Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusa: "Ar Šanhajā sasniegto esam apmierinātas"

Jānis Celmiņš

Minusa: "Ar Šanhajā sasniegto esam apmierinātas"
Inguna Minusa
Foto: eurobeachtour.com

Aizvadītajā nedēļā pirmo FIVB pasaules kausa posmu (Ķīnā) šosezon aizvadīja mūsu labākais dāmu pludmales volejbola duets Inguna Minusa un Inese Jursone. "Pirms posma maksimālais mērķis bija 9. vieta, minimālais 17. vieta, beigās sanāca pa vidu. Kopumā esam apmierinātas," pēc Šanhajas posma portālam eSports.lv pastāstīja viena no mūsu "smilšu lauvām" Inguna Minusa.

Jau ziņojām, ka Latvijas duets sezonu iesāka ar izcīnītu 13. vietu pasaules kausa posmā Šanhajā. Portāls eSports.lv šodien sazinājās ar Ingunu Minusu, lai noskaidrotu viņas viedokli par pirmajā posmā sasniegto. Lai gan pārlidojums no Ķīnas, drošības pasākumiem cūku gripas dēļ, bija ieildzis Inguna gatavojās kārtējam treniņam un kā vienmēr bija pozitīva u atsaucīga.

"Liels pluss bija tas, ka uz Šanhaju devāmies laicīgi. Visu turnīru, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, pūta spēcīgs vējš, kas apgrūtināja spēlēšanu. Esot laicīgi turnīra norises vietā, patrenējamies šajos laika apstākļos un uzskatu, ka tas mums nāca par labu. Trenējoties mājās, ne reizi nesanāca patrenēties šādos laika apstākļos," laicīgo ierašanos Šanhajā komentēja Minusa.

"Pirmajā spēlē pret spānietēm šī savlaicīgā ierašanās mums deva zināmu stabilitāti. Viņas visu gadu dzīvo un mācās Tenerifē, kur nereti pūš spēcīgi vēji un šādos apstākļos ir iespēja patrenēties daudz biežāk. Pret vācietēm Goleri un Ludvigu pacīnīties spējām vien otrajā setā. Viņas nospēlēja nedaudz stabilāk un acīmredzot mēnesi ilgie treniņi mums bija nedaudz par maz. Vācietes ir nomainījušas treneri, tāpēc visai ievērojami mainījies viņu spēles stils, tam pielāgojāmies vien mača otrajā setā. Trešajā mačā pretī nāca Lielbritānija, ar viņām sanāca patrenēties pirms turnīra un zinājām viņu spēles stilu. Spēles laikā gan taktiku nācās mainīt un spēlēt ne uz to spēlētāju uz kuru bijām izdomājušas pirms tam. Turnīra pēdējā spēle pret austrālietēm iekrita agri no rīta, tāpēc īsti nepaguvām atmosties, bija cerības uzvarēt, taču šoreiz nesanāca," Šanhajas posmā parādīto īsumā rezumēja Minusa.

Vaicāta, pret kāda stila spēlētājām Latvijas duetam šobrīd spēlēt ir parocīgāk, Minusa ilgi nedomāja. "Viennozīmīgi labāk spēlēt pret tādu duetu, kurā abas spēlētājas ir sitējas. Sezonas sākumā grūti pret tādām, kuras vairāk māna, vēl neesam tik spēcīgas aizsardzībā."

"Kopumā posmu var vērtēt pozitīvi. Pirms posma maksimālais mērķis bija 9. vieta, minimālais 17. vieta, beigās sanāca pa vidu. Kopumā esam apmierinātas, jo izdevās arī iekrāt punktus pirms pasaules čempionāta," teica Minusa.

Jau trešdien mūsu "bīčistes" dosies uz Spāniju, kur šajā nedēļā risinās pirmais Eiropas čempionāta posms. Mūsu duets to sāks ar pamatturnīru – piektdien.