Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

J.Šmēdiņš: "Pēc treniņa lietū sapratu, ka pleca man vairs nav"

Jānis Celmiņš

J.Šmēdiņš: "Pēc treniņa lietū sapratu, ka pleca man vairs nav"
Jānis Šmēdiņš ar savu komandu lidostā "Rīga"
Foto: Jānis Celmiņš

„Ir neliels rūgtums par spēli ar amerikāņiem. Cīņā par trešo vietu jau viss bija kārtībā – vāciešus nejutu vispār,” pēc atgriešanās mājās saka pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš, kurš aizvadītajā nedēļā kopā ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīja bronzas godalgas Pasaules kausa finālposmā Brazīlijā.

„Traki nāk miegs, neslēpšu,” minūtes 20 pēc izkāpšanas no lidmašīnas Rīgā, saka Jānis, kuram aiz muguras garš ceļš no tālās Brazīlijas. „Rīgā ir siltāks,” ir pludmales volejbolista otrais secinājums Rīgā. „Argentīnā viss bija forši, bet Brazīlijā pirmās dienas bija aukstas un lietainas. Aizvadījām treniņu lietū, un otrā dienā sapratu, ka pleca man vairs nav – sāpēja nenormāli. Līdzīgi ir bijis arī iepriekš, taču šogad pirmā reize. Vietējie dakteri nedaudz palīdzēja, taču sāpēja tāpat. Nezinu pat īsti, kas par lietu. Gan te ārsti tiks skaidrībā, nekas nopietns nevar būt,” saka Šmēdiņš. „Palēcienā uzservēt nevarēju, iesist īsti arī nevarēju, tikai katoju (izpildīja māņu sitienus),” atklāja sportists.

Pirms pusfināla mača ar amerikāņiem pārliecība par uzvaru Jānim bijusi liela, taču beigās zaudējums. „Gan pirms spēles, gan tās laikā biju pārliecināts, ka uzvarēsim. Galotnē bijām vadībā ar 19:18, taču pieļāvām pāris kļūdas un zaudējām. Par to spēli ir neliels rūgtums, bet viss kārtībā. Cīņā par trešo vietu jau viss bija kārtībā – vāciešus nejutu vispār,” smejot saka Šmēdiņš jaunākais.

„Viens otru pazīstam ļoti labi. Abi zinām otra stiprās un vājās vietas, tāpat zinām, kā vajag uzcelt. Ja fiziskās kondīcija ir kaut cik laba, tad problēmu nav. Nedaudz patraucēja sāpošais plecs, arī tas, ka pa Mārtiņu šosezon pretinieki spēlējuši krietni mazāk. Domāju, ka šis turnīrs arī viņam dos pārliecību, turpinot darbu ar Pēdu,” spēlēšanu kopā ar Pļaviņu īsi komentē Šmēdiņš. „Zaudētos setus zaudējām ar mīnus divi, tas tomēr arī ir zināmas stabilitātes rādītājs,” piebilst sportists.

Jaunajā duetā ar Aleksandru Samoilovu Jānim vairāk nākas spēlēt aizsardzībā. Vaicāts, kā jūtas savā jaunajā lomā, atbild īsi. „Ja varam nocelt turnīru, tad laikam viss ir kārtībā. Sašam blokā iet diezgan labi, arī es par aizsardzību nevaru sūdzēties. Jā, nepaceļu tik daudz kā Mārtiņš, taču, ja paceļu, tad 90 procentos gadījumu gūstu punktus,” savu sniegumu aizsardzībā komentē Šmēdiņš.

Šmēdiņa tuvāko dienu plāni ir sekojoši: jātiek skaidrībā ar plecu, jāapciemo ģimene Kuldīgā, bet jau pēc nedēļas jādodas uz Hāgu, kur risināsies šīs sezonas trešais FIVB „Grand Slam” turnīrs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja