne ieilga līdz Andre un Žoržs uzvarēja to ar 27:25.

Otrajā setā dueti cīnījās punkts punktā, minimālā vadībā biežāk esot Brazīlijas duetam. Tam izdevās arī pirmajam iegūt divu punktu pārsvaru (9:7). Tālāk cīņa ritēja punkts punktā līdz Stojanovskis divreiz raidīja bumbu autā (17:13). Ar to mača liktenis arī bija izšķirts. Brazīlieši seta galotnē noturēja pārsvaru un tika pie bronzas godalgām - 2-0 (27:25, 21:18).

Sieviešu turnīra finālā otro nedēļu pēc kārtas iekļuva ASV pludmales volejbolistes Sāra Sponsila un Kellija Kleiza, kuras Sočos izcīnīja pirmo uzvaru Pasaules kausa tūrē. Viņām pretī stājās Joana Haidriha un Anuka Veržē-Deprē no Šveices. Spēli labāk sāka ASV duets, izvirzoties vadībā ar 4:1. Šveicietes paņēma pārtraukumu un izlīdzināja spēli. Haidriha spēja veikt izrāvienu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (8:8). Seta otrajā pusē šveicietes neizmantoja iespēju pārņemt vadību, bet pēc kļūdas uzbrukumā un Kleizas bloka atkal nonāca iedzinējās ar trīs punktu deficītu (12:15). Šveicietes cīnījās līdz galam, bet seta galotnē tomēr nespēja panākt izlīdzinājumu, ASV duetam to uzvarot ar 21:18.

Otro setu ar lielisku spēli aizsardzībā sāka Sponsila, ASV duetam atkal izvirzoties vadībā ar 4:1. Tāpat kā pirmajā setā Šveices duets ņēma pārtraukumu, bet pēc tā Kleiza uzservēja pa tīkla malu, tiekot pie eisa. Šveicietēm katrs punkts nāca ar grūtībām, ASV pludmales volejbolistēm demonstrējot savu meistarību kā pie tīkla, tā aizsardzībā (10:5). Pirms tehniskā pārtraukuma ar vēl vienu eisu izcēlās Kleiza, palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem. Seta otrajā pusē situācija nemainījās, ASV duetam izcīnot pirmo vietu otrajā turnīrā pēc kārtas - 2-0 (21:18, 21:15).

Cīņā par bronzas godalgām kanādietes Sāra Pavana un Melisa Humana-Paradesa mērojās spēkiem ar brazīlietēm Barbaru de Freitu un Karolīnu Salgado. Spēli dueti sāka līdzīgi, bet tad brazīlietēm izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru (10:7). Pēc tehniskā pārtraukuma kanādietēm neizdevās lauzt cīņas gaitu, vien uz brīdi sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (12:14). Brazīlietes atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, bet setu noslēdza ar pārliecinošu uzvaru - 21:15.

Otrā seta sākumā kanādietes spēja divreiz atspēlēties un iegūt minimālu vadību, bet, līdzīgi kā pirmajā setā, brazīlietes spēja pārņemt iniciatīvu un iekrāt trīs punktu pārsvaru (13:10). Turpinājumā Barbara un Karolīna neļāva pretiniecēm gūt punktus pie savas serves, svinot uzvaru ar 2-0 (21:15, 21:16).

Nākamais Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs, kas būs pēdējais lielais turnīrs pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm risināsies pēc mēneša Šveices pilsētā Gštādē, bet pirms tam pludmales volejbolisti vēl cīnīsies par pēdējām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm Kontinentālā kausa izcīņā.

     [+] [-]

, 2021-06-06 22:36, pirms 3 gadiem
stulbi,ka tik maz turnīri