Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Itālijas čempionāta finālposmā tiek pie bronzas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Itālijas čempionāta finālposmā tiek pie bronzas
Jānis Šmēdiņš. Foto: JBA Beach Volley/De Luca Ceros

Itālijas čempionāta finālposmā pludmales volejbolā dalību noslēguši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri spēja iekļūt pusfinālā, bet tajā atzina poļu Bartoša Lošjaka un Mihala Brila pārākumu. Spēle par bronzu tā arī nenotika, latviešiem tiekot pie uzvaras bez cīņas.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar centās iekļūt Itālijas čempionāta finālposma pusfinālā, bet ar 0-2 (14:21, 23:25) piekāpās principiālajiem pretiniekiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo. Tādējādi latvieši nonāca zaudētāju zarā, kurā vajadzēja uzvarēt vienā spēlē, lai ar otro piegājienu sasniegtu pusfinālu. Šajā spēlē Latvijas duets tikās ar Aleksu Ranjērī un Marko Viskoviču.

Spēles sākumā dueti spēlēja kā pa viļņiem, te vienam, te otram gūstot divus punktus pēc kārtas. Vairāk nekā divu punktu pārsvaru pirmie ieguva itāļi, izvirzoties vadībā ar 6:3. Nākamos divus punktus guva Latvijas duets, bet ātri vien atkal nonāca iedzinējos ar trīs punktu deficītu (5:8). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš vēlreiz pietuvojās minimālā atstatumā, bet pēc tā atjaunoja līdzsvaru uz tablo (12:12). Īsu laiku dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad Latvijas duets vispirms pārņēma vadību, kā arī ieguva divu punktu pārsvaru (17:15). Pārsvaru izdevās noturēt līdz seta galotnei, kad itāļi panāca izlīdzinājumu (19:19). Tiesa latviešiem vajadzēja tikai vienu setbumbu, lai izcīnītu uzvaru setā - 21:19.

Otrā seta sākumā Samoilovam un Šmēdiņam izdevās izvirzīties vadībā ar 7:3. Uz brīdi rezultāta starpība sasniedza arī piecus punktus, bet Itālijas duets to samazināja līdz trim (10:7). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši kādu laiku spēja noturēt četru punktu pārsvaru, bet tad pretinieki to sadeldēja līdz minimumam (15:16). Vēl pēc brīža Ranjērī un Viskovičs spēja pārņemt vadību, vēl vairāk saasinot cīņu seta galotnē. Samoilovs un Šmēdiņš prata uzreiz atjaunot minimālu vadību un ieguva divas mačbumbas, kuras gan neizmantoja. Itālijas pludmales volejbolisti nespēja izraut uzvaru ar trim setbumbām, kamēr Latvijas duets atguva mačbumbas tiesības, gūstot panākumu spēlē ar 2-0 (21:19, 27:25).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva pusfinālā, kurā pretī stājās ar pirmo numuru izliktie poļi Bartošs Lošjaks un Mihals Brils. Spēles sākumā dueti cīnījās punkts punktā, bet tad latvieši izvirzījās vadībā ar 8:6. Pēc tehniskā pārtraukuma Polijas duetam izdevās veikt nelielu izrāvienu un pārņemt vadību (14:13). Nākamos divus punktus izcīnīja Samoilovs un Šmēdiņš, bet Lošjaks un Brils atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, iegūstot divu punktu pārsvaru (17:15). Pirms seta galotnes latvieši atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet Polijas duets uzreiz tika pie divām setbumbām. Pirmo Samoilovs un Šmēdiņš atspēlēja, bet otro ne, zaudējot setu ar 19:21.

Otro setu ar diviem punktiem sāka Lošjaks un Brils, bet Samoilovs un Šmēdiņš atbildēja ar to pašu. Īsi pēc tam latvieši izvirzījās minimālā vadībā, bet tālāk cīņa turpinājās punkts punktā. Pirms tehniskā pārtraukuma neliels izrāviens padevās Polijas duetam, kas izvirzījās vadībā ar 11:9. Pēc pārtraukuma latvieši uz brīdi atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet uzreiz zaudēja nākamās divas izspēles (11:13). Turpinājumā poļiem izdevās palielināt rezultāta starpību līdz trim punktiem, tuvojoties panākumam. Seta izskaņā latvieši nonāca iedzinējos ar četriem punktiem, beigās piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0-2 (19:21, 16:21).

Tādējādi Samoilovam un Šmēdiņam vajadzēja cīnīsies par bronzas medaļām, vēlreiz tiekoties ar Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri pusfinālā ar 0-2 (15:21, 17:21) piekāpās Adrianam Karambulam un Enriko Rosi. Itālijas duets laukumā kāda iemesla dēļ nedevās, tādējādi Latvijas pludmales volejbolisti bez cīņas turnīru noslēdza trešajā vietā.

     [+] [-]

, 2021-09-05 20:35, pirms 3 gadiem
Kuri uzvarēja finālā ?

     [+] [-]

, 2021-09-05 23:08, pirms 3 gadiem
Varbūt itāļu pāris izjūk pēc zaudējuma Karambulam? Tāpēc neieradās?