Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

NCAA finālturnīrā Namiķe nezaudē, taču "Stetson" atzīst favorīšu pārākumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

NCAA finālturnīrā Namiķe nezaudē, taču "Stetson" atzīst favorīšu pārākumu
Anete Namiķe un Karolīna Ferariša. Foto: Stetson Beach Volleyball / NCAA / @anetenamike

Alabamas kurortpilsētiņā Galfšorsā sācies NCAA finālturnīrs pludmales volejbolā. 2022. gada Latvijas čempione pludmales volejbolā Anete Namiķe un latvietes pārstāvētā "Stetson" šovakar pirmajā kārtā atzina nomināli spēcīgākās TCU pārākumu (0-3), noslēdzot sacensības.

Kā jau ziņots, 2022. gada NCAA finālturnīra pirmajā kārtā "Stetson" un Namiķe pakutināja UCLA nervus. Pagājušajā vasarā Anete Namiķe/Līva Ēbere kļuva par Latvijas čempionēm.

# 2023. gada finālturnīra pirmajā kārtā spēkojās ar 15. numuru izsētā Delendas "Stetson" un Fortvērtas TCU (#2), kas regulārā sezonā ilgi bija ranga līdervienība.

Tradicionāli saulainā Galfšorsa šoreiz pārsteidza ar apmākušos/lietainu laiku. Negaisa dēļ duelis sākās divas stundas vēlāk.

Komandu otro labāko duetu mačā 2020. gada U20 Eiropas čempione Anete Namiķe un brazīliete-itāliete Karolīna Ferariša nezaudēja 2022. gada U20 Eiropas čempionei Anhelinai Hmiļai un amerikānietei Keitai Privetai (12:21, 23:21, 7:5) - šī spēle netika pabeigta, jo TCU citi trīs dueti uzvarēja. Līdz ar to Floridas komanda piekāpās ar 0-3.

Namiķe (#23) un Ferariša (#35) triumfē otrajā setā

"Stetson" komandai turnīrs noslēdzies, jo šogad nav zaudētāju zara.

TCU pirmoreiz reāli pretendē uz NCAA čempioņu titulu pludmales volejbolā. Teksasas komandas spēcīgākais duets ir spānietes Daniela Alvaresa un Tanja Moreno, kuras pērn "Beach Pro" posmā apspēlēja arī Tīnu Graudiņu un Anastasiju Samoilovu (tobrīd Kravčenoku), bet Eiropas čempionātā ieguva ceturto vietu. TCU otrajā spēcīgākajā duetā spēlē U20 Eiropas čempione Anhelina Hmiļa (Ukraina) un maģistrantūras studente Keita Priveta (ASV), kura iepriekš spēlēja Austrumu krasta tradicionālajā līdervienībā Talahasī "Florida State".

Tīnas Graudiņas bijusī komanda Losandželosas USC šosezon spēlēja pārsteidzoši sekmīgi un regulārajā sezonā uzrādīja 26-3 bilanci. "Pac-12" konferences čempionātā gan zaudēja otrajā kārtā, līdz ar to nokļuva zaudētāju zarā, kur atzina UCLA pārākumu. USC spēcīgākais duets šosezon ir 2021. gada U19 pasaules čempiones Megana Krafta un Deleinija Meipla. NCAA finālturnīra potenciālais pusfināls varētu būt USC pret TCU.

NCAA finālturnīrā ar pirmo numuru izlikta Losandželosas UCLA, kur spēlē arī 2021. gada NCAA čempione USC rindās Heilija Halgrēna. 2021. gada sezonā viena no USC labākajām spēlētājām regulāri klepoja, bet pēc tam izrādījās, ka tas bija plaušas vēža dēļ, sociālajā tīklā informēja Halgrēna. Audzēja izņemšanas operācija noritēja sekmīgi, sportiste atveseļojās un pievienojās USC sīvākajai konkurentei UCLA...

"Stetson" ir viena no retajām NCAA komandām ar lielu ārzemnieču īpatsvaru. Namiķes pārstāvētajā vienībā no 17 spēlētājām septiņas ir ārzemnieces (pērn no 16 spēlētājām 10 bija ārzemnieces). Šajā komandā akcents tradicionāli tiek likts uz salīdzinoši īsa auguma pludmales volejbolistēm.

Savā otrajā sezonā Namiķe pārsvarā spēlēja "Stetson" otrajā duetā (bilance 22-6), kā arī aizvadīja sešus mačus trešajā (3-3). Namiķe/Ferariša sakrāja labāko bilanci komandā (25-9).

Sākot ar pagājušo gadu, NCAA finālturnīrā sacenšas 16 pludmales volejbola komandas (iepriekš bija astoņas). Automātiski kvalificējās konferenču čempionvienības, tostarp ASUN čempione "Stetson".

Atgādinām, ka savos pēdējos divos gados USC rindās Tīna Graudiņa divas reizes triumfēja NCAA finālturnīrā.

NCAA pludmales volejbola finālturnīrā spēlējušas tikai trīs latvietes - Anete Briņķe (2017), Tīna Graudiņa (2018, 2019, 2021, 2022), Anete Namiķe (2022, 2023). Šosezon pretendēja arī Kristīnes Briedes "Pepperdine" un galu galā nekvalificējās, savukārt Kristas Paegles UTEP rādīja zemāka līmeņa sniegumu.

Izmantotie resursi:
Stetson - gohatters.com
volleytalk.proboards.com

     [+] [-]

, 2023-05-06 08:05, pirms gada
Žēl, ka Namiķe nepabeidza pēdējo setu kur bija vadībā.