Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots/Auziņš divreiz izlaiž pārsvaru un Eiropas U18 čempionātā paliek ceturtie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Fokerots/Auziņš divreiz izlaiž pārsvaru un Eiropas U18 čempionātā paliek ceturtie
Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš. Foto: CEV

Ar zaudējumu Eiropas U18 čempionātu pludmales volejbolā noslēguši Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš. Latvieši cīņā par bronzas godalgām pirmajā un trešajā setā izlaida septiņu punktu pārsvaru, zaudējot Austrijas duetam ar 1-2 (20:22, 21:15, 11:15).

Latvijas pludmales volejbolisti jau pirms Eiropas čempionāta bija starp favorītiem uz godalgām, bet finālā liedza iekļūt zaudējums pusfinālā krieviem Valdislavam Pančenko un Ivanam Čuprinovam. Cīņā par bronzu latviešu pretinieki bija austrieši Timo Hamarbergs un Tims Bergers, kuri otrā pusfinālā trīs setu cīņā ar 1-2 (18:21, 21:17, 11:15) piekāpās poļiem Lejavam un Cahorovskim.

Spēles sākumā minimālā vadībā izvirzījās Latvijas duets, bet to ar eisu mainīja Bergers. Viņam bija iespēja iegūt Austrijas duetam arī divu punktu pārsvaru, bet sekmīgi blokā nospēlēja Fokerots. Īsi pēc tam Fokerots izcēlās ar vēl vienu bloku un eisu, bet pēc Auziņa paceltās bumbas aizsardzībā izvirzīja Latvijas duetu vadībā ar 7:4. Šajā spēlē latvieši daudz pārliecinošāk spēlēja uzbrukumā, kas ļāva turēties komfortablā vadībā. Rezultāta starpība pieauga pēc pretinieku kļūdām, duetiem tehniskajā pārtraukumā dodoties pie rezultāta 13:8.

Latvieši pie pirmās iespējas centās uzbrukt no pirmās piespēles, tādējādi savus punktus varēja savākt Fokerots, jo pretinieki spēlēja uz Auziņu. Rezultāta starpība uz brīdi saruka līdz trim punktiem, bet tad vairākas lieliskas darbības aizsardzībā ļāva iegūt pat septiņu punktu pārsvaru (18:11). Turpinājumā Latvijas pludmales volejbolisti pieļāva pāris kļūdas, netika galā ar pretinieku servi, kā arī zaudēja pārliecību uzbrukumā. Tādējādi Austrijas pāris veica sešu punktu izrāvienu. To pārtrauca Fokerota uzbrukums pēc pirmās piespēles, bet brīdi vēlāk Fokerotam fiksēja kļūdu otrajā piespēlē (19:19). Latvijas duets atspēlēja pirmo setbumbu, bet tad Fokerots kļūdījās serves uzņemšanā, latviešiem zaudējot setu ar 20:22.

Otrā seta sākumā dueti apmainījās neprecīziem uzbrukuma sitieniem, bet pēc Fokerota diviem blokiem Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 5:2. Pēc laukuma pušu maiņas lieliski aizsardzībā nospēlēja Auziņš, vēl palielinot latviešu pārsvaru. Brīdi vēlāk viņš netika galā ar Bergera servi, bet četru punktu pārsvaru ar bloku atguva Fokerots (8:4). Pie piecu punktu deficīta austrieši paņēma pārtraukumu, pēc kura atspēlēja divus punktus. Tiesa uzreiz sekoja Hamarberga kļūda uzbrukumā, kas atmeta austriešus atpakaļ. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8.

Pēc pārtraukuma ar eisu un lielisku darbību aizsardzībā atzīmējās Auziņš. Pēc Bergera kļūdas uzbrukumā rezultāta starpība jau bija astoņi punkti (16:8). Līdz seta beigām abi dueti nerādīja to labāko sniegumu, bet šoreiz latvieši savu pārsvaru neizlaida no rokām - 21:15.

