Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Zaudējums pret vācietēm, turpinājums "zaudētāju zarā"

Jānis Celmiņš

Zaudējums pret vācietēm, turpinājums "zaudētāju zarā"
Inese Jursone
Foto: www.fivb.com

Zaudējumu Eiropas čempionāta otrajā posmā pludmales volejbolā (Austrijā) piedzīvojušas Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone, kuras pamatturnīra otrajā kārtā ar 0:2 piekāpās Vācijas duetam Gollerei / Ludvigai.

Jau ziņojām, ka pirmajā Eiropas čempionāta otrā posma pamatturnīra spēlē Latvijas duets ar 2:0 pieveica Somijas māsu duetu Nistromas un iekļuva turnīra otrajā kārtā, kur pretiniekos nāca Vācijas duets Gollere / Ludviga, kura sacensībās izsētas ar otro numuru (latvietes ar otro).

Pirmais sets iesākās ar Vācijas dueta spēcīgām servēm, kuras sagādāja visai lielas problēmas gan vienai, gan otrai latvietei. Vairāk gan vācietes servēja pa Ingunu Minusu un jau ar pirmajām izspēlēm pārsvaru ieguva mūsējo pretinieces – 7:3. Arī seta turpinājumā Minusa / Jursone nespēja tikt klāt (6:11) un tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8, par labu Vācijas duetam. Arī pēc pauzes turnīrā ar otro numuru izsētās vācietes droši soļoja pretī uzvarai pirmajā setā - 15:10. Tuvojoties seta galotnei, pēc divām veiksmīgām Ingunas Minusas servēm, latvietes spēja pietuvoties līdz mīnus trīs (13:16), taču vairākas nesaprašanās neļāva pietuvoties vēl vairāk (19:13) un vēlāk uzvaru setā svinēja Gollere / Ludviga – 21:14.

Otrais sets iesākās krietni līdzīgākā cīņā – pēc pirmajām desmit izspēlēm tablo vēstīja neizšķirtu 5:5. Mirkli vēlāk pēc veiksmīga Ineses Jursones bloka un vēlāk arī uzbrukuma mūsējām jau izdevās sasniegt trīs punktu pārsvaru (9:6), pusminūtes pārtraukumu jau pieprasīja Vācijas duets. Tas savu labumu deva un līdz tehniskajam pārtraukumam latviešu pārsvars saruka līdz minimumam – 11:10. Arī pēc atpūtas un laukuma uzkopšanas laukumā turpinājās līdzīga cīņa, bet galotnē atkal pārākas bija vācietes šoreiz – 21:16.

Tādejādi Latvijas duets nokļuvis zaudētāju zarā, kur pretinieces kļūs zināmas nedaudz vēlāk.

     [+] [-]

, 2009-06-05 15:14, pirms 15 gadiem
nenolaist rokas, vēl jau viss nav zaudēts!