Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko un Namiķe atnes Latvijai pirmo uzvaru Kontinentālajā kausā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brailko un Namiķe atnes Latvijai pirmo uzvaru Kontinentālajā kausā
Anete Namiķe. Foto: CEV

Austrijas pilsētā Bādenē pie pirmās uzvaras Kontinentālā kausa otrajā kārtā tikušas Latvijas pludmales volejbolistes. Latvijas izlases cīņā ar Slovākiju divas uzvaras atnesa Varvara Brailko un Anete Namiķe, ļaujot gūt panākumu ar 2-1.

Spēlēs pret spēcīgajiem Vācijas duetiem latvietes turējās godam, kas ļāva pamatoti cerēt, ka ir pa spēkiem pieveikt Slovākijas pludmales volejbolistes. Dueļa pirmajā spēlē Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa mērojās spēkiem ar Slovākijas nomināli labāko duetu - Dominiku Ņestarcovu un Andrea Strbovu.

Lai arī pirmais sets sākās līdzīgi, latvietes spēja iegūt iniciatīvu un arī pārliecinošu vadību, neatstājot slovākietēm nekādus variantus - 21:13. Arī otrā seta sākumā Ozoliņa un Skrastiņa ātri tika pie divu punktu pārsvara (4:2), bet slovākietes atbildēja ar trīs punktu izrāvienu. Latvijas duets atbildi parādā nepalika, uzreiz atjaunojot divu punktu pārsvaru (7:5). Nākamajās izspēlēs labāk veicās slovākietēm, kuras pirmo reizi ieguva trīs punktu pārsvaru (12:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma bija jāpaiet neilgam laikam, līdz latvietes sāka atspēlēties. Pēc Ozoliņas sekmīgās spēles aizsardzībā un Skrastiņas bloka Latvijas duets jau atradās vadībā ar 17:16. Slovākietes paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Ozoliņa atspēlēja vēl vienu bumbu aizsardzībā un guva punktu. Slovākietes prata atgūt vadību, bet Skrastiņa ar eisu panāca Latvijas duetam mačbumbu (20:19). Nerealizējušas divas mačbumbas, latvietes atdūrās arī Strbovas blokā, dodot slovākietēm setbumbu. Sekoja slikta serves uzņemšana, kas beidzās ar vēl vienu punktu slovākietēm - 21:23.

Trešā seta sākumā Skrastiņa ar bloku izvirzīja vadībā Latvijas duetu, bet pēc tam Ozoliņa pēc sekmīgas darbības aizsardzībā panāca 4:2. Slovākietēm neizdevās vairākas nākamās izspēles, bet pēc Ozoliņas eisa pie rezultāta 8:4 tika ņemts pārtraukums. Uz latviešu kļūdu rēķina slovākietes spēja sadeldēt deficītu, bet pēc tam arī panākt izlīdzinājumu (10:10). Slovākiešu taktika spēlēt uz Skrastiņu turpināja atmaksāties, bet tad viņa atbildēja ar bloku, atgūstot minimālu vadību (14:13). Diemžēl tieši Skrastiņu seta galotnē atkal pievīla serves uzņemšana un uzbrukuma noslēgums, Ņestarcovai izraujot Slovākijai uzvaru spēlē ar 2-1 (13:21, 23:21, 17:15).

Otrajā spēlē jau favorītu lomā bija Varvara Brailko un Anete Namiķe, kurām pretī stājās Barbora Tokosova un Ļubica Siposova. Spēli gan labāk sāka Slovākijas duets, ar pretinieču kļūdu palīdzību izvirzoties vadībā ar 6:3. Brailko izdevās atzīmēties ar eisu un atspēlētu bumbu aizsardzībā, kas ļāva panākt izlīdzinājumu (6:6). Dueti apmainījās ar kļūdām uzbrukumā, bet vairāk šīs kļūdas pieļāva slovākietes. Tādējādi līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 12:9.

Pēc pārtraukuma slovākietes turpināja mocīties katrā izspēlē, neizbēgot no vēl pāris kļūdām. Cerību stariņu deva Tokosovas eiss, bet Siposovas autā raidītās bumbas atdeva Latvijas duetam trīs punktu pārsvaru (18:15). Seta galotnē dueti apmainījās ar neprecīzām servēm, bet Namiķe izmantoja pretinieču vājo saspēli, iekot punktu setam pie rezultāta 21:17.

Otrā seta sākumā Latvijas pludmales volejbolistes nesapratās, tādējādi nonākot iedzinējos ar 1:3. Latvietēm ātri izdevās panākt izlīdzinājumu, bet tad kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā (7:7). Pēc garākas izspēles uz brīdi vadībā izvirzījās slovākietes, bet tad Brailko ieservēja eisu. Kārtējo reizi uzbrukumā kļūdījās Siposova, ļaujot Latvijas duetam iegūt divu punktu vadību (10:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Brailko ar servi radīja grūtības Siposovai, kas latvietēm ļāva iekrāt četru punktu pārsvaru (16:12). Slovākietes paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Brailko pacēla bumbu aizsardzībā, vēl palielinot pārsvaru. Seta beigās latvietes varēja nospēlēt pārliecinošāk, bet uzvara nekur neizpalika - 2-0 (21:17, 21:17).

Tā kā pēc pirmajām divām spēlēm rezultāts bija 1-1, tad dueļa uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja aizvadīt trešo spēli, kurā tikās abās iepriekšējās spēlēs uzvarējušās komandas, Brailko/Namiķe un Ņestarcova/Strbova. Spēli labi iesāka Latvijas pludmales volejbolistes, izvirzoties vadībā ar 7:4. Turpinājumā latvietēm izdevās vēl palielināt savu pārsvaru, kas pēc Namiķes eisa sasniedza piecus punktus (12:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas duets turpināja dominēt laukumā, ne uz brīdi varot nesatraukties par uzvaru pirmajā setā. Rezultāta starpība nesaruka zem pieciem punktiem, Brailko un Namiķei gūstot panākumu ar 21:13.

Otrā seta sākumā ar eisu izcēlās Strbova, izvirzot slovākietes vadībā ar 3:1, bet vēl pēc brīža rezultāts kļuva 5:2. Atspēlēšanos izdevās noslēgt ar Brailko eisu (8:8), bet pēc tehniskā pārtraukuma izdevās arī pārņemt vadību, kā arī iegūt divu punktu pārsvaru pēc Namiķes eisa (13:11). Pēc trīs punktu pārsvara iegūšanas spēle izlīdzinājās, bet tad Slovākijas duetam izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, atzīmējoties ar sekmīgu spēli blokā (16:17). Latvijas duets paņēma pārtraukumu, pēc kura droši aizvadīja seta galotni, izcīnot uzvaru spēlē un visā duelī ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:18).

Tādējādi Latvijas izlase izcīnīja trešo vietu grupā, bet ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Ukrainas pludmales volejbolistēm, kas vien izšķirošajā, trešajā spēlē piekāpās mājiniecēm, austrietēm. Tāpat piektdien, plkst. 9:00 Turcijas pilsētā Izmirā Kontinentālā kausa otro kārtu sāks Latvijas vīru dueti, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis, kuri mērosies spēkiem ar Ungārijas pludmales volejbolistiem. Latvijas sieviešu duetu spēles no Bādenes varēs turpināt vērot "Beach Volleyball Baden" YouTube kanālā, bet vīru duetu spēles būs iespējams vērot vien sākot no pusfināliem.

     [+] [-]

, 2021-05-07 09:17, pirms 3 gadiem
Rakstīts ,ka 9.00 sākas, bet Live score vēl nav, kas tur notiek?

     [+] [-]

, 2021-05-07 09:18, pirms 3 gadiem
Kāds izstājies, laukum applūduši, kas notiek, kur var uzzināt?

     [+] [-]

, 2021-05-07 10:48, pirms 3 gadiem
žēl skatīties...