Trešo setu pārliecinoši sāka Latvijas duets, pēc Fokerota diviem blokiem izvirzoites vadībā ar 4:0. Arī turpinājumā latvieši demonstrēja lielisku sniegumu, pēc Fokerota eisa panākot 8:1. Austriešiem cerību stariņu deva Hamarberga spēle blokā, bet tad pāris kļūdas no latviešu puses ļāva pretiniekiem sadeldēt deficītu līdz minimumam (9:8). Pēc pārtraukuma Auziņš raidīja bumbu Hamarberga blokā, ļaujot pretiniekiem panākt neizšķirtu. Auziņš vairs netika galā ar punktu gūšanu uzbrukumā, atkārtojoties pirmā seta scenārijam. Seta galotnē uz viļņa esošie austrieši izdarīja savu darbu līdz galam, atstājot Fokerotu un Auziņu bez kārotajām medaļām - 1-2 (20:22, 21:15, 11:15).

  -2 [+] [-]

, 2021-09-05 18:20, pirms 3 gadiem
Šamajiem talants nav,bet dotības ir - šitā pagrūst vinnētu spēli!!!!!!!!
Treneris viņiem arī vispār ir? Kurš var kko puišeļiem pateikt priekšā, uzmundrināt...Zaudētāju mentalitāte!

  +2 [+] [-]

, 2021-09-05 18:21, pirms 3 gadiem
no 18:11 pirmajā un 8:1 trešajā setā ir jāprot zaudēt. 100% trenera vaina. Puiši malači. Apsveicu ar 4 vietu Eiropā.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-05 19:35, pirms 3 gadiem
smithwiks rakstīja: Šamajiem talants nav,bet dotības ir - šitā pagrūst vinnētu spēli!!!!!!!!
Treneris viņiem arī vispār ir? Kurš var kko puišeļiem pateikt priekšā, uzmundrināt...Zaudētāju mentalitāte!
Nu Tu gvelz! Fokerotam nav talants! Tas puika ir mašīna! Lūk pāriniekam ir zināmas grūtības ar saidautiņu! Tas ka tā varēja zaudēt, jā skumji! Kas ir viņu treneris? Vēlreiz pierāda ka neko nezini! Lauris Iecalnieks! Tev jāmeklē cita sadaļa! Pilnīgs burkāns!

  -1 [+] [-]

, 2021-09-05 20:06, pirms 3 gadiem
Slīpais rakstīja: Nu Tu gvelz! Fokerotam nav talants! Tas puika ir mašīna! Lūk pāriniekam ir zināmas grūtības ar saidautiņu! Tas ka tā varēja zaudēt, jā skumji! Kas ir viņu treneris? Vēlreiz pierāda ka neko nezini! Lauris Iecalnieks! Tev jāmeklē cita sadaļa! Pilnīgs burkāns!
Spēli redzēji vispār?? Tas,ka Lauris bija labs volejbolists vēl nenozīmē, ka viņš būs labs treneris!To viņš labi parādīja šajā spēles pirmā seta beigās trešajā setā, kad puikas bija 9:3 vadībā un pakāsa 11:15!!!! Pajautā pats Iecelniekam, ko viņš domā šajā sakarā.
Varbūt kko vari spriest par dambreti, bet nevis par šo sportaveidu...
Dille pilnīga!

     [+] [-]

, 2021-09-05 20:40, pirms 3 gadiem
Daudz ko esmu redzējis pludmales volejbolā bet divreiz spēlē zaudēt šādas galotnes. Tas pat jauniešu volejbolā ir par daudz. Izskatījās ka mūsējie savā starpā kaut ko viens otram pārmeta kaut vai ar skatienu nevis uzmundrināja kā to vajadzētu darīt pēc kļūdām, neveiksmīgām epizodēm. Nejutu ka viens otru uzmundrinātu, atbalstītu.

     [+] [-]

, 2021-09-06 07:56, pirms 3 gadiem
paskatījos spēli - vienīgā kombinācija cēliens uz otro - pārējos gadījumos viss ļoti paredzams.
Uzvarēja, ko vajadzēja uzvarēt (visas eksotiskās valstis). Pret nopietnākiem pretiniekiem zaudējumi - ir jāpatrennējas un būs labi.

U20 arī trešajā setā zaudēja no 14:11, kā rezultātā netika ārā no grupas